Competitie
Vrijdag 15 februari
Madereros CF
-
FC Brasil
Excelsior '31 - FCK
LZV/Kuypers - Apeldoorn
ZVV Ede - CFM Transito
BE'79 Bristol Team
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 15 38
ZVV BE '79 14 35
LZV/Kuypers 14 32
ZVG/Cagemax 15 29
CFM Transito 15 24
Futsal A'doorn 2 15 23
Excelsior '31 13 18
ZVV Ede 14 11
Madereros CF 14 08
FC Brasil '77 14 06
Bristol Team 15 04

BE’79 wint in lastig duel van ZVV EDE, 6-3.


De einduitslag doet misschien vermoeden dat het makkelijk avondje was voor de zaalvoetballers van ZVV BE’79, maar niets was minder waar, pas in de laatste drie minuten van de wedstrijd kon de koploper uit de Eerste divisie het verschil maken. Met de 6-3 overwinning kon de ploeg uit Berkel-Enschot opgelucht ademhalen.

Het waren de gasten uit Ede die brutaal de leiding namen, Youssef Hadi wist met een klutsbal zijn ploeg in de 4e minuut op voorsprong te schieten. De thuisploeg leek geschrokken en kwam maar niet echt in de wedstrijd, kansjes waren er wel maar echt uitgespeeld waren ze niet. In de 9e minuut werd het zelfs 0-2 door een treffer van Jeffrey van Zwam en leek de ploeg van Jeroen Hakkens en Koen Schollen in grote problemen. Het was Reggy Elias die even later na een prima individuele actie met een hard schot in de kruising zijn ploeg weer terug in de wedstrijd bracht, 1-2. Vervolgens domineerde de thuisploeg maar tot treffers kwam het voor de rust niet meer. Vaak met kunst en vliegwerk wisten de gasten de gelijkmaker te voorkomen.

Ook aan het begin van de tweede helft probeerde BE’79 de gelijkmaker te forceren maar moest op haar hoede zijn voor de snelle counters van Ede. Halverwege de tweede helft was het eindelijk raak, al was daar wel een dicht oog van de scheidsrechter voor nodig. Ilias Belhaj schoot hard richting tweede paal waarna Piet Adams de bal met zijn hand binnen gleed, 2-2. Maar opnieuw waren het de gasten die even later de voorsprong namen. Na een snelle omschakeling was het Youssef Hadi die met een mooie passeer beweging doelman Dennis Kapteijns kansloos liet. Het was Reggy Elias die zijn ploeg op sleeptouw nam, één minuut na de achterstand schoot hij uit een vrije trap de gelijkmaker binnen en drie minuten voor tijd schoot hij na een individuele actie de 4-3 binnen, al leek Piet Adams op de doellijn nog het laatste tikje te geven.

Het verzet leek verbroken en BE’79 kreeg nog 3 tien meter trappen op rij. De eerste werd benut door Soufiane Allach, de andere twee troffen geen doel. In de laatste minuut moest ZVV Ede het ook nog met een mannetje minder doen, Youssef Hadi moest na zijn tweede gele kaart met rood naar de kant. Soufiane Allach benutte het overtal met een schot in de verre hoek en bepaalde de 6-3 eindstand.

Aanstaande vrijdag staat de uitwedstrijd op het programma, tegenstander is Excelsior ’31 uit Rijssen.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 22
Reggy Elias 17
Jeroen Hakkens 08
Soufiane Allach 07
Mo Gigold 07
Kenneth van de Wiel 06
Mohamed Marouane 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Archief