Competitie
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 20 50
LZV/Kuypers 20 44
ZVV BE '79 20 42
ZVG/Cagemax 20 41
CFM Transito 20 30
ZVV Ede 20 26
Futsal A'doorn 2 20 26
Excelsior '31 20 26
Madereros CF 20 14
Bristol Team 20 13
FC Brasil '77 20 07

Topper FCK De Hommel en BE’79 eindigt onbeslist


ZVV BE’79 mag zichzelf verwijten dat het afgelopen vrijdagavond niet de volle buit mee naar huis nam in de topper tegen FCK De Hommel, drie minuten voor het einde prijkte er nog een 3-6 voorsprong op het scorebord maar uiteindelijk werd de eindstand 6-6. Een uitslag waar vooral FCK De Hommel prima mee kon leven.

De eerste doelpoging kwam van de thuisploeg, een schot van Younes Hadouir werd door doelman Dennis Kapteijns onschadelijk gemaakt. Aan de andere kant bracht de paal redding voor FCK na een vrije trap van Jeroen Hakkens. In de derde minuut kwam FCK De Hommel op voorsprong, een combinatie tussen Adil Zouthane en Soufian El Adel werd door Adil Zouthane binnen geschoten, 1-0. Vervolgens waren het de gasten die de toon zette en de wedstrijd naar zich toe trok. BE’79 kreeg kans op kans, maar tot de gelijkmaker kwam het nog niet. Pas in de twaalfde minuut viel de verdiende gelijkmaker. En wat voor een, Reggy Elias onderschepte op eigen helft de bal, stoomde op en schoot vanaf de zijkant fantastisch raak in het dak van het doel, 1-1. Even later kwam BE’79 op voorsprong en dit doelpunt was mogelijk nog mooier. Muhammed Gigold onderschepte de bal van Karim Bali en wist met een ongelofelijk prachtige stift doelman Ian Willems kansloos te laten, 1-2.

Vervolgens was het de thuisploeg weer. Na een verkeerd genomen intrap kon Adil Zouthane vanaf eigen helft alleen op doelman Dennis Kapteijns af, maar hij schoot in kansrijke positie over. In de laatste minuut voor rust werd een lange bal van doelman Willems verkeerd ingeschat, Younes Houdouir speelde op Sofian El Adel die simpel binnen kon tikken, 2-2.

Ook in de tweede helft was het BE’79 die het tempo bepaalde en de thuisploeg flink onder druk zette. In de 25e minuut werd balverlies bij de thuisploeg afgestraft, Mohamed Marouane vond Piet Adams die vervolgens met een laag diagonaal schot binnenschoot, 2-3. Twee minuten later een tweede gele kaart voor Adil Zouthane, hij moest met rood vertrekken en BE’79 twee minuten lang een man meer. In overtal vergrootte BE’79 de voorsprong, al leek het een enigszins gelukkig doelpunt toen Kenneth van de Wiel de bal hard richting tweede paal leek te spelen maar de bal zomaar binnen vloog, 2-4. Toen even later Soufiane Allach zijn tegenstander omspeelde en hard raak schoot leek de wedstrijd beslist, 2-5.

Bij FCK De Hommel ging doelman Ian Willems als extra veldspeler meedoen en dat had vrijwel direct resultaat toen de doelman bij de tweede paal binnen tikte, 3-5. Maar opnieuw was het BE’79 die de marge weer op drie bracht, een lange bal van Dennis Kapteijns werd door Reggy Elias op de vrijstaande Piet Adams gelegd, 3-6. Maar ook nu wist de thuisploeg met een extra veldspeler tot scoren te komen, met nog ruim 2 minuten op de klok was het Younes Hadouir die bij de tweede paal wist te scoren, 4-6. Vijf seconden later was het opnieuw raak, BE’79 trapte af en verloor knullig de bal waarna opnieuw Younes Hadouir de trekker overhaalde. De thuisploeg was volkomen onverwacht weer in de wedstrijd en dat mocht BE’79 zichzelf aanrekenen. Beide ploegen stonden op vijf fouten en de eerste 10-meter trap was voor de gasten, Soufiane Allach mocht vanaf zeven meter vrij aanleggen maar miste.

Met nog ruim één minuut op de klok leek BE’79 alsnog de wedstrijd definitief te beslissen, een lange bal van Dennis Kapteijns werd door Piet Adams binnen gekopt maar scheidsrechter Eric Visser floot voor een fout. Doelpunt werd afgekeurd en FCK De Hommel kreeg een 10-meter trap, Dennis Kapteijns stopte de inzet van Karim Bali. Luttele seconden later floot scheidsrechter Visser opnieuw, nu voor een vermeende handsbal van Piet Adams. De gemoederen liepen hoog op, Jeroen Hakkens kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. De scheidsrechter staakte vervolgens de wedstrijd voor een afkoelingsperiode. Met nog minder dan een minuut op de klok werd de wedstrijd vervolgd met een 10-meter trap voor de thuisploeg. Dit keer was het Karim Bali die wel raak schoot en de gelijkmaker binnen schoot.

Gezien de wedstrijd deed BE’79 zichzelf flink de kort, ook bij de thuisclub was iedereen er het over eens dat er onverdiend een punt behaald was maar het waren de gasten die het zichzelf mochten aanrekenen. Ondanks het puntenverlies staat BE’79 er nog prima op, na zeven wedstrijden staat het nog steeds ongeslagen aan kop. Aanstaande vrijdag staat er een thuiswedstrijd op het programma, tegenstander in sporthal ‘t Ruiven is zaalvoetbal vereniging Ede, aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 28
Reggy Elias 19
Jeroen Hakkens 14
Soufiane Allach 08
Mo Gigold 08
Mohamed Marouane 08
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Dennis Kapteijns 01
Archief