Competitie
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 20 50
LZV/Kuypers 20 44
ZVV BE '79 20 42
ZVG/Cagemax 20 41
CFM Transito 20 30
ZVV Ede 20 26
Futsal A'doorn 2 20 26
Excelsior '31 20 26
Madereros CF 20 14
Bristol Team 20 13
FC Brasil '77 20 07

Oppermachtig BE’79 wint van ZVG/Cagemax


Vriend en ‘vijand’ was het er na de wedstrijd over eens, waar normaal gesproken wedstrijden tussen ZVG/Cagemax en ZVV BE’79 voor spanning en sensatie zorgen was deze avond de ploeg uit Berkel-Enschot een maatje te groot. De gasten speelde een sterke wedstrijd en gaven niets weg, de uiteindelijke 1-6 was meer dan verdiend.

ZVV BE’79 begon prima aan de wedstrijd, al na twee minuten was er de voorsprong. Een intrap van Jeroen Hakkens werd door Mohamed Marouane hard richting tweede paal geschoten, daar was het Piet Adams die de bal hard in het dak van het doel promoveerde. De thuisploeg leek geschrokken van deze vroege achterstand maar bleef haar tactiek vervolgen en probeerde de gasten met hoge druk te bestrijden. Echt kansen kregen ze niet terwijl BE’79 aan de andere kant een paar keer gevaarlijk was, echter zonder succes. De thuisploeg kon alleen gevaar stichten door schoten uit de tweede lijn, in de achtste minuut was er bijna succes met zo’n schot van afstand. Het schot ging via de bovenkant van de lat over. Maar het waren de gasten die het spel domineerde, in de negende minuut was het Kenneth van de Wiel die na een snelle omschakeling de score leek te verdubbelen, na een combinatie met Mo Gigold ging zijn schot maar net voorlangs.

Even later was het wel raak, een lange bal van Dennis Kapteijns werd door Muhammed Gigold nog net met de punt van de schoen geraakt waardoor doelman Coen Burg op het verkeerde been stond en de bal knullig achter de ZVG-doelman verdween. Even later profiteerde Piet Adams van knullig uitverdedigen bij de tegenstander en liet hij doelman Burg opnieuw kansloos, 0-3. ZVV BE’79 werd op deze manier in het zadel geholpen maar dwong het door de manier van spelen ook zelf af. De thuisploeg voerde de druk op en probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar in deze fase speelde BE’79 bijna perfect. Met een hoog baltempo en korte balcontacten speelde ze de thuisploeg van het kastje naar de muur en kregen ze geen kans om gevaarlijk voor het doel van Dennis Kapteijns te komen.

ZVG startte de tweede helft met opnieuw veel druk, het probeerde het wel maar werd nauwelijks gevaarlijk. Het was BE’79 dat het meest gevaarlijk was. Uit een pass van Reggy Elias was het Jeroen Hakkens die de kruising trof. Ook een combinatie tussen Mohamed Marouane en Soufian Allach trof net geen doel. Halverwege de tweede helft werd de wedstrijd definitief beslist. Een lange bal van Dennis Kapteijns werd door Reggy Elias klaargelegd op de inkomende Jeroen Hakkens, 0-4. Met nog ruim drie minuten op de klok probeerde ZVG het met doelman Coen Burg als meespelende doelman, maar ook dit had geen succes. Het was BE’79 dat verder uitliep toen Jeroen Hakkens na balverlies bij ZVG de bal vanaf eigen helft in een leeg doel schoot, 0-5. Het moet gezegd, ZVG bleef het proberen maar wist tegen beter in dat er weinig te halen viel. Kort voor tijd counterde BE’79 naar de 0-6 toen Muhammed Gigold de vrijstaande Kenneth van de Wiel vrij voor het doel vond. In de laatste minuut was er dan toch nog succes voor de thuisploeg, via een 10-meter trap van Hicham Farhou moest doelman Denniis Kapteijns voor de eerste keer deze wedstrijd de bal uit het net halen, 1-6.

De komende twee weken geen programma voor de formatie uit Berkel-Enschot. Op vrijdag 15 februari staat de verre uitwedstrijd tegen FC Brasil ’77 op het programma.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 28
Reggy Elias 19
Jeroen Hakkens 14
Soufiane Allach 08
Mo Gigold 08
Mohamed Marouane 08
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Dennis Kapteijns 01
Archief