Competitie
Vrijdag 14 december
CFM/Transito
-
BE '79
FC Brasil '77
-
FCK
Bristol Team
-
FutsalA'doorn
ZVG/Cagemax
- Excelsior '31
Vrijdag 21 december
LZV/Kuypers - Excelsior '31
Stand Eerste Divisie B
ZVV BE '79 10 26
LZV/Kuypers 10 23
FCK De Hommel 09 20
CFM Transito 10 18
ZVG/Cagemax 10 17
Excelsior '31 09 15
Futsal A'doorn 2 10 11
ZVV Ede 10 10
Madereros CF 10 08
Bristol Team 10 03
FC Brasil '77 10 03

BE’79 stelt overwinning in de laatste minuut veilig


Na het verlies van vorige week tegen PFC/Pro Sport pakte ZVV BE’79 in de thuiswedstrijd tegen ZVG/Cagemax een 2-0 overwinning. Door de winstpartij blijft de ploeg uit Berkel-Enschot in de top 3 van de eerste divisie, wat aan het einde van het seizoen waarschijnlijk recht geeft op een plek in de nacompetitie.

De eerste echte kans was voor de thuisploeg, Bunyamin Karahan trof in de 3e minuut de paal. Even later was het Luca Farci die vrij voor doelman Lex Kramers verscheen, maar zijn inzet ging net naast. Ook de gasten lieten zich zien, tot tweemaal toe wist doelman Dennis Kapteijns een doelpunt te voorkomen. Van een harde en grimmige wedstrijd was geen sprake maar toch kwamen de gasten kort voor rust op vijf overtredingen. Twee minuten voor rust was er de eerste tien meter trap voor de thuisploeg, Imad Kharichef wist  de bal feilloos in de kruising te schieten, 1-0.

Ook in de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg, maar opnieuw bracht de paal redding voor de gasten. In de vierde minuut leek ZVG/Cagemax op gelijke hoogte te komen, Zeki Laaiti had de bal voor het inschieten maar schoot hard en hoog over. Dit was de enige echte grote kans voor de gasten zou later blijken. De thuisploeg stond organisatorisch prima en gaf weinig weg. Het had het zich een stuk makkelijker kunnen maken door de kansen af te maken. Luca Farci dacht Hakan Aksoy te bedienen maar had beter zelf in kunnen schieten toen beide speler vrij voor doelman Kramers verschenen. Ook Piet Adams trof tot twee keer toe de paal waardoor de wedstrijd spannend bleef en de gasten nog altijd in de wedstrijd bleven.

Met nog drie minuten op de klok ging ZVG/Cagemax met meespelende doelman op zoek naar de gelijkmaker. Maar grote kansen kregen ze niet, verdedigend stond BE’79 prima en kreeg zelfs enkele kansen op een ’empty goal’ doelpunt. Uiteindelijk kwam dit doelpunt er ook, Piet Adams onderschepte en wist 47 seconden voor het einde de bevrijdende treffer vanaf eigen helft binnen te schieten, 2-0.

Volgende week speelt ZVV BE’79 een uitwedstrijd in ‘s Hertogenbosch, tegenstander is FCK De Hommel. Aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur in sporthal Schutskamp.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 15
Reggy Elias 11
Soufiane Allach 07
Mohamed Marouane 04
Mo Gigold 04
Kenneth van de Wiel 04
Jeroen Hakkens 04
Ilias Belhaj 02
Archief