Competitie
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 20 50
LZV/Kuypers 20 44
ZVV BE '79 20 42
ZVG/Cagemax 20 41
CFM Transito 20 30
ZVV Ede 20 26
Futsal A'doorn 2 20 26
Excelsior '31 20 26
Madereros CF 20 14
Bristol Team 20 13
FC Brasil '77 20 07

BE’79 pakt 1e periodetitel na gelijkspel tegen LZV


Er stond veel op het spel afgelopen vrijdagavond in de wedstrijd tussen ZVV BE’79 en LZV/Kuypers Hair&Wellness. Allereerst de eerste positie op de standenlijst en als bonus het 1e periodekampioenschap. Met het 3-3 gelijkspel moesten beide ploegen zich tevreden stellen, BE’79 pakt de 1e periode.

Het was goed te zien dat er iets op het spel stond. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd, vooral bij de thuisploeg was het rommelig maar ook de gasten konden niet imponeren. Echte kansen waren in de eerste helft zeldzaam, beide doelmannen hoefden nauwelijks in actie te komen. Het was dan ook niet verrassend dat er na twintig minuten zuivere speeltijd een 0-0 ruststand op het scorebord stond.

En ook de tweede helft leek een kopie te worden van de eerste helft, al moesten beide doelmannen dit keer wel een paar keer handelend optreden. Naar in de 7e minuut van de tweede helft brandde de wedstrijd los. Een lange bal van LZV doelman Maarten Meijer werd  prima teruggelegd en het was Cuneyt Avsar die onhoudbaar binnen schoot en LZV op voorsprong schoot. De thuisploeg veerde op en nog geen minuut later was het alweer gelijk. Na een schitterende individuele actie was het Reggy Elias die de gelijkmaker binnen schoot, 1-1. De wedstrijd was los en even later was het opnieuw raak toen wederom Reggy Elias het in grote getale aanwezige publiek deed opveren. Met een schot in de korte hoek schoot hij zijn ploeg op voorsprong, 2-1.

Nu was het weer LZV/Kuypers dat ten aanval trok en was het doelman Dennis Kapteijns die enkele keren de gelijkmaker voorkwam. Ook BE’79 kreeg kansen om de wedstrijd verder naar zich toe te trekken, maar aan de andere kant was het de LZV doelman die zijn ploeg in de wedstrijd hield. Met nog ruim drie minuten op de klok leek de thuisploeg de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Na een snelle omschakeling was het Jeroen Hakkens die Piet Adams vrij speelde, zijn inzet werd nog gepareerd maar in de rebound was het Jeroen Hakkens die de 3-1 binnen schoot.

Met Yasin Erdal als meespelende doelman gingen de gasten in een alles op niets poging op zoek naar een goed resultaat. Al snel had het succes, bij de tweede paal werd Omar Nejari vrijgespeeld en met nog twee minuten op de klok tikte hij binnen. De spanning liep op en BE’79 werd door het overtal bij LZV verder onder druk gezet. Een schot van Yasin Erdal werd nog gered door doelman Dennis Kapteijns maar de druk op zijn doel bleef groot. Één minuut voor tijd was kwam de gelijkmaker alsnog, dit keer was het Joey Jejanan die bij de tweede paal de bevrijdende treffer voor zijn ploeg kon binnen schieten, 3-3. Na een matige eerste helft en een enerverende tweede helft kwam er zo toch nog een spectaculair slot aan de wedstrijd.

Door het gelijke spel blijft ZVV BE’79 na de eerste competitiehelft ongeslagen, met 8 overwinningen en twee gelijke spelen pakt de ploeg de eerste periodetitel, welke sowieso recht geeft op deelname aan de nacompetitie. Aanstaande vrijdag speelt BE’79 de laatste wedstrijd voor de korte winterstop, tegenstander is CFM/Transito.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 28
Reggy Elias 19
Jeroen Hakkens 14
Soufiane Allach 08
Mo Gigold 08
Mohamed Marouane 08
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Dennis Kapteijns 01
Archief