Competitie
Vrijdag 15 maart
Apeldoorn - ZVG/Cagemax
CFM Transito - FC Brasil
Excelsior '31 - LZV/Kuypers
ZVV Ede BE'79
FCK Madereros CF
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 18 47
ZVV BE '79 17 41
LZV/Kuypers 17 38
ZVG/Cagemax 17 35
CFM Transito 17 27
Futsal A'doorn 2 18 23
Excelsior '31 17 19
ZVV Ede 17 17
Madereros CF 17 14
FC Brasil '77 17 07
Bristol Team 18 07

BE’79 blijft op Na-competitie koers na winst op LZV


Met nog 3 wedstrijden op het programma kwam afgelopen vrijdagavond play-off concurrent LZV/Kuypers naar sporthal ‘t Ruiven, beide ploeg strijden nog voor een plek in de na competitie aan het einde van het seizoen. ZVV BE’79 deed goede zaken door de gasten uit Lichtenvoorde met een 5-1 nederlaag naar huis te sturen.

De eerste kansen waren voor de thuisploeg dat sterk en geconcentreerd aan de wedstrijd begon. Kenneth van de Wiel kon de openingstreffer net niet op het scorebord zetten en ook Reggy Elias kwam na een lange bal van doelman Dennis Kapteijns net te kort. Halverwege de eerste helft kwam BE’79 op voorsprong, Imad Kharichef speelde op Piet Adams die vervolgens uit de draai doelman Gijs Sanders kansloos liet. 1-0. Dertig seconden later was het alweer gelijk toen routinier Yasil Erdal na een corner van afstand binnen schoot. Het was een spectaculaire minuut want een halve minuut later was er weer een voorsprong voor de thuisploeg. Soufiane Allach omspeelde zijn tegenstander en punterde binnen, 2-1.

Het spel golfde op en neer met kansen aan beide kanten. Zo moest Luca Farci handelend optreden door de bal net voor de doellijn weg te werken en kreeg BE’79 via een 10-meter trap de kans om de marge te vergroten. Het schot van Imad Kharichef ging net naast. Ook Kenneth van de Wiel scoorde niet toen hij vrij voor doelman Sanders verscheen. Aan de andere kant voorkwam doelman Kapteijns de gelijkmaker met een geweldige redding. Kort voor rust kwam BE’79 op een 3-1 voorsprong, Reggy Elias schoot hard op doel na een individuele actie en de reboud was voor Imad Kharichef.

Ook  in de tweede helft domineerde de thuisploeg, al na één minuut onderschepte Soufiane Allach de bal op eigen helft en ging er vandoor. Hij schoot hard en laag binnen, 4-1. De gasten probeerde de druk op te voeren maar verdedigend werd niet veel weg gegeven. Een hard schot van Adem Kacak werd gepareerd door Doelman Kapteijns. Een lange bal van doelman Kapteijns werd met een spectaculaire omhaal van Kenneth van de Wiel in een keer uit de lucht genomen, helaas ging de bal net over het doel.

Met nog 5 minuten op de klok ging LZV met meespelende doelman proberen om toch nog een punt te pakken, twee keer kwamen ze gevaarlijk door maar tot doelpunten kwamen ze niet. Het was BE’79 die vanaf eigen helft de grootste kansen kreeg. Twee minuten voor tijd was het een prima aanval dat wel tot een doelpunt leidde. Via Piet Adams en Luca Facri was het Imad Kharichef die de eindstand bepaalde, 5-1.

Aanstaande vrijdag speelt ZVV BE’79 opnieuw een thuiswedstrijd, in sporthal ‘t Ruiven komt nummer 2 ZVV Eindhoven op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is 21.00 uur.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 27
Reggy Elias 18
Jeroen Hakkens 12
Soufiane Allach 07
Mo Gigold 07
Mohamed Marouane 07
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 03
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Archief