Competitie
Vrijdag 14 december
CFM/Transito
-
BE '79
FC Brasil '77
-
FCK
Bristol Team
-
FutsalA'doorn
ZVG/Cagemax
- Excelsior '31
Vrijdag 21 december
LZV/Kuypers - Excelsior '31
Stand Eerste Divisie B
ZVV BE '79 10 26
LZV/Kuypers 10 23
FCK De Hommel 09 20
CFM Transito 10 18
ZVG/Cagemax 10 17
Excelsior '31 09 15
Futsal A'doorn 2 10 11
ZVV Ede 10 10
Madereros CF 10 08
Bristol Team 10 03
FC Brasil '77 10 03

BE’79 boekt ruime overwinning op Fermonia Boys


In een saaie entourage won ZVV BE’79 in een rommelige wedstrijd met 4-12 van Fermonia Boys, ondanks de 16 doelpunten was het allerminst spectaculair. De enige die voor spektakel zorgde was ‘good old’ John de Bever, en dan met name in de communicatie met zijn medespelers en vooral met het arbitrale trio.

De gasten waren misschien wel onder de indruk van het meespelen van John de Bever, het leek inspiratieloos en er werd slordig gespeeld. Na anderhalve minuut kwam de thuisploeg op voorsprong, Faissal Saddiki schoot zijn ploeg op een 1-0 voorsprong. BE’79 kreeg wel kansen maar was nog niet scherp in de afronding. Dat was Soufiane Allach wel, met drie doelpunten boog hij de 1-0 achterstand om in een 3-1 voorsprong. Ondanks de voorsprong bleef het spel onrustig bij de gasten uit Berkel-Enschot, Fermonia kwam zelfs dichterbij toen de gevaarlijkste man bij de thuisploeg, Taoufik Chadli, de bal achter doelman Dennis Kapteijns schoot, 2-3. Toch ging BE’79 met een marge van twee rusten, een intrap van Bunyamin Karahan werd door Luca Farci binnen getikt, 2-4.

De tweede helft was nog geen minuut onderweg toen de thuisploeg scoorde, opnieuw was het Taoufik Chadli die scoorde, 3-4. Maar de gasten herpakten zich snel, nog geen dertig seconden later was het Soufiane Allach die op aangeven van Reggy Elias binnen schoot, 3-5. De thuisploeg ging zich meer en meer irriteren aan de arbitrage, het moet gezegd worden dat er warrig gefloten werd. John de Bever was verbaal nadrukkelijk aanwezig en kreeg geel voor praten. De gasten bleven gedisciplineerd en liepen verder uit toen opnieuw Soufian Allach, via een snelle counter, scoorde, 3-6. Nog heel even was er hoop voor Fermonia Boys toen Taoufik Chadli de 4-6 binnen schoot. Maar even later werd er een terechte strafschop toegekend na een overtreding in de cirkel op Soufian Allach. Bij de thuisploeg was een onbegrip en voor de scheidsrechters was dit reden voor een afkoel periode van tien minuten.

De wedstrijd werd hervat met een strafschop en Kenneth van de Wiel schoot het buitenkansje beheerst binnen, 4-7. Toen niet veel later Piet Adams een lange bal van doelman Dennis Kapteijns terug legde op Kenneth van de Wiel leek de wedstrijd gespeeld, 4-8. Even later was het opnieuw Kenneth van de Wiel die een combinatie tussen Bunyamin Karahan en Piet Adams afrondde, 4-9. Fermonia Boys ging in een alles of niets poging met Dave Fermont als meespelende doelman spelen. Dit had niet het gewenste resultaat, een fysiek duel werd niet bestraft in het voordeel van de thuisploeg waardoor Soufian Allach vanaf eigen helft simpel in een leeg doel schoot, 4-10. De Bever ging helemaal los en kreeg zijn tweede gele kaart en moest met rood vertrekken.

BE’79 speelde de wedstrijd simpel uit en via Piet Adams en Reggy Elias werd de eindstand bepaald, 4-12. na bijna twee uur kwam er een einde aan een matig maar enerverend duel waarbij BE’79 nog steeds mee blijft doen voor een plek in de nacompetitie. Het zal dan in de resterende wedstrijden wel het niveau uit de eerste competitiehelft moeten halen. Met nog vier wedstrijden te gaan, waarvan drie thuisduels, komen er nog een aantal lastige duels aan. Aanstaande vrijdag te beginnen met het thuisduel tegen CFM/Transito, aanvang 21.00 uur in sporthal ‘t Ruiven in Berkel-Enschot.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 15
Reggy Elias 11
Soufiane Allach 07
Mohamed Marouane 04
Mo Gigold 04
Kenneth van de Wiel 04
Jeroen Hakkens 04
Ilias Belhaj 02
Archief