Competitie
Vrijdag 26 april
Na-Competitie
Scagha '66 - NR.11 EreD.
Leekster E. - LZV/Kuypers
Texel '94 - ZVG/Cagemax
BE'79 NR.10 EreD.
Onder voorbehoud
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 20 50
LZV/Kuypers 20 44
ZVV BE '79 20 42
ZVG/Cagemax 20 41
CFM Transito 20 30
ZVV Ede 20 26
Futsal A'doorn 2 20 26
Excelsior '31 20 26
Madereros CF 20 14
Bristol Team 20 13
FC Brasil '77 20 07

Maximale score na krappe overwinning op ZVG


Na de verloren bekerwedstrijd van vorige week tegen de reserves van ZVG/Cagemax wist ZVV BE’79 afgelopen vrijdagavond de competitiewedstrijd tegen de hoofdmacht van ZVG/Cagemax wel te winnen. In een aantrekkelijk en spannend duel stond stond er uiteindelijk een 5-4 eindstand op het scorebord.

Zonder de geblesseerde Kenneth van de Wiel en met ‘good old’ Luca Farci als zijn tijdelijke vervanger begon ZVV BE’79 niet goed aan de wedstrijd, al na vier minuten keek het tegen een 0-2 achterstand aan. In de 3e minuut was het Hicham Farhou die ZVG op voorsprong schoot en één minuut later was het Quincy Bertens die een fout bij de thuisploeg afstrafte en de tweede treffer binnenschoot. BE’79 leek aangeslagen door de snelle achterstand en probeerde zich te herpakken maar bleef vooral slordig in de passing. In de 7e minuut was het Mohamed Marouane die op aangeven van Jeroen Hakkens de bal hard in het dak van het doel schoot, 1-2. Na deze aansluittreffer kwam BE’79 beter in de wedstrijd, het tempo ging omhoog en beide ploegen kregen kansen. De thuisploeg probeerde de gelijkmaker te forceren maar het waren de gasten die scoorde. Uit een snelle omschakeling was het Quincy Bartens die de marge weer op twee schoot. Maar dit keer maakte de thuisploeg geen aangeslagen indruk en voerde de druk op de tegenstander verder op. Met succes, in de 15e minuut kon scheidsrechter Jalink niet anders dan fluiten voor een strafschop toen Piet Adams in het doelgebied onderuit werd gehaald. De BE-topschutter schoot het buitenkansje zelf binnen, 2-3. Één minuut voor rust was de stand weer in evenwicht, opnieuw was het Piet Adams die, op aangeven van Soufiane Allach, de 3-3 binnen tikte.

Ook in de tweede helft bleef het tempo hoog, beide ploegen gingen voor de winst. Maar tot doelpunten kwam het vooralsnog niet, en dat had ook te maken door de beide doelmannen. Met de keepers Dennis Kapteijns(BE’79) en Coen Burg(ZVG) beschikken beide teams over ervaring en kwaliteit. Halverwege de tweede helft kwam de thuisploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Uit een snelle omschakeling bediende Mohamed Marouane de vrijstaande Regy Elias. hij liet doelman Burg kansloos.

ZVV BE’79 leek de wedstrijd naar zich toe te trekken, een individuele actie van Soufiane Allach belande op de paal en even later was het aan de andere kant plotseling wel raak. Een afgeslagen aanval van de thuisploeg werd razendsnel vervolgt door doelman Coen Burg, met de bal aan de voet dribbelde hij tot over de middenlijn en haalde van grote afstand uit. Onderweg werd de bal nog licht van richting veranderd en doelman Dennis Kapteijns was kansloos, 4-4. Maar opnieuw was het BE’79 dat nog geen minuut later op een prachtige manier toesloeg. Mohamed Marouane zette de aanval zelf op, vond in de punt Reggie Elias die vervolgens met een weergaloos hakje de bal klaar legde waarna Mohamed Marouane de 5-4 binnen schoot.

Met nog zeven minuten op de klok was er nog niets beslist, ZVG ging meer risico nemen door doelman Coen Burg mee te laten spelen. Maar echt tot grote uitgespeelde kansen kwam dit niet, BE’79 kon nog een paar keer gevaarlijk vanaf eigen helft de bal richting het vijandelijk lege doel schieten en verdedigend werd er bijna niets weggegeven. ZVG probeerde het wel maar BE’79 gaf geen krimp. Uiteindelijk was de opluchting groot toen de de zoemer het einde van de wedstrijd bepaalde.

Aanstaande vrijdag is BE’79 vrij, op vrijdag 12 oktober speelt ZVV BE’79 opnieuw een thuiswedstrijd. Tegenstander is dan FC Brasil ’77, aanvang in sporthal ‘t Ruiven is 21.30 uur.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 28
Reggy Elias 19
Jeroen Hakkens 14
Soufiane Allach 08
Mo Gigold 08
Mohamed Marouane 08
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Dennis Kapteijns 01
Archief