Competitie
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 20 50
LZV/Kuypers 20 44
ZVV BE '79 20 42
ZVG/Cagemax 20 41
CFM Transito 20 30
ZVV Ede 20 26
Futsal A'doorn 2 20 26
Excelsior '31 20 26
Madereros CF 20 14
Bristol Team 20 13
FC Brasil '77 20 07

BE’79 boekt simpele overwinning op Madereros CF


ZVV BE’79 begon de eerste wedstrijd na de winterstop met een 7-2 overwinning op Madereros CF. Het was reserve doelman Pawan Mohanlal, hij verving de geschorste Dennis Kapteijns, die een prima wedstrijd speelde. Ondanks de simpele overwinning voorkwam hij op belangrijke momenten een tegentreffer.

Na de nederlaag in de laatste wedstrijd voor de winterstop pakte ZVV BE’79 de draad weer op met een overwinning. Direct na het eerste fluitsignaal zette de thuisploeg de tegenstander onder druk, in de derde minuut kwam BE’79 op voorsprong. Een voortrek van Kenneth van de Wiel werd door doelman Johnny Willemsen van richting veranderd en verdween in het doel, 1-0. Even later leken de gasten op gelijke hoogte te komen, na een snelle counter redde doelman Pawan Mohanlal en voorkwam hij de gelijkmaker. Halverwege de eerste helft werd de voorsprong verdubbeld, na een handsbal in de cirkel was het Jeroen Hakkens die de strafschop benutte. De thuisploeg speelde niet groots maar toch konden de gasten niet vaak gevaarlijk worden, en als ze na een counter gevaarlijk leken te worden was het doelman Mohanlal die een tegentreffer voorkwam. Kort voor rust was het opnieuw raak voor de thuisploeg, na een combinatie tussen Piet Adams en Reggy Elias kon laatst genoemde binnen tikken, 3-0.

Ook in de tweede helft domineerde de thuisploeg. Na een actie van Reggy Elias was het aanvoerder Piet Adams die binnen kon tikken, 4-0. Na deze ruime voorsprong verslapte de thuisploeg en konden de gasten enkele keren gevaarlijk worden. Na balverlies bij de thuisploeg was het Karim Dairaa die de 4-1 binnen kon schieten. Even later was de marge weer vier, een tien meter trap van Reggy Elias verdween met wat geluk achter doelman Willemsen. Opnieuw was het Madereros dat profiteerde van slordig spel van BE’79, Mohamed Abdi Ired schoot vrij voor doelman Mohanlal in de kruising, 5-2. Het slot was voor de thuisploeg, Reggy Elias schoot opnieuw een tien meter trap, ditmaal onhoudbaar en hard, binnen. En kort voor tijd was het opnieuw Reggy Elias, na een combinatie van Ilias Belhaj en Piet Adams, die hard binnenschoot en de eindstand bepaalde, 7-2.

Door het verlies van LZV/Kuypers pakt BE’79 de voorlopige koppositie in de eerste divisie en maakt het zich op voor de lastige uitwedstrijd tegen ZVG/Cagemax. Aanstaande vrijdag speelt de formatie uit Berkel-Enschot in sporthal Oosterbliek in Gorinchem, aanvang van deze wedstrijd is 21.30 uur.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 28
Reggy Elias 19
Jeroen Hakkens 14
Soufiane Allach 08
Mo Gigold 08
Mohamed Marouane 08
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Dennis Kapteijns 01
Archief