Competitie
Vrijdag 25 januari
Apeldoorn 2
-
FCK
CFM/Transito
- Madereros
FC Brasil '77
-
Excelsior '31
Bristol Team - ZVV Ede
ZVG/Cagemax BE '79
Stand Eerste Divisie B
ZVV BE '79 12 29
FCK De Hommel 11 26
LZV/Kuypers 12 26
ZVG/Cagemax 12 23
CFM Transito 12 21
Futsal A'doorn 2 12 17
Excelsior '31 11 15
ZVV Ede 11 10
Madereros CF 11 08
FC Brasil '77 12 06
Bristol Team 12 03

Eerste verlies voor BE’79 in competitie


De zaalvoetballers van ZVV BE’79 leden afgelopen vrijdag hun eerste nederlaag in de competitie. In Werkendam werd er tegen CFM/Transito met 3-1 verloren. De thuisploeg was scherper en speelde met meer passie en beleving dan de gasten. Ondanks het verlies blijft de formatie uit Berkel-Enschot bovenin meedraaien.

In de beginfase van de wedstrijd waren het vooral schoten van afstand die voor gevaar zorgde, maar beide ploegen hadden het vizier nog niet op scherp. Tot twee keer toe leek de thuisploeg op voorsprong te komen maar eerst was het Kevin Cornet die voorlangs schoot en even later was het Fabian van Horssen die vanaf de andere kans voorlangs schoot. In de twaalfde minuut was het wel raak, een snelle counter werd door Gerard van den Adel binnen gepunterd, 1-0. Twee minuten later werd er balverlies bij BE’79 keihard afgestraft en opnieuw was het Gerard van den Adel doel trof, hij liet doelman Dennis Kapteijns met een hard schot kansloos, 2-0. ZVV BE’79 probeerde het wel maar leek de ‘drive’ te missen. Toch kwamen ze terug in de wedstrijd, Soufiane Allach verloor de bal maar herstelde zich knap, schakelde snel en via Mohamed Marouane was het Piet Adams die de aansluittreffer binnen kon schieten, 2-1. Enkele seconden voor tijd leek het zelfs nog gelijk te worden maar het schot van Kenneth van de Wiel spatte uiteen op de paal.

ZVV BE’79 probeerde het tempo in de tweede helft op te voeren, creëerde kleine kansjes maar het was CFM dat scherper en doeltreffender was. Een schot van BE-spits Piet Adams werd gesmoord in de cirkel en de thuisploeg schakelde razendsnel om. Met een prima diagonale pass was het uiteindelijk Fabian van Horssen die bij de tweede paal binnen schoot, 3-1. ZVV BE’79 probeerde het wel, probeerde het tempo op te schroeven maar het was de thuisploeg die keer op keer gevaarlijk was.

Met nog een minuut of vijf op de klok ging BE’79 met doelman Dennis Kapteijns als meespelende doelman op zoek naar de aansluittreffer. Zonder succes, hij moest balverlies op de helft van de tegenstander herstellen en werd afgefloten voor een overtreding. Gele kaart en na een verbale reactie trok scheidsrechter Lemmens opnieuw geel en dus rood! Kort voor tijd moest ook Soufiane Allach vertrekken met rood, na een opstootje voor de spelersbank van CFM moest hij na een flauw duwtje met een directe rode kaart vertrekken.

De wedstrijd was gespeeld en BE’79 kon de eerste nederlaag van het seizoen zichzelf aanrekenen. CFM/Transito speelde met veel meer strijd en beleving en was de verdiende winnaar. Ondanks de nederlaag voert BE’79 de ranglijst met drie punten voorsprong nog steeds aan, echter heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan de twee achtervolgers FCK de Hommel en LZV/Kuypers.

Samenvatting van de wedstrijd: https://youtu.be/jLRn_NhZOs8 (Bron: CFM/Transito)

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 17
Reggy Elias 15
Soufiane Allach 07
Kenneth van de Wiel 05
Jeroen Hakkens 05
Mohamed Marouane 04
Mo Gigold 04
Ilias Belhaj 02
Archief