Competitie
Vrijdag 13 september
ASV Lebo 3 - 3 JCK/Aisco
Den Haag 4 - 2 ZVV E'hoven
Madereros CF 1 - 2 CFM Transito
ZVV Ede 2 - 2 LZV/Kuypers
BE'79 3 - 2 ZVG/Cagemax
Bristol Team 4 - 7 ZVS/Bodemflex
Stand Eerste Divisie B
ZVS/Bodemflex 01 03
ZVV Den Haag 01 03
ZVV BE '79 01 03
CFM Transito 01 03
JCK/Aisco 01 01
A.S.V. LEBO 01 01
LZV/Kuypers 01 01
ZVV EDE 01 01
ZVG/Cagemax 01 00
Madereros CF 01 00
ZVV Eindhoven 01 00
Bristol Team 01 00

Topper FCK De Hommel en BE’79 eindigt onbeslist


ZVV BE’79 mag zichzelf verwijten dat het afgelopen vrijdagavond niet de volle buit mee naar huis nam in de topper tegen FCK De Hommel, drie minuten voor het einde prijkte er nog een 3-6 voorsprong op het scorebord maar uiteindelijk werd de eindstand 6-6. Een uitslag waar vooral FCK De Hommel prima mee kon leven.

De eerste doelpoging kwam van de thuisploeg, een schot van Younes Hadouir werd door doelman Dennis Kapteijns onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant bracht de paal redding voor FCK na een vrije trap van Jeroen Hakkens. In de derde minuut kwam FCK De Hommel op voorsprong, een combinatie tussen Adil Zouthane en Soufian El Adel werd door Adil Zouthane binnen geschoten, 1-0. Vervolgens waren het de gasten die de toon zette en de wedstrijd naar zich toe trok. BE’79 kreeg kans op kans, maar tot de gelijkmaker kwam het nog niet. Pas in de twaalfde minuut viel de verdiende gelijkmaker. En wat voor een, Reggy Elias onderschepte op eigen helft de bal, stoomde op en schoot vanaf de zijkant fantastisch raak in het dak van het doel, 1-1. Even later kwam BE’79 op voorsprong en dit doelpunt was mogelijk nog mooier. Muhammed Gigold onderschepte de bal van Karim Bali en wist met een ongelofelijk prachtige stift doelman Ian Willems kansloos te laten, 1-2.

Vervolgens was het de thuisploeg weer. Na een verkeerd genomen intrap kon Adil Zouthane vanaf eigen helft alleen op doelman Dennis Kapteijns af, maar hij schoot in kansrijke positie over. In de laatste minuut voor rust werd een lange bal van doelman Willems verkeerd ingeschat, Younes Houdouir speelde op Sofian El Adel die simpel binnen kon tikken, 2-2.

Ook in de tweede helft was het BE’79 die het tempo bepaalde en de thuisploeg flink onder druk zette. In de 25e minuut werd balverlies bij de thuisploeg afgestraft, Mohamed Marouane vond Piet Adams die vervolgens met een laag diagonaal schot binnenschoot, 2-3. Twee minuten later een tweede gele kaart voor Adil Zouthane, hij moest met rood vertrekken en BE’79 twee minuten lang een man meer. In overtal vergrootte BE’79 de voorsprong, al leek het een enigszins gelukkig doelpunt toen Kenneth van de Wiel de bal hard richting tweede paal leek te spelen maar de bal zomaar binnen vloog, 2-4. Toen even later Soufiane Allach zijn tegenstander omspeelde en hard raak schoot leek de wedstrijd beslist, 2-5.

Bij FCK De Hommel ging doelman Ian Willems als extra veldspeler meedoen en dat had vrijwel direct resultaat toen de doelman bij de tweede paal binnen tikte, 3-5. Maar opnieuw was het BE’79 die de marge weer op drie bracht, een lange bal van Dennis Kapteijns werd door Reggy Elias op de vrijstaande Piet Adams gelegd, 3-6. Maar ook nu wist de thuisploeg met een extra veldspeler tot scoren te komen, met nog ruim 2 minuten op de klok was het Younes Hadouir die bij de tweede paal wist te scoren, 4-6. Vijf seconden later was het opnieuw raak, BE’79 trapte af en verloor knullig de bal waarna opnieuw Younes Hadouir de trekker overhaalde. De thuisploeg was volkomen onverwacht weer in de wedstrijd en dat mocht BE’79 zichzelf aanrekenen. Beide ploegen stonden op vijf fouten en de eerste 10-meter trap was voor de gasten, Soufiane Allach mocht vanaf zeven meter vrij aanleggen maar miste.

Met nog ruim één minuut op de klok leek BE’79 alsnog de wedstrijd definitief te beslissen, een lange bal van Dennis Kapteijns werd door Piet Adams binnen gekopt maar scheidsrechter Eric Visser floot voor een fout. Doelpunt werd afgekeurd en FCK De Hommel kreeg een 10-meter trap, Dennis Kapteijns stopte de inzet van Karim Bali. Luttele seconden later floot scheidsrechter Visser opnieuw, nu voor een vermeende handsbal van Piet Adams. De gemoederen liepen hoog op, Jeroen Hakkens kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. De scheidsrechter staakte vervolgens de wedstrijd voor een afkoelingsperiode. Met nog minder dan een minuut op de klok werd de wedstrijd vervolgd met een 10-meter trap voor de thuisploeg. Dit keer was het Karim Bali die wel raak schoot en de gelijkmaker binnen schoot.

Gezien de wedstrijd deed BE’79 zichzelf flink de kort, ook bij de thuisclub was iedereen er het over eens dat er onverdiend een punt behaald was maar het waren de gasten die het zichzelf mochten aanrekenen. Ondanks het puntenverlies staat BE’79 er nog prima op, na zeven wedstrijden staat het nog steeds ongeslagen aan kop. Aanstaande vrijdag staat er een thuiswedstrijd op het programma, tegenstander in sporthal ‘t Ruiven is zaalvoetbal vereniging Ede, aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 00
Reggy Elias 00
Jeroen Hakkens 00
Anes Beslija 00
Kevin Cornet 01
Appie Marouane 00
Mohamed Marouane 00
Kenneth van de Wiel 01
Imad Kharichef 00
Joey van Hoof 01
Sergio Kawarmala 00
Jop Poeliejoe 00
Dennis Kapteijns 00
Archief