Competitie
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 20 50
LZV/Kuypers 20 44
ZVV BE '79 20 42
ZVG/Cagemax 20 41
CFM Transito 20 30
ZVV Ede 20 26
Futsal A'doorn 2 20 26
Excelsior '31 20 26
Madereros CF 20 14
Bristol Team 20 13
FC Brasil '77 20 07

BE’79 niet opgewassen tegen Power play Texel’94


In de eerste wedstrijd van de na-competitie voor promotie naar de eredivisie heeft ZVV BE’79 slechte zaken gedaan, er werd met 9-4 verloren tegen het fysiek sterke Texel ’94. Door deze uitslag lijkt de return aanstaande vrijdag een haast onmogelijke opgave. De reis naar het Waddeneiland begon eerder op de dag ook al met behoorlijke tegenslag.


Vrijdagmiddag om 3 uur vertrok de selectie met aanhang richting Den Helder en nog geen half uur later stond iedereen langs de weg. Een spontane klapband leek roet in het eten de gooien voor de reis naar Texel. Omdat de bus niet over een reservewiel beschikte moest er vliegensvlug een oplossing gevonden worden. Vanuit Boekel kwam er een monteur, met reservewiel, en dankzij Hertz-Flex Car rent kwamen vanuit Tilburg twee 9-persoons busjes richting Vucht. De busjes arriveerden net iets eerder dan de monteur zodat een uur later de reis vervolgt kon worden. De pont van half zeven werd net niet gehaald waardoor de overtocht een uur uitgesteld moest worden. Uiteindelijk kwam de selectie rond de klok van acht uur aan in sporthal Ons Genoegen op Texel.

Net als de reis begon ook de wedstrijd niet voortvarend voor de gasten uit Berkel-Enschot. Na vijf minuten was het Lesley Koning die de bal onhoudbaar achter doelman Dennis Kapteijns schoot, 1-0. ZVV BE’79 had moeite met het fysieke spel van de thuisploeg en kwam niet in haar eigen ritme. Toch waren er enkele kansen, zo leek een hard schot van Imad Kharichef in het doel te belanden maar het was doelman Alexander Smit die met een fantastische redding de bal uit de kruising plukte, klemvast! Aan de andere kant was de thuisploeg wel succesvol, een fout achterin werd genadeloos afgestraft door Yorgo Helleman, 2-0. Kort voor rust werd het zelfs 3-0 toen Lesley Koning de ruim opgekomen supporters opnieuw liet juichen, 3-0. Direct na de 3-0 was het eindelijk wel raak voor de gasten. Bunyamin Karahan vond de vrijstaande Luca Farci die doelman Smit passeerde waardoor Piet Adams het laatste tikje kon geven, 3-1. Maar toch ging de thuisploeg rusten met een marge van die, luttele seconden voor rust zorgde Pim de Lugt voor een ‘veilige’ ruststand, 4-1.

De tweede helft startte BE’79 met meer power maar al na 1 minuut liet het tegen een domper aan, Yorgo Helleman leek de wedstrijd al vroeg te beslissen, 5-1. Maar ondanks de ruime achterstand zette de gasten aan en ging hoger druk zetten. Uit een intrap was het Bunyamin Karahan die de 5-2 binnen schoot. De gasten leken zich terug in de wedstrijd te vechten en ging mee in het fysieke spel van de gasten. Opvallend was dat fysieke duels bij de gasten vaak werden bestraft terwijl de thuisploeg voor gelijkwaardige duels niet bestraft werden. Dit zorgde ervoor dat de foutenlast al snel opliep bij de gasten. Halverwege de tweede helft was het Reggy Elias die een uitgespeelde aanval afrondde en er weer een wedstrijd van leek te maken, 5-3. Maar dat was van korte duur, nog geen minuut later schoot Pieter-Jan Eelman de 6-3 binnen en even later was het 7-3 door Stijn Arends die dankzij een dubieuze blok van een medespeler binnen kon schieten.

Tussendoor had doelman Dennis Kapteijns nog een 10-meter trap gestopt maar er volgde er nog een paar. Een 10-meter trap van Pieter-Jan Eelman verdween in de kruising en even later zorgde diezelfde Eelman met opnieuw een 10-meter trap voor de 9-3. In de laatste minuut zorgde Bunyamin Karahan met een vrije trap nog voor de 9-4 eindstand. ZVV BE’79 eindigde de wedstrijd met drie gele kaarten en evenzoveel 10-meter trappen terwijl de thuisploeg ongeschonden de uit de strijd kwam. Echter, de overwinning voor de thuisploeg was verdiend en lijkt met een veilige marge de return wedstrijd in Berkel-Enschot aan te kunnen treden.

BE’79 coach Adriaansen is realistisch. “Dit is niet een uitslag waar we moed uit kunnen putten, en natuurlijk moet er nog steeds een wedstrijd gespeeld worden maar een marge van 5 doelpunten goedmaken tegen een goede ploeg is geen makkelijke opgave. Een wedstrijd met 9 tegendoelpunten is ons niet eerder overkomen, over het algemeen staan wij verdedigend goed en krijgen weinig doelpunten tegen. Misschien dat dit een houvast is voor de return maar dan nog moet je zelf een flink aantal doelpunten maken en met een prima doelman bij Texel’94 wordt dat een mooie uitdaging.”

De return staat aanstaande vrijdag op het programma, aanvang van de wedstrijd is 21.00 uur in sporthal ‘t Ruiven in Berkel-Enschot.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 28
Reggy Elias 19
Jeroen Hakkens 14
Soufiane Allach 08
Mo Gigold 08
Mohamed Marouane 08
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Dennis Kapteijns 01
Archief