Competitie
Vrijdag 13 september
ASV Lebo 3 - 3 JCK/Aisco
Den Haag 4 - 2 ZVV E'hoven
Madereros CF 1 - 2 CFM Transito
ZVV Ede 2 - 2 LZV/Kuypers
BE'79 3 - 2 ZVG/Cagemax
Bristol Team 4 - 7 ZVS/Bodemflex
Stand Eerste Divisie B
ZVS/Bodemflex 01 03
ZVV Den Haag 01 03
ZVV BE '79 01 03
CFM Transito 01 03
JCK/Aisco 01 01
A.S.V. LEBO 01 01
LZV/Kuypers 01 01
ZVV EDE 01 01
ZVG/Cagemax 01 00
Madereros CF 01 00
ZVV Eindhoven 01 00
Bristol Team 01 00

Eerste verlies voor BE’79 in competitie


De zaalvoetballers van ZVV BE’79 leden afgelopen vrijdag hun eerste nederlaag in de competitie. In Werkendam werd er tegen CFM/Transito met 3-1 verloren. De thuisploeg was scherper en speelde met meer passie en beleving dan de gasten. Ondanks het verlies blijft de formatie uit Berkel-Enschot bovenin meedraaien.

In de beginfase van de wedstrijd waren het vooral schoten van afstand die voor gevaar zorgde, maar beide ploegen hadden het vizier nog niet op scherp. Tot twee keer toe leek de thuisploeg op voorsprong te komen maar eerst was het Kevin Cornet die voorlangs schoot en even later was het Fabian van Horssen die vanaf de andere kans voorlangs schoot. In de twaalfde minuut was het wel raak, een snelle counter werd door Gerard van den Adel binnen gepunterd, 1-0. Twee minuten later werd er balverlies bij BE’79 keihard afgestraft en opnieuw was het Gerard van den Adel doel trof, hij liet doelman Dennis Kapteijns met een hard schot kansloos, 2-0. ZVV BE’79 probeerde het wel maar leek de ‘drive’ te missen. Toch kwamen ze terug in de wedstrijd, Soufiane Allach verloor de bal maar herstelde zich knap, schakelde snel en via Mohamed Marouane was het Piet Adams die de aansluittreffer binnen kon schieten, 2-1. Enkele seconden voor tijd leek het zelfs nog gelijk te worden maar het schot van Kenneth van de Wiel spatte uiteen op de paal.

ZVV BE’79 probeerde het tempo in de tweede helft op te voeren, creëerde kleine kansjes maar het was CFM dat scherper en doeltreffender was. Een schot van BE-spits Piet Adams werd gesmoord in de cirkel en de thuisploeg schakelde razendsnel om. Met een prima diagonale pass was het uiteindelijk Fabian van Horssen die bij de tweede paal binnen schoot, 3-1. ZVV BE’79 probeerde het wel, probeerde het tempo op te schroeven maar het was de thuisploeg die keer op keer gevaarlijk was.

Met nog een minuut of vijf op de klok ging BE’79 met doelman Dennis Kapteijns als meespelende doelman op zoek naar de aansluittreffer. Zonder succes, hij moest balverlies op de helft van de tegenstander herstellen en werd afgefloten voor een overtreding. Gele kaart en na een verbale reactie trok scheidsrechter Lemmens opnieuw geel en dus rood! Kort voor tijd moest ook Soufiane Allach vertrekken met rood, na een opstootje voor de spelersbank van CFM moest hij na een flauw duwtje met een directe rode kaart vertrekken.

De wedstrijd was gespeeld en BE’79 kon de eerste nederlaag van het seizoen zichzelf aanrekenen. CFM/Transito speelde met veel meer strijd en beleving en was de verdiende winnaar. Ondanks de nederlaag voert BE’79 de ranglijst met drie punten voorsprong nog steeds aan, echter heeft het wel een wedstrijd meer gespeeld dan de twee achtervolgers FCK de Hommel en LZV/Kuypers.

Samenvatting van de wedstrijd: https://youtu.be/jLRn_NhZOs8 (Bron: CFM/Transito)

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 00
Reggy Elias 00
Jeroen Hakkens 00
Anes Beslija 00
Kevin Cornet 01
Appie Marouane 00
Mohamed Marouane 00
Kenneth van de Wiel 01
Imad Kharichef 00
Joey van Hoof 01
Sergio Kawarmala 00
Jop Poeliejoe 00
Dennis Kapteijns 00
Archief