Competitie
Vrijdag 15 maart
Apeldoorn - ZVG/Cagemax
CFM Transito - FC Brasil
Excelsior '31 - LZV/Kuypers
ZVV Ede BE'79
FCK Madereros CF
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 18 47
ZVV BE '79 17 41
LZV/Kuypers 17 38
ZVG/Cagemax 17 35
CFM Transito 17 27
Futsal A'doorn 2 18 23
Excelsior '31 17 19
ZVV Ede 17 17
Madereros CF 17 14
FC Brasil '77 17 07
Bristol Team 18 07

BE’79 verliest bij sterk FCK De Hommel


ZVV BE’79 had afgelopen vrijdagavond geen antwoord op de creativiteit en individuele klasse van tegenstander FCK De Hommel, de thuisploeg won met 6-3. Ondanks de nederlaag blijft BE’79 op de derde plaats staan, deze plek geeft aan het einde van het seizoen recht op een plek in de nacompetitie.


Voor de supporters was het voor en na de wedstrijd op een houtje bijten, voor versnaperingen kon je niet terecht in de troosteloze sporthal Schutskamp. Op het veld was het anders, daar liep meer dan voldoende kwaliteit voor een aantrekkelijke wedstrijd. Bij ZVV BE’79 ontbrak Luca Farci en was Soufiane Allach terug na een schorsing van 10 wedstrijden. FCK De Hommel trad onder andere aan met Karim Bali, Said Azerfane en Najib El Allouchi. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, Said Azerfane schoot net naast. Even later was het Karim Bali die de lat trof. Ook de gasten kregen kansen, na een snelle omschakeling kwam Bunyamin Karahan net te kort. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong, Said Azerfane schoot onhoudbaar binnen achter doelman Dennis Kapteijns, 1-0. De thuisploeg bleef dreigend maar kon de score niet uitbreiden. Kort voor rust kwamen de gasten op gelijke hoogte toen Imad Kharichef de bal onderschepte op eigen helft en even later hard in het dak van het doel te schieten, 1-1. Even later kon Piet Adams zijn ploeg zelfs op voorsprong zetten maar doelman Coen Burg kon de bal nog net voor de doellijn houden.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de thuisploeg kwam alweer op voorsprong, Karim Bali schoot onhoudbaar binnen, 2-1. Nog geen minuut later was het opnieuw raak, dit keer was het Maarten de Hommel die binnen schoot, 3-1. ZVV BE’79 probeerde het wel maar kreeg grip op de dreiging van met name Karim Bali. Met nog dertien minuten op de klok werd de wedstrijd beslist, na balverlies voor het doel van FCK De Hommel kon Said Azerfane het hele veld over en de 4-1 binnen schieten. Het werd nog erger voor de gasten, Bali schoot de 5-1 binnen en even later werd het zelfs 6-1 door Mohamed El Maach. Piet Adams scoorde 3 minuten voor tijd de 6-2 en in de laatste minuut was het Imad Kharichef die de eindstand bepaalde door een 10-meter trap binnen te schieten, 6-3.

Een verdiende overwinning voor FCK De Hommel dat door deze overwinning de degradatiestreep ver achter zich laat. Ondanks de nederlaag blijft BE’79 op nacompetitie koers, al zullen er de komende wedstrijden daarvoor wel punten moeten worden gepakt. De volgende wedstrijd staat voor vrijdag 9 maart op het programma, dan komt FC Brasil op bezoek in sporthal ‘t Ruiven.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 27
Reggy Elias 18
Jeroen Hakkens 12
Soufiane Allach 07
Mo Gigold 07
Mohamed Marouane 07
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 03
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Archief