Competitie
Vrijdag 25 januari
Apeldoorn 2
-
FCK
CFM/Transito
- Madereros
FC Brasil '77
-
Excelsior '31
Bristol Team - ZVV Ede
ZVG/Cagemax BE '79
Stand Eerste Divisie B
ZVV BE '79 12 29
FCK De Hommel 11 26
LZV/Kuypers 12 26
ZVG/Cagemax 12 23
CFM Transito 12 21
Futsal A'doorn 2 12 17
Excelsior '31 11 15
ZVV Ede 11 10
Madereros CF 11 08
FC Brasil '77 12 06
Bristol Team 12 03

BE’79 wint en speelt nacompetitie voor promotie eredivisie


Met een klinkende 2-10 overwinning verzekerde ZVV BE’79 zich op de laatste speeldag van een play off ticket. Dankzij een knappe 3e plaats op de ranglijst speelt de formatie uit Berkel-Enschot vanaf Mei nacompetitie voor promotie naar de eredivisie, het hoogste zaalvoetbal niveau van Nederland. Eerste tegenstander is het Texel ’94 van het gelijknamige waddeneiland!

Bij aanvang van de wedstrijd tussen Jogadores CF en ZVV BE’79 was een paar kilometer verderop de wedstrijd tussen CFM en LZV/Kuypers net afgelopen, door de 9-12 overwinning van LZV/Kuypers moest ZVV BE’79 winnen om een plek in de nacompetitie zeker te stellen. Het was de thuisploeg dat na twee minuten de kans kreeg op de openingstreffer, maar de paal bracht redding voor de gasten.

Even later was het aan de andere kant wel raak, een vrije trap van Bunyamin Karahan werd in eerste instantie nog gered door doelman Mohanlal maar in de rebound was het Soufiane Allach die binnen schoot, 0-1. BE’79 domineerde de wedstrijd maar het duurde tot halverwege de eerste helft voordat het overwicht opnieuw in een doelpunt werd uitgedrukt. Na een lange bal van doelman Dennis Kapteijns was het Reggy Elias die met een prachtig stiftje de score verdubbelde, 0-2.

Dertig seconden voor rust was het plotseling de thuisploeg dat scoorde, Richardo Pinto schoot zijn ploeg terug in de wedstrijd, 1-2. Toch was de marge voor rust weer twee, tien seconden na de treffer van de thuisploeg was het Piet Adams die na een splijtende steekbal van Bunyamin Karahan onberispelijk binnen schoot, 1-3.

Al vroeg in de tweede helft liep ZVV BE’79 verder uit, Piet Adams schoot de 1-4 tegen de touwen en even later was het Kenneth van de Wiel die de 1-5 binnen punterde. De wedstrijd was gespeeld maar van concentratie verlies was geen sprake. Gedisciplineerd ging BE’79 op zoek naar een grotere uitslag. Een combinatie tussen Kenneth van de Wiel en Reggie Elias werd door eerstgenoemde afgerond, 1-6.

Een schot van Luca Farci werd op de doellijn gered maar even later was de thuisploeg opnieuw verslagen na een schot van Soufiane Allach. Vijf minuten voor tijd was er even concentratieverlies bij BE’79, balverlies werd direct afgestraft, opnieuw was het Richardo Pinto die doelman Dennis Kapteijns verschalkte, 2-7. In de laatste minuut van de wedstrijd vielen er nog drie doelpunten, allemaal voor BE’79.

Eerst was het Kenneth van de Wiel die op aangeven van Bunyamin Karahan bij de tweede paal binnen tikte en direct daarna was het Piet Adams die simpel binnen kon tikken, 2-9. Met nog vijf seconden op de klok was er nog een tien meter trap na de zesde overtreding van Jogadores. Doelman Dennis ging achter de bal staan maar een handje van de doelman Edek Godlewski voorkwam het tiende BE-doelpunt. Toch kwam die er nog, uit de daaropvolgende corner was het Kenneth van de Wiel die de eindstand bepaalde, 2-10.

 

Door de overwinning eindigt ZVV BE’79 op een keurige derde plaats, achter kampioen PFC en runner up ZVV Eindhoven. Door deze positie neemt het de tweede periode over van kampioen PFC/Pro sport en komt het uit in de nacompetitie. Hierin wordt gespeeld door de 3 periode kampioenen uit de eerste divisie A en B alsook de nummers 10 en 11 uit de eredivisie. ZVV BE’79 zal in de eerste ronde uitkomen tegen Texel ’94, op vrijdag 11 mei reist de ploeg uit Berkel-Enschot naar het waddeneiland Texel voor de eerste confrontatie. Een week later, vrijdag 18 mei is de thuiswedstrijd in Berkel-Enschot.

[Bronvermelding wedstrijdfoto’s: Den Uijl fotografie]

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 17
Reggy Elias 15
Soufiane Allach 07
Kenneth van de Wiel 05
Jeroen Hakkens 05
Mohamed Marouane 04
Mo Gigold 04
Ilias Belhaj 02
Archief