Competitie
Vrijdag 15 maart
Apeldoorn - ZVG/Cagemax
CFM Transito - FC Brasil
Excelsior '31 - LZV/Kuypers
ZVV Ede BE'79
FCK Madereros CF
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 18 47
ZVV BE '79 17 41
LZV/Kuypers 17 38
ZVG/Cagemax 17 35
CFM Transito 17 27
Futsal A'doorn 2 18 23
Excelsior '31 17 19
ZVV Ede 17 17
Madereros CF 17 14
FC Brasil '77 17 07
Bristol Team 18 07

BE’79 verliest kostbare punten in strijd Play offs


ZVV BE’79 heeft een bijna zeker lijkende overwinning compleet uit handen gegeven. In de thuiswedstrijd tegen FC Brasil gingen ze met een 6-3 voorsprong rusten maar de gasten vochten zich in de tweede helft terug en sleepte een 6-6 gelijkspel uit het vuur.

 

De thuisploeg begon prima aan de wedstrijd, binnen twee minuten waren er al 2 grote kansen op de openingstreffer. Een schot van Hakan Aksoy ging voorlangs en ook een inzet van Bunyamin Karahan trof net geen doel. In de vijfde minuut kwam BE’79 verdiend op voorsprong. Soufiane Allach passeerde buitenom zijn tegenstander en het was Reggy Elias die binnen tikte, 1-0. Nog geen minuut later was het opnieuw raak, opnieuw was het Reggy Elias, die na een individuele actie, doelman Marco Olthuis kansloos liet, 2-0.¬†Twee minuten later was het alweer gelijk. Onoplettendheid bij een intrap werd direct afgestraft, Ron Prinsen profiteerde, 2-1. Even later was het Soufiane Allach die de bal ongelukkig in eigen doel werkte, 2-2.

Het ging snel in deze fase van de wedstrijd, want twintig seconden na de gelijkmaker was er opnieuw een voorsprong vaar BE’79. Een vlotte aanval tussen Mitchel Van Zelst, Reggy Elias en Imad Kharichef werd door laatstgenoemde binnen geschoten, 3-2. De thuisploeg domineerde en kreeg kansen om verder uit te lopen. Toch kwam FC Brasil weer op gelijke hoogte, doelman Dennis Kapteijns pakte een inzet van Roel Gebbinck die vervolgens de bal onder de handen van de doelman binnen tikte. Een discutabel doelpunt maar scheidsrechter Moerbeek keurde hem goed.

Met nog drie minuten voor rust liep de thuisploeg in ‘no time’ naar een veilig lijkende voorsprong. Soufiane Allach schoor na een individuele actie binnen en even later was een snelle omschakeling ook doeltreffend. Bunyamin Karahan schoot de 5-3 binnen. Toen 1 minuut voor rust Imad Kharichef met een 10-meter trap de voorsprong naar 6-3 schoot leek er geen vuiltje aan de lucht voor de geel-zwarten.

Maar zo doeltreffend als in de eerste helft bleek de thuisploeg in de tweede helft niet. Daar was BE’79 de wedstrijd al lang definitief had moeten beslissen was het FC Brasil dat zich terug in de wedstrijd vocht. Fraai was het allemaal niet maar na een scrimmage voor het doel van Dennis Kapteijns was het uiteindelijk Alexander Tempels die de 6-4 scoorde. BE ’79 was onrustig en kon de bal niet in de ploeg houden, het gaf de tegenstander daardoor het gevoel dat er meer te halen was. Met nog 8 minuten op de klok waren de gasten weer helemaal terug in de wedstrijd. Een fout achterin werd door Alexander Tempels afgestraft, 6-5.

Het geloof was helemaal terug bij de gasten en de thuisploeg werd steeds onrustiger, maakte in deze fase ook teveel onnodige overtredingen. Anderhalve minuut voor tijd kreeg het de deksel op de neus. Een zesde overtreding bood FC Brasil de mogelijkheid om met een 10-meter trap de stand weer gelijk te trekken. Roel Gebbinck schoot hard en onhoudbaar binnen, 6-6. Een gelijkspel dat BE’79 helemaal aan zichzelf te wijten had, op basis van de tweede helft vertrok FC Brasil met een verdient punt huiswaarts.

Aanstaande vrijdag speelt ZVV BE’79 een uitwedstrijd in Heerlen, tegenstander is Fermonia Boys.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 27
Reggy Elias 18
Jeroen Hakkens 12
Soufiane Allach 07
Mo Gigold 07
Mohamed Marouane 07
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 03
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Archief