Competitie
Stand Eerste Divisie B
PFC/Pro Sport 22 61
zvv Eindhoven 22 48
ZVV BE '79 22 45
LZV/Kuypers 22 45
ZVG/Cagemax 22 37
FCK De Hommel 22 28
FCFM Transito 22 27
FC Brasil '77 22 24
Madereros CF 22 19
Fermonia Boys 22 18
Jogadores CF 22 15
Groene Ster V. 22 09

BE’79 stelt overwinning in de laatste minuut veilig


Na het verlies van vorige week tegen PFC/Pro Sport pakte ZVV BE’79 in de thuiswedstrijd tegen ZVG/Cagemax een 2-0 overwinning. Door de winstpartij blijft de ploeg uit Berkel-Enschot in de top 3 van de eerste divisie, wat aan het einde van het seizoen waarschijnlijk recht geeft op een plek in de nacompetitie.

De eerste echte kans was voor de thuisploeg, Bunyamin Karahan trof in de 3e minuut de paal. Even later was het Luca Farci die vrij voor doelman Lex Kramers verscheen, maar zijn inzet ging net naast. Ook de gasten lieten zich zien, tot tweemaal toe wist doelman Dennis Kapteijns een doelpunt te voorkomen. Van een harde en grimmige wedstrijd was geen sprake maar toch kwamen de gasten kort voor rust op vijf overtredingen. Twee minuten voor rust was er de eerste tien meter trap voor de thuisploeg, Imad Kharichef wist  de bal feilloos in de kruising te schieten, 1-0.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg, maar opnieuw bracht de paal redding voor de gasten. In de vierde minuut leek ZVG/Cagemax op gelijke hoogte te komen, Zeki Laaiti had de bal voor het inschieten maar schoot hard en hoog over. Dit was de enige echte grote kans voor de gasten zou later blijken. De thuisploeg stond organisatorisch prima en gaf weinig weg. Het had het zich een stuk makkelijker kunnen maken door de kansen af te maken. Luca Farci dacht Hakan Aksoy te bedienen maar had beter zelf in kunnen schieten toen beide speler vrij voor doelman Kramers verschenen. Ook Piet Adams trof tot twee keer toe de paal waardoor de wedstrijd spannend bleef en de gasten nog altijd in de wedstrijd bleven.

Met nog drie minuten op de klok ging ZVG/Cagemax met meespelende doelman op zoek naar de gelijkmaker. Maar grote kansen kregen ze niet, verdedigend stond BE’79 prima en kreeg zelfs enkele kansen op een ’empty goal’ doelpunt. Uiteindelijk kwam dit doelpunt er ook, Piet Adams onderschepte en wist 47 seconden voor het einde de bevrijdende treffer vanaf eigen helft binnen te schieten, 2-0.

Volgende week speelt ZVV BE’79 een uitwedstrijd in ‘s Hertogenbosch, tegenstander is FCK De Hommel. Aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur in sporthal Schutskamp.

Comments are closed.

Topscoorders
Kenneth van de Wiel 24
Imad Kharichef 23
Piet Adams 21
Soufiane Allach 15
Reggy Elias 13
Bunyamin Karahan 11
Luca Farci 08
Hakan Aksoy 04
Mitchel van Zelst 04
00
00
Archief