Competitie
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 20 50
LZV/Kuypers 20 44
ZVV BE '79 20 42
ZVG/Cagemax 20 41
CFM Transito 20 30
ZVV Ede 20 26
Futsal A'doorn 2 20 26
Excelsior '31 20 26
Madereros CF 20 14
Bristol Team 20 13
FC Brasil '77 20 07

ZVV BE’79 komt één doelpunt tekort tegen Texel’94


ZVV BE’79 neemt met opgeheven hoofd afscheid van de nacompetitie, na de 9-4 verlies van vorige week moest de ploeg uit Berkel-Enschot een verschil van 5 doelpunten goedmaken. In een spectaculair duel was het tot de laatste seconden spannend, uiteindelijk strandde BE’79 op een 5-1 eindstand.

De opdracht vooraf was duidelijk, vanaf de eerste minuut moest de tegenstander onder druk gezet worden en verdedigend mocht er weinig weggegeven worden. De thuisploeg startte voortvarend, al na vier minuten was het Piet Adams die op aangeven van Imad Kharichef uit de draai raak schoot, 1-0. Even later was ook Texel’94 gevaarlijk, maar doelman Dennis Kapteijns kon de gelijkmaker voorkomen. Even later was er toch de gelijkmaker, een fout achterin werd genadeloos afgestraft en het was Lesley Koning die de gelijkmaker binnenschoot, 1-1. De thuisploeg was even aangeslagen maar herpakte zich snel weer. Het tempo ging omhoog en de fysiek sterke tegenstander kwam steeds meer onder druk. Vijf minuten voor rust leek de thuisploeg weer op voorsprong te komen, Piet Adams zag zijn schot gekeerd door doelman Alexander Smit. Even later was het opnieuw Piet Adams die leek te scoren, de doelman was al verslagen maar het schoot ging over het doel.

Ook aan het begin van de tweede helft bleef het spelbeeld onveranderd, BE’79 bleef de gasten onder druk zetten en Texel’94 had niet de macht die het in de eerste wedstrijd wel had. Na vier minuten in de tweede helft was het Soufiane Allach die tot twee keer toe gevaarlijk was, maar het was even zoveel keer dat doelman Alexander met prima reddingen een doelpunt voorkwam. In de 26e minuut was het eindelijk wel raak voor de thuisploeg, een prima individuele actie van Reggie Elias werd met een inzet achter het standbeen door Luca Farci binnen gewerkt, 2-1. Nog geen minuut later was het opnieuw de routinier die vrij voor het doel verscheen na een steekpass van Bunyamin Karahan, maar doelman Alexander Smit stond op de juiste plek.

Met nog twaalf minuten op de klok viel de derde treffer dan toch, aanvoerder Piet Adams schoot onhoudbaar binnen, 3-1. De thuisploeg schakelde nog een tandje bij, maar door de ruimte die ontstond was ook Texel een paar keer gevaarlijk in de omschakeling. Het was doelman Dennis Kapteijns die zijn ploeg met twee fabelachtige reddingen op de been hield. Acht minuten voor het einde leek een stunt dichterbij te komen toen Kenneth Van De Wiel de vrijstaande Piet Adams vond die met zijn derde van de avond de 4-1 binnen tikte.

De gasten werden onrustig en de thuisploeg kreeg door de tussenstand nog meer vertrouwen. Doelman Dennis Kapteijns ging mee na voren om de druk nog meer op te voeren, echt tot grote kansen kwam het nog niet. Het was zelfs Texel die de wedstrijd op slot leek te gooien, vanaf eigen helft werd de bal richting een leeg doel geschoten, maar de paal bracht redding. Een time out en Piet Adams als extra veldspeler in plaats van doelman Kapteijns werd er nog een laatste offensief uitgeperst. Met succes, met nog 1.20 minuut zuivere speeltijd was het Bunyamin Karahan die de bal in het dak van het doel schoot, 5-1. Nog één doelpunt om een strafschoppen serie af te dwingen, en die kansen kwamen er nog. De gasten kwamen niet meer onder de druk uit en de thuisploeg vond steeds vaker de vrije man. Eerst was het Soufiane Allach die vanaf de zijkant vrij voor doelman Smit kwam, maar de Texel doelman voorkwam een treffer. De grootste kans was in de slot seconden voor Piet Adams, hij kreeg vrij voor het doel zijn voet net niet tegen de bal en ook Imad Kharichef kon luttele seconden voor het einde een lange bal net niet raken.

Ondanks de 5-1 overwinning is het seizoen voor BE’79 voorbij. Voor coach John Adriaansen was het tevens zijn laatste wedstrijd als hoofdcoach, hij kondigde enkele weken terug al zijn vertrek aan. “We hebben het vorige week laten liggen, voor ons doen hebben we op Texel teveel tegen doelpunten geïncasseerd. Het leek een kansloze missie maar de groep heeft karakter getoond en een geweldige wedstrijd gespeeld. Helaas net niet voldoende maar we sluiten het seizoen met opgeheven hoofd af.”

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 28
Reggy Elias 19
Jeroen Hakkens 14
Soufiane Allach 08
Mo Gigold 08
Mohamed Marouane 08
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Dennis Kapteijns 01
Archief