Competitie
Vrijdag 15 maart
Apeldoorn - ZVG/Cagemax
CFM Transito - FC Brasil
Excelsior '31 - LZV/Kuypers
ZVV Ede BE'79
FCK Madereros CF
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 18 47
ZVV BE '79 17 41
LZV/Kuypers 17 38
ZVG/Cagemax 17 35
CFM Transito 17 27
Futsal A'doorn 2 18 23
Excelsior '31 17 19
ZVV Ede 17 17
Madereros CF 17 14
FC Brasil '77 17 07
Bristol Team 18 07

Gehavend BE’79 pakt knap punt tegen ZVV E’hoven


ZVV BE’79 was afgelopen vrijdag zwaar gehavend in de wedstrijd tegen ZVV Eindhoven, zonder Luca Farci, Kenneth van de Wiel, Bunyamin Karahan, Hakan Aksoy en de niet geheel fitte Mitchel van Zelst trad het aan tegen ZVV Eindhoven. In een spectaculaire wedstrijd werd er een keurig punt uit het vuur gesleept, een teamprestatie van formaat.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de thuisploeg, een schot van Reggy Elias werd door doelman Aytas gekeerd. Vervolgens namen de gasten het initiatief, maar echte kansen leverde het niet op. Het was BE’79 dat op voorsprong kwam, na een pass van Imad Kharichef was het Piet Adams die met een schot uit de draai de openingstreffer scoorde. Even later leek de thuisploeg de marge te verdubbelen toen Piet Adams met een hakbal Imad Kharichef vrij voor de doelman zette. Het stiftje ging maar net naast het doel. In de 7e minuut kwam ZVV Eindhoven op gelijke hoogte, Ieljas Achenteh schoot binnen, 1-1. Nog geen minuut later was het opnieuw raak voor de gasten, miscommunicatie bij een intrap van de thuisploeg gaf Achraf El Moussaoui en niet te missen kans, 1-2.

Halverwege de eerste helft leek BE’79 weer op gelijke hoogte te komen, doelman Aytas was kansloos op een hard schot van Imad Kharichef maar de paal bood redding. Aan de andere kant was het direct daarna wel raak, Ieljas Achenteh schoot de 1-3 binnen. Maar de thuisploeg gaf niet op en probeerde zich terug in de wedstrijd te spelen. Vier minuten voor rust was het Soufiane Allach die zijn tegenstander uitkapte en onhoudbaar binnen schoot, 2-3. BE’79 ging door en kreeg nog voor rust kans op de gelijkmaker, Imad Kharichef onderschepte de bal, speelde zijn tegenstander uit en kwam vrij voor doelman Aytas, met een geweldige redding voorkwam hij de gelijkmaker.

De tweede helft was nog net begonnen of de marge was weer twee in het voordeel van ZVV eindhoven, opnieuw was het Ieljas Achenteh die met een hard schot doelman Dennis Kapteijns kansloos liet, 2-4. ZVV BE’79 zette vervolgens weer aan de kreeg kansen, een schot van Reggy Elias werd geblokt en even later kreeg Piet Adams een grote kans, maar doelman Aytas voorkwam een doelpunt. In de 27e minuut leek ZVV Eindhoven de wedstrijd te beslissen, met zijn vierde van de avond leek Ielajs Achenteh zijn ploeg in veilige haven te schieten, 2-5. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg toch weer iets dichterbij toen aanvoerder Piet Adams de 3-5 binnenschoot. De wedstrijd werd grimmiger met overtredingen over en weer, maar het prima leidende arbitrale duo Weijers en Eggen zorgde dat het niet uit de hand liep. Vijf minuten voor tijd ging doelman Dennis Kapteijn mee naar voren en de druk werd opgevoerd, Soufiane Allach scoorde na een knappe actie de 4-5. De vermoeidheid ging parten spelen bij de thuisploeg, veel mogelijkheden tot wisselen was er niet. Ruim twee minuten voor tijd leek ZVV Eindhoven de nekslag toe te dienen toen¬†Achraf El Moussaoui de 4-6 binnen tikte.

Op karakter en met uiterste krachtinspanningen vocht BE’79 zich toch weer terug, eerst bracht de paal nog redding voor de gasten op een schot van Reggy Elias maar anderhalve minuut voor tijd was het Piet Adams die met zijn derde treffer de spanning weer helemaal terug bracht, 5-6. Vijftien seconden later stond de hal op zijn kop. Via Dennis Kapteijns, Piet Adams en Reggy Elias was het Soufiane Allach die de verdiende gelijkmaker binnen tikte, 6-6.

Aanstaande vrijdag speelt ZVV BE’79 de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, dan wordt bepaald wie er gaat als derde ploeg gaat deelnemen aan de nacompetitie. ZVV Eindhoven is al geplaatst, net als ZVG/Cagemax. De derde plaats op de ranglijst mag aan de nacompetitie deelnemen, deze wordt momenteel bezet door ZVV BE’79 en LZV/Kuypers, met een doelsaldo voordeel voor de ploeg uit Berkel-Enschot. Tegenstander is Jogadores CF, aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur in Gorinchem.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 27
Reggy Elias 18
Jeroen Hakkens 12
Soufiane Allach 07
Mo Gigold 07
Mohamed Marouane 07
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 03
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Archief