Competitie
Vrijdag 15 maart
Apeldoorn - ZVG/Cagemax
CFM Transito - FC Brasil
Excelsior '31 - LZV/Kuypers
ZVV Ede BE'79
FCK Madereros CF
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 18 47
ZVV BE '79 17 41
LZV/Kuypers 17 38
ZVG/Cagemax 17 35
CFM Transito 17 27
Futsal A'doorn 2 18 23
Excelsior '31 17 19
ZVV Ede 17 17
Madereros CF 17 14
FC Brasil '77 17 07
Bristol Team 18 07

BE’79 maakt zich op voor kraker tegen FCK


ZVV BE’79 moest al vroeg op ‘reis’ naar Apeldoorn, aanvang wedstrijd half acht, en noodzaak was een overwinning om de aanstaande topper tegen FCK De Hommel van groot belang te houden. De uiteindelijke 2-6 overwinning was verdiend maar kwam moeizaam tot stand. In ‘s Hertogenbosch won FCK De Hommel de topper uit deze speelronde nipt van LZV/Kuypers.

Binnen één minuut kwam BE’79 op voorsprong, het was Mohamed Marouane die na een individuele actie spits Piet Adams bediende, 0-1. Heel veel gebeurde er verder niet in het vervolg van de eerste helft, het liep niet echt lekker bij de gasten en de thuisploeg kon ook weinig indruk maken. Toch was het BE’79 dat in deze eerste helft al op een veel ruimere voorsprong had moeten staan. Tot drie keer toe wisten de gasten de voorsprong niet te vergroten, Reggie Elias, Piet Adams en Jeroen Hakkens zagen hun inzet niet beloond met een doelpunt. En dan treed de voetbalwet in werking, het was de thuisploeg dat net voor rust wel scoorde waardoor en met een 1-1 ruststand de kleedkamers konden worden opgezocht.

Be’79 begon niet goed aan de tweede helft, het was de thuisploeg die in de beginfase van de tweede helft een aantal keer gevaarlijk was. Na drie minuten was het Futsal Apeldoorn dat op voorsprong leek te komen, maar met twee magistrale reddingen was het doelman Dennis Kapteijns die zijn ploeg behoedde voor een achterstand. De gasten leken wakker geschud en na een vloeiende aanval via Mohamed Marouane, Reggie Elias en Piet Adams was het de BE-topschutter die de 1-2 binnen schoot.

Even later moest het spel worden stil gelegd door een blessure van scheidsrechter Fred Bos, na behandeling kon hij niet verder en werd zijn plek ingenomen door de secretaris/scheidsrechter. Opnieuw leek BE’79 na dit rustmomentje niet helemaal scherp en halverwege de tweede helft was het plotseling weer gelijk, 2-2. Maar BE’79 was net op tijd wakker en rechtte de rug, binnen drie minuten werd de wedstrijd beslist. Het was Reggie Elias die zijn ploeg op sleeptouw nam. Eerst bediende hij met een steekbal de vrijstaande Kenneth van de Wiel, die vervolgens met een schitterende voetbeweging doelman Yüzgec kansloos liet en nog geen minuut later was het opnieuw Reggie Elias die de aangever was. Dit keer was het Piet Adams die het karwei afmaakte, 2-4. En niet veel later was het Reggie Elias zelf die de wedstrijd definitief besliste, hij schoot onhoudbaar binnen en besliste de wedstrijd.

Futsal Apeldoorn probeerde met een meespelende doelman nog iets te forceren maar zonder succes, BE’79 stond prima en na een onderschepping van Jeroen Hakkens bepaalde hij met een schot vanaf eigen helft de eindstand, 2-6. In ‘s Hertogenbosch won FCK De Hommel later op de avond met 4-3 van LZV/Kuypers waardoor de wedstrijd van aanstaande vrijdag cruciaal lijkt voor de beslissing in de competitie. Deze competitie kraker staat voor komende vrijdag 15 maart op het programma, aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur in sporthal ‘t Ruiven in Berkel-Enschot.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 27
Reggy Elias 18
Jeroen Hakkens 12
Soufiane Allach 07
Mo Gigold 07
Mohamed Marouane 07
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 03
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Archief