Competitie
Vrijdag 13 september
ASV Lebo 3 - 3 JCK/Aisco
Den Haag 4 - 2 ZVV E'hoven
Madereros CF 1 - 2 CFM Transito
ZVV Ede 2 - 2 LZV/Kuypers
BE'79 3 - 2 ZVG/Cagemax
Bristol Team 4 - 7 ZVS/Bodemflex
Stand Eerste Divisie B
ZVS/Bodemflex 01 03
ZVV Den Haag 01 03
ZVV BE '79 01 03
CFM Transito 01 03
JCK/Aisco 01 01
A.S.V. LEBO 01 01
LZV/Kuypers 01 01
ZVV EDE 01 01
ZVG/Cagemax 01 00
Madereros CF 01 00
ZVV Eindhoven 01 00
Bristol Team 01 00

BE’79 maakt zich op voor kraker tegen FCK


ZVV BE’79 moest al vroeg op ‘reis’ naar Apeldoorn, aanvang wedstrijd half acht, en noodzaak was een overwinning om de aanstaande topper tegen FCK De Hommel van groot belang te houden. De uiteindelijke 2-6 overwinning was verdiend maar kwam moeizaam tot stand. In ‘s Hertogenbosch won FCK De Hommel de topper uit deze speelronde nipt van LZV/Kuypers.

Binnen één minuut kwam BE’79 op voorsprong, het was Mohamed Marouane die na een individuele actie spits Piet Adams bediende, 0-1. Heel veel gebeurde er verder niet in het vervolg van de eerste helft, het liep niet echt lekker bij de gasten en de thuisploeg kon ook weinig indruk maken. Toch was het BE’79 dat in deze eerste helft al op een veel ruimere voorsprong had moeten staan. Tot drie keer toe wisten de gasten de voorsprong niet te vergroten, Reggie Elias, Piet Adams en Jeroen Hakkens zagen hun inzet niet beloond met een doelpunt. En dan treed de voetbalwet in werking, het was de thuisploeg dat net voor rust wel scoorde waardoor en met een 1-1 ruststand de kleedkamers konden worden opgezocht.

Be’79 begon niet goed aan de tweede helft, het was de thuisploeg die in de beginfase van de tweede helft een aantal keer gevaarlijk was. Na drie minuten was het Futsal Apeldoorn dat op voorsprong leek te komen, maar met twee magistrale reddingen was het doelman Dennis Kapteijns die zijn ploeg behoedde voor een achterstand. De gasten leken wakker geschud en na een vloeiende aanval via Mohamed Marouane, Reggie Elias en Piet Adams was het de BE-topschutter die de 1-2 binnen schoot.

Even later moest het spel worden stil gelegd door een blessure van scheidsrechter Fred Bos, na behandeling kon hij niet verder en werd zijn plek ingenomen door de secretaris/scheidsrechter. Opnieuw leek BE’79 na dit rustmomentje niet helemaal scherp en halverwege de tweede helft was het plotseling weer gelijk, 2-2. Maar BE’79 was net op tijd wakker en rechtte de rug, binnen drie minuten werd de wedstrijd beslist. Het was Reggie Elias die zijn ploeg op sleeptouw nam. Eerst bediende hij met een steekbal de vrijstaande Kenneth van de Wiel, die vervolgens met een schitterende voetbeweging doelman Yüzgec kansloos liet en nog geen minuut later was het opnieuw Reggie Elias die de aangever was. Dit keer was het Piet Adams die het karwei afmaakte, 2-4. En niet veel later was het Reggie Elias zelf die de wedstrijd definitief besliste, hij schoot onhoudbaar binnen en besliste de wedstrijd.

Futsal Apeldoorn probeerde met een meespelende doelman nog iets te forceren maar zonder succes, BE’79 stond prima en na een onderschepping van Jeroen Hakkens bepaalde hij met een schot vanaf eigen helft de eindstand, 2-6. In ‘s Hertogenbosch won FCK De Hommel later op de avond met 4-3 van LZV/Kuypers waardoor de wedstrijd van aanstaande vrijdag cruciaal lijkt voor de beslissing in de competitie. Deze competitie kraker staat voor komende vrijdag 15 maart op het programma, aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur in sporthal ‘t Ruiven in Berkel-Enschot.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 00
Reggy Elias 00
Jeroen Hakkens 00
Anes Beslija 00
Kevin Cornet 01
Appie Marouane 00
Mohamed Marouane 00
Kenneth van de Wiel 01
Imad Kharichef 00
Joey van Hoof 01
Sergio Kawarmala 00
Jop Poeliejoe 00
Dennis Kapteijns 00
Archief