Competitie
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 20 50
LZV/Kuypers 20 44
ZVV BE '79 20 42
ZVG/Cagemax 20 41
CFM Transito 20 30
ZVV Ede 20 26
Futsal A'doorn 2 20 26
Excelsior '31 20 26
Madereros CF 20 14
Bristol Team 20 13
FC Brasil '77 20 07

Ruime overwinning voor BE’79 in Terborg


Voor ZVV BE’79 was winst noodzakelijk om aansluiting te houden in de top van de eerste divisie, tegen FC Brasil werd het uiteindelijk een makkelijk avondje al maakte de ploeg uit Berkel-Enschot na een 0-6 ruststand het zichzelf nog onnodig moeilijk in de tweede helft. Uiteindelijk werd er met 4-9 gewonnen.

De gasten begonnen prima aan de wedstrijd, zette de thuisploeg direct onder druk en al binnen 1 minuut was het raak. Een lange bal van doelman Dennis Kapteijns werd door Piet Adams prima binnen gekopt. 0-1. Ook na de snelle voorsprong bleef BE’79 scherp en geconcentreerd spelen, kansen voor Kenneth van de Wiel en Reggy Elias gingen net voorlangs. Ook de thuisploeg kreeg kansen, al kwamen die vooral vanuit de tweede lijn. In de tiende minuut was het Jeroen Hakkens die de voorsprong verdubbelde, 0-2. Vervolgens ging het snel, met twee doelpunten in één minuut zette Piet Adams een grote voorsprong op het scorebord. Na een actie van Reggy Elias was het Kenneth van de Wiel die de topschutter bediende en even later draaide hij handig weg en liet doelman Vinkenvleugel kansloos, 0-4.

Inmiddels was de foutenlast bij de thuisploeg flink opgelopen en kreeg BE’79 voor rust nog 4 tien meter trappen, de eerste twee gingen mis maar vervolgens was het Muhammed Gigold die twee keer wel raak schoot en de ruststand op 0-6 bepaalde.

Ook de tweede helft begon voortvarend voor BE’79, al na 1 minuut was het Reggy Elias die zijn doelpuntje meepikte, 0-7. Halverwege de tweede helft was het Gijs Hakvoort die de eerste treffer voor FC Brasil binnenschoot, 1-7. Even later was het toch weer BE’79, de vrijstaande Luca Farci kon binnen schieten. Met nog zes minuten op de klok leek het een monsterscore te worden maar de gasten verslapte en de thuisploeg kreeg kans op kans. Met drie doelpunten in drie minuten kwam de FC Brasil zomaar op een 4-8 tussenstand. Het slot akkoord was voor BE’79, na een individuele actie was het Reggy Elias die de eindstand op 4-9 bepaalde.

Aanstaande vrijdag speelt BE’79 een thuiswedstrijd, tegenstander in sporthal ‘t Ruiven is Bristol Team. Aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 28
Reggy Elias 19
Jeroen Hakkens 14
Soufiane Allach 08
Mo Gigold 08
Mohamed Marouane 08
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Dennis Kapteijns 01
Archief