Competitie
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 20 50
LZV/Kuypers 20 44
ZVV BE '79 20 42
ZVG/Cagemax 20 41
CFM Transito 20 30
ZVV Ede 20 26
Futsal A'doorn 2 20 26
Excelsior '31 20 26
Madereros CF 20 14
Bristol Team 20 13
FC Brasil '77 20 07

Zakelijke overwinning voor BE’79 op Bristol Team


ZVV BE’79 won afgelopen vrijdagavond met 9-5 van Bristol Team. Door deze overwinning blijft de ploeg uit Berkel-Enschot op titelkoers, ook concurrenten LZV/Kuypers en FCK De Hommel wonnen hun wedstrijd. Met nog 5 wedstrijden, waarin de titelkandidaten elkaar nog onderling treffen, wordt het een spannend slot van de competitie.

Het was zaak om de tegenstander, Bristol Team staat op de laatste plaats in de stand, niet te onderschatten en vanaf de eerste minuut scherp aan de wedstrijd te beginnen was het motto van de technische staf. De thuisploeg volgde de raad prima op en begon goed aan de wedstrijd. In de vierde minuut was het Mohamed Marouane, op aangeven van Reggy Elias, die de score opende, 1-0. Maar nog in dezelfde minuut was het alweer gelijk, Tim van Noord liet doelman Dennis Kapteijns kansloos. De thuisploeg was niet onder de indruk van de tegentreffer en herpakte zich vrijwel direct. Een schot van Muhammed Gigold werd nog gekeerd maar in de rebound was het opnieuw Mohamed Marouane die binnen schoot, 2-1. Halverwege de eerste helft leek BE’79 afstand te gaan nemen, het voerde de druk verder op en na een breedte pass van Reggy Elias was het Jeroen Hakkens die de bal onhoudbaar in de kruising schoot, 3-1.

Even later was het opnieuw Jeroen Hakkens die onhoudbaar binnen schoot en de wedstrijd in een vroeg stadium al leek te beslissen. Vijf minuten voor rust kreeg Bristol team de eerste tien meter trap na een zesde overtreding van de thuisploeg, ex-BE’79 speler Bunyamin Karahan schoot feilloos binnen, 4-2. Één minuut later was het Imad Kharichef die de marge weer vergrootte naar drie doelpunten, 5-2. Maar de gasten gaven zich niet zomaar gewonnen, kort voor rust punterde Tim van Noord de 5-3 binnen en in de laatste minuut van de eerste helft was er zelfs nog kans op meer. Opnieuw een tien meter trap voor Bristol Team maar deze keer ging de inzet van Bunyamin Karahan naast.

Aan het begin van de tweede helft waren het de gasten die voortvarend van start gingen en na twee minuten viel de aansluittreffer. Gangmaker bij de gasten Achraf Chouiter schoot de 5-4 binnen. BE’79 was even van slag maar herpakte zich en kreeg kans op kans, het was Mohamed Marouane die op aangeven van Piet Adams zijn derde treffer binnen schoot, 6-4. Bij de gasten was het beste eraf en BE’79 liep verder weg, een lange bal van doelman Dennis Kapteijns werd op waarde geschat door Spits Piet Adams, hij volleerde de bal in één beweging achter de doelman, 7-4. In de laatste drie minuten vieler er nog drie doelpunten, een combinatie tussen Imad Kharichef en Muhammed Gigold werd door eerstgenoemde binnen geschoten en even later was het een combinatie tussen Jeroen Hakkens en Piet Adams die door Jeroen Hakkens opnieuw prachtig werd binnen geschoten, 9-4. Het slot akkoord was voor Bristol Team, Tim van Noord schoot zijn derde treffer van de avond binnen en bepaalde de eindstand op 9-5.

Aanstaande vrijdag is er vanwege Carnaval geen programma, op vrijdag 8 maart reist BE’79 af naar Apeldoorn. In dit weekeinde staat ook de wedstrijd FCK De Hommel tegen LZV/Kuypers op het programma.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 28
Reggy Elias 19
Jeroen Hakkens 14
Soufiane Allach 08
Mo Gigold 08
Mohamed Marouane 08
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Dennis Kapteijns 01
Archief