Competitie
Vrijdag 14 december
CFM/Transito
-
BE '79
FC Brasil '77
-
FCK
Bristol Team
-
FutsalA'doorn
ZVG/Cagemax
- Excelsior '31
Vrijdag 21 december
LZV/Kuypers - Excelsior '31
Stand Eerste Divisie B
ZVV BE '79 10 26
LZV/Kuypers 10 23
FCK De Hommel 09 20
CFM Transito 10 18
ZVG/Cagemax 10 17
Excelsior '31 09 15
Futsal A'doorn 2 10 11
ZVV Ede 10 10
Madereros CF 10 08
Bristol Team 10 03
FC Brasil '77 10 03

BE’79 blijft op Na-competitie koers na winst op LZV


Met nog 3 wedstrijden op het programma kwam afgelopen vrijdagavond play-off concurrent LZV/Kuypers naar sporthal ‘t Ruiven, beide ploeg strijden nog voor een plek in de na competitie aan het einde van het seizoen. ZVV BE’79 deed goede zaken door de gasten uit Lichtenvoorde met een 5-1 nederlaag naar huis te sturen.

De eerste kansen waren voor de thuisploeg dat sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd begon. Kenneth van de Wiel kon de openingstreffer net niet op het scorebord zetten en ook Reggy Elias kwam na een lange bal van doelman Dennis Kapteijns net te kort. Halverwege de eerste helft kwam BE’79 op voorsprong, Imad Kharichef speelde op Piet Adams die vervolgens uit de draai doelman Gijs Sanders kansloos liet. 1-0. Dertig seconden later was het alweer gelijk toen routinier Yasil Erdal na een corner van afstand binnen schoot. Het was een spectaculaire minuut want een halve minuut later was er weer een voorsprong voor de thuisploeg. Soufiane Allach omspeelde zijn tegenstander en punterde binnen, 2-1.

Het spel golfde op en neer met kansen aan beide kanten. Zo moest Luca Farci handelend optreden door de bal net voor de doellijn weg te werken en kreeg BE’79 via een 10-meter trap de kans om de marge te vergroten. Het schot van Imad Kharichef ging net naast. Ook Kenneth van de Wiel scoorde niet toen hij vrij voor doelman Sanders verscheen. Aan de andere kant voorkwam doelman Kapteijns de gelijkmaker met een geweldige redding. Kort voor rust kwam BE’79 op een 3-1 voorsprong, Reggy Elias schoot hard op doel na een individuele actie en de reboud was voor Imad Kharichef.

Ook  in de tweede helft domineerde de thuisploeg, al na één minuut onderschepte Soufiane Allach de bal op eigen helft en ging er vandoor. Hij schoot hard en laag binnen, 4-1. De gasten probeerde de druk op te voeren maar verdedigend werd niet veel weg gegeven. Een hard schot van Adem Kacak werd gepareerd door Doelman Kapteijns. Een lange bal van doelman Kapteijns werd met een spectaculaire omhaal van Kenneth van de Wiel in een keer uit de lucht genomen, helaas ging de bal net over het doel.

Met nog 5 minuten op de klok ging LZV met meespelende doelman proberen om toch nog een punt te pakken, twee keer kwamen ze gevaarlijk door maar tot doelpunten kwamen ze niet. Het was BE’79 die vanaf eigen helft de grootste kansen kreeg. Twee minuten voor tijd was het een prima aanval dat wel tot een doelpunt leidde. Via Piet Adams en Luca Facri was het Imad Kharichef die de eindstand bepaalde, 5-1.

Aanstaande vrijdag speelt ZVV BE’79 opnieuw een thuiswedstrijd, in sporthal ‘t Ruiven komt nummer 2 ZVV Eindhoven op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is 21.00 uur.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 15
Reggy Elias 11
Soufiane Allach 07
Mohamed Marouane 04
Mo Gigold 04
Kenneth van de Wiel 04
Jeroen Hakkens 04
Ilias Belhaj 02
Archief