Competitie
Stand Eerste Divisie B
PFC/Pro Sport 22 61
zvv Eindhoven 22 48
ZVV BE '79 22 45
LZV/Kuypers 22 45
ZVG/Cagemax 22 37
FCK De Hommel 22 28
FCFM Transito 22 27
FC Brasil '77 22 24
Madereros CF 22 19
Fermonia Boys 22 18
Jogadores CF 22 15
Groene Ster V. 22 09

BE’79 verliest bij sterk FCK De Hommel


ZVV BE’79 had afgelopen vrijdagavond geen antwoord op de creativiteit en individuele klasse van tegenstander FCK De Hommel, de thuisploeg won met 6-3. Ondanks de nederlaag blijft BE’79 op de derde plaats staan, deze plek geeft aan het einde van het seizoen recht op een plek in de nacompetitie.


Voor de supporters was het voor en na de wedstrijd op een houtje bijten, voor versnaperingen kon je niet terecht in de troosteloze sporthal Schutskamp. Op het veld was het anders, daar liep meer dan voldoende kwaliteit voor een aantrekkelijke wedstrijd. Bij ZVV BE’79 ontbrak Luca Farci en was Soufiane Allach terug na een schorsing van 10 wedstrijden. FCK De Hommel trad onder andere aan met Karim Bali, Said Azerfane en Najib El Allouchi. De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, Said Azerfane schoot net naast. Even later was het Karim Bali die de lat trof. Ook de gasten kregen kansen, na een snelle omschakeling kwam Bunyamin Karahan net te kort. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg op voorsprong, Said Azerfane schoot onhoudbaar binnen achter doelman Dennis Kapteijns, 1-0. De thuisploeg bleef dreigend maar kon de score niet uitbreiden. Kort voor rust kwamen de gasten op gelijke hoogte toen Imad Kharichef de bal onderschepte op eigen helft en even later hard in het dak van het doel te schieten, 1-1. Even later kon Piet Adams zijn ploeg zelfs op voorsprong zetten maar doelman Coen Burg kon de bal nog net voor de doellijn houden.

De tweede helft was nog maar net begonnen of de thuisploeg kwam alweer op voorsprong, Karim Bali schoot onhoudbaar binnen, 2-1. Nog geen minuut later was het opnieuw raak, dit keer was het Maarten de Hommel die binnen schoot, 3-1. ZVV BE’79 probeerde het wel maar kreeg grip op de dreiging van met name Karim Bali. Met nog dertien minuten op de klok werd de wedstrijd beslist, na balverlies voor het doel van FCK De Hommel kon Said Azerfane het hele veld over en de 4-1 binnen schieten. Het werd nog erger voor de gasten, Bali schoot de 5-1 binnen en even later werd het zelfs 6-1 door Mohamed El Maach. Piet Adams scoorde 3 minuten voor tijd de 6-2 en in de laatste minuut was het Imad Kharichef die de eindstand bepaalde door een 10-meter trap binnen te schieten, 6-3.

Een verdiende overwinning voor FCK De Hommel dat door deze overwinning de degradatiestreep ver achter zich laat. Ondanks de nederlaag blijft BE’79 op nacompetitie koers, al zullen er de komende wedstrijden daarvoor wel punten moeten worden gepakt. De volgende wedstrijd staat voor vrijdag 9 maart op het programma, dan komt FC Brasil op bezoek in sporthal ‘t Ruiven.

Comments are closed.

Topscoorders
Kenneth van de Wiel 24
Imad Kharichef 23
Piet Adams 21
Soufiane Allach 15
Reggy Elias 13
Bunyamin Karahan 11
Luca Farci 08
Hakan Aksoy 04
Mitchel van Zelst 04
00
00
Archief