Competitie
Vrijdag 14 december
CFM/Transito
-
BE '79
FC Brasil '77
-
FCK
Bristol Team
-
FutsalA'doorn
ZVG/Cagemax
- Excelsior '31
Vrijdag 21 december
LZV/Kuypers - Excelsior '31
Stand Eerste Divisie B
ZVV BE '79 10 26
LZV/Kuypers 10 23
FCK De Hommel 09 20
CFM Transito 10 18
ZVG/Cagemax 10 17
Excelsior '31 09 15
Futsal A'doorn 2 10 11
ZVV Ede 10 10
Madereros CF 10 08
Bristol Team 10 03
FC Brasil '77 10 03

BE’79 speelt gelijk in spectaculaire slotfase


In een spannend en aantrekkelijk duel speelde ZVV BE’79 afgelopen vrijdagavond met 2-2 gelijk tegen CFM. Het venijn zat in de staart, CFM maakte 1-2 met nog 25 seconden op de klok en 20 seconden later was het gelijk.

Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en lieten in de beginfase al zien dat ze weinig voor elkaar onder deden. Het was de thuisploeg dat voor het eerste gevaar zorgde, na een snelle omschakeling was het Kenneth van de Wiel die de paal trof. Even later was het opnieuw de paal dat een doelpunt voorkwam voor BE’79. Nu was het Imad Kharichef die zijn schot uit de draai via de paal terug het veld in zag komen. De thuisploeg domineerde de wedstrijd, creëerde kansen en gaf verdedigend weinig weg. Vijf minuten voor rust was het dan toch BE’79 dat de wedstrijd open brak, Imad Kharichef bediende Kenneth van de Wiel die vervolgens vanuit een moeilijke hoek de vrijstaande Reggy Elias vond, 1-0. Even later was het opnieuw Reggy Elias die leek te gaan scoren, hij speelde zichzelf prima vrij maar schoot vrij voor doelman Rob van Kruijsdijk naast.

Ook de tweede helft begon BE’79 goed, al na anderhalve minuut was het Imad Kharichef, die na een lange uitworp van Dennis Kapteijns, snoeihard op de lat schoot. Luttele seconden later speelde Soufian Allach zich vrij en stond oog in oog met doelman Rob van Kruijsdijk, die kon nog net met een voetje een treffer voorkomen. Ook Mitchel van Zelst kreeg nog een grote kans om de marge te vergrote en vervolgens namen de gasten het heft in handen. CFM voerde de druk op om de gelijkmaker te forceren, met succes want halverwege de tweede helft was het Gianni Tiebosch met een harde punter de bal in het dak van het doel schoot, 1-1.

De gasten werden sterken en gingen zelfs op zoek naar de voorsprong, doelman Dennis Kapteijns moest enkele keren handelend optreden. Beide doelmannen keepte overigens een sterke wedstrijd, eerst was het doelman Kapteijns die zijn ploeg met een knappe redding op de been hield terwijl direct daarna doelman Kruijsdijk een inzet van Piet Adams pareerde. De laatste minuut werd nog spectaculair, met 28 seconden op de klok combineerde CFM door de BE’79 verdediging en leek Gianni Tiebosch zijn ploeg naar de overwinning te schieten 1-2. Met doelman Dennis Kapteijns als meespelende doelman probeerde de thuisploeg de gelijkmaker te forceren. Met succes want met nog 5 seconden op de klok was het Imad Kharichef die in een tumult van spelers de gelijkmaker binnen schoot en de eindstand bepaalde, 2-2.

Aanstaande vrijdag is er geen competitie programma, dan wordt in Almere de bekerfinale gespeeld. Op vrijdag 6 april staat de thuiswedstrijd tegen LZV/Kuypers op het programma, inzet in de derde plek die aan het einde van het seizoen recht geeft op een play off ticket.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 15
Reggy Elias 11
Soufiane Allach 07
Mohamed Marouane 04
Mo Gigold 04
Kenneth van de Wiel 04
Jeroen Hakkens 04
Ilias Belhaj 02
Archief