Competitie
Vrijdag 28 september
Madereros
-
CFM/Transito
ZVV Ede
-
Bristol Team
Excelsior
-
FC Brasil
FCK
- Futsal A'doorn
BE '79 - ZVG/Cagemax
LZV/Kuypers - VRIJ
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 02 06
ZVG/Cagemax 02 06
ZVV BE '79 02 06
CFM Transito 02 03
LZV/Kuypers 02 03
FC Brasil '77 02 03
Futsal A'doorn 2 02 03
ZVV Ede 01 00
Excelsior '31 01 00
Bristol Team 02 00
Madereros CF 02 00

BE’79 verliest bij sterk FCK De Hommel


ZVV BE’79 had afgelopen vrijdagavond geen antwoord op de creativiteit en individuele klasse van tegenstander FCK De Hommel, de thuisploeg won met 6-3. Ondanks de nederlaag blijft BE’79 op de derde plaats staan, deze plek geeft aan het einde van het seizoen recht op een plek in de nacompetitie.


Voor de supporters was het voor en na de wedstrijd op een houtje bijten, voor versnaperingen kon je niet terecht in de troosteloze sporthal Schutskamp. Op het veld was het anders, daar liep meer dan voldoende kwaliteit voor een aantrekkelijke wedstrijd. Bij ZVV BE’79 ontbrak Luca Farci en was Soufiane Allach terug na een schorsing van 10 wedstrijden. FCK De Hommel trad onder andere aan met Karim Bali, Said Azerfane en Najib El Allouchi. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, Said Azerfane schoot net naast. Even later was het Karim Bali die de lat trof. Ook de gasten kregen kansen, na een snelle omschakeling kwam Bunyamin Karahan net te kort. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong, Said Azerfane schoot onhoudbaar binnen achter doelman Dennis Kapteijns, 1-0. De thuisploeg bleef dreigend maar kon de score niet uitbreiden. Kort voor rust kwamen de gasten op gelijke hoogte toen Imad Kharichef de bal onderschepte op eigen helft en even later hard in het dak van het doel te schieten, 1-1. Even later kon Piet Adams zijn ploeg zelfs op voorsprong zetten maar doelman Coen Burg kon de bal nog net voor de doellijn houden.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de thuisploeg kwam alweer op voorsprong, Karim Bali schoot onhoudbaar binnen, 2-1. Nog geen minuut later was het opnieuw raak, dit keer was het Maarten de Hommel die binnen schoot, 3-1. ZVV BE’79 probeerde het wel maar kreeg grip op de dreiging van met name Karim Bali. Met nog dertien minuten op de klok werd de wedstrijd beslist, na balverlies voor het doel van FCK De Hommel kon Said Azerfane het hele veld over en de 4-1 binnen schieten. Het werd nog erger voor de gasten, Bali schoot de 5-1 binnen en even later werd het zelfs 6-1 door Mohamed El Maach. Piet Adams scoorde 3 minuten voor tijd de 6-2 en in de laatste minuut was het Imad Kharichef die de eindstand bepaalde door een 10-meter trap binnen te schieten, 6-3.

Een verdiende overwinning voor FCK De Hommel dat door deze overwinning de degradatiestreep ver achter zich laat. Ondanks de nederlaag blijft BE’79 op nacompetitie koers, al zullen er de komende wedstrijden daarvoor wel punten moeten worden gepakt. De volgende wedstrijd staat voor vrijdag 9 maart op het programma, dan komt FC Brasil op bezoek in sporthal ‘t Ruiven.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 06
Reggy Elias 01
Archief