Competitie
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 20 50
LZV/Kuypers 20 44
ZVV BE '79 20 42
ZVG/Cagemax 20 41
CFM Transito 20 30
ZVV Ede 20 26
Futsal A'doorn 2 20 26
Excelsior '31 20 26
Madereros CF 20 14
Bristol Team 20 13
FC Brasil '77 20 07

Gehavend BE’79 pakt volle winst in Wijchen


ZVV BE’79 won ook haar tweede competitiewedstrijd, in Wijchen werd er met 2-4 gewonnen van Madereros CF. Er was veel tegenslag, kort voor aanvang bleek Soufiane Allach niet speelgerechtigd, ondanks dat hij op het digitale wedstrijdformulier stond vermeld. De doodzieke Reggy Elias heeft alleen maar boven de wc pot gehangen, tijdens en na de wedstrijd en Mo Gigold was door een blessure aan zijn scheenbeen niet wedstrijdfit. Grote man bij BE’79 was Piet Adams, hij nam zijn ploeg op sleeptouw en nam alle treffers voor zijn rekening.

 

BE’79 begonnen goed aan de wedstrijd, al in de 3e minuut was het raak. Kenneth van de Wiel speelde op Piet Adams, hij draaide weg van zijn tegenstander en schoot binnen, 0-1. Even later was het opnieuw bijna raak, uit een counter vond Ilias Belhaj net niet de vrije man bij de tweede paal. Ook een combinatie tussen Jeroen Hakkens en Piet Adams behaalde net niet het gewenste resultaat, de buitenkant van de paal voorkwam een doelpunt. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg beter in het spel, maar het houtwerk stond de gelijkmaker in de weg. Een gekraakt schot ging via doelman Dennis Kapteijns op de kruising en even later bracht de paal redding na een counter van de thuisploeg. Kort voor rust leek dan toch de verdiende gelijkmaker te vallen maar het was doelman Dennis Kapteijns die tot tweemaal toe redding bracht.

Bij het begin van de tweede helft waren het de gasten weer die de beste kansen kregen. Een inzet van Piet Adams werd nog net door een voet van de tegenstander gepareerd en een schot van Jeroen Hakkens uit de tweede lijn miste precieze.  In de vierde minuut was het aan de andere kant wel raak. Uit een snelle counter was het Khalid El Haddouti die binnen schoot, 1-1. Het was echter van korte duur, twee minuten later was het Piet Adams die zijn ploeg weer op voorsprong schoot. 1-2. BE’79 probeerde met nog een doelpunt de wedstrijd te beslissen maar liep opnieuw tegen een counter aan. Het was Nasim Saber die de thuisploeg weer op gelijke hoogte schoot, 2-2. Nog geen minuut later was het opnieuw BE’79 dat scoorde en opnieuw was het Piet Adams. Hij onderschepte de bal en schoot zijn derde van de avond binnen, 2-3. Ook liep het aantal overtredingen bij de thuisploeg op, vijf minuten voor tijd werd een overtreding van El Haddouti bestraft en kon hij met een tweede gele kaart vertrekken. De toegekende 10-meter trap van Mo Gigold werd door de doelman gered. Ook in de twee minuten overtal kwam BE’79 niet tot scoren waardoor de wedstrijd nog steeds niet beslist was.

Maar twee minuten voor het einde was het goudhaantje Piet Adams die de wedstrijd besliste. Uit een corner van Jeroen Hakkens wist de topschutter de bevrijdende 2-4 binnen te schieten en daarmee de wedstrijd definitief te beslissen. Aanstaande vrijdag staat er de eerste ronde van de beker competitie op het programma, voor BE’79 staat er een uitwedstrijd tegen de beloftes van ZVG/Cagemax op het programma.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 28
Reggy Elias 19
Jeroen Hakkens 14
Soufiane Allach 08
Mo Gigold 08
Mohamed Marouane 08
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Dennis Kapteijns 01
Archief