Competitie
Vrijdag 13 september
ASV Lebo 3 - 3 JCK/Aisco
Den Haag 4 - 2 ZVV E'hoven
Madereros CF 1 - 2 CFM Transito
ZVV Ede 2 - 2 LZV/Kuypers
BE'79 3 - 2 ZVG/Cagemax
Bristol Team 4 - 7 ZVS/Bodemflex
Stand Eerste Divisie B
ZVS/Bodemflex 01 03
ZVV Den Haag 01 03
ZVV BE '79 01 03
CFM Transito 01 03
JCK/Aisco 01 01
A.S.V. LEBO 01 01
LZV/Kuypers 01 01
ZVV EDE 01 01
ZVG/Cagemax 01 00
Madereros CF 01 00
ZVV Eindhoven 01 00
Bristol Team 01 00

ZVV BE’79 verliest topper van FCK de Hommel, 2-3.


Met nog 4 competitie rondes te gaan stond afgelopen vrijdagavond de zaalvoetbal topper in de eerste divisie B op het programma, ZVV BE’79 tegen FCK De Hommel. De winnaar kon wel eens de nieuwe kampioen worden. In een bomvolle sporthal was het uiteindelijk FCK De Hommel die er met de drie punten vandoor ging.

De sporthal ontplofte zowat toen al in de eerste minuut de thuisploeg op voorsprong kwam. Via Jeroen Hakkens was het Mohamed Marouane die de vrijstaande Piet Adams bij de tweede paal bereikte, de BE-topscoorder wist wel raad met dit buitenkansje. 1-0. Maar lang duurde de voorsprong niet, in minuut drie waren het de gasten die hun supporters lieten juichen. Een fout in de verdediging bij de thuisploeg werd direct afgestraft, Arda Havar kon simpel de gelijkmaker binnenschieten. De gasten uit ‘s-Hertogenbosch werden sterker en kwamen er onder aanvoering van Adil Zouthane er een aantal keren gevaarlijk uit. Doelman Dennis Kapteijns pareerde de voornamelijk schoten uit de tweede lijn. Halverwege de eerste helft was hij kansloos, Arda Havar leek in kansrijke positie zijn ploeg op voorsprong te schieten maar zijn inzet in een leeg doel kwam via de lat terug het veld in.

Even later was het wel raak voor de gasten, Karim Bali speelde zich vrij en met een hard en beken schot laag in de uiterste hoek schoot hij zijn ploeg op voorsprong, 1-2. Nog geen minuut later was het alweer bijna gelijk, maar het schot van Imad Kharichef spatte uiteen op de kruising. Beide ploegen kregen kansen, een vrije trap van Jeroen Hakkens kwam bij de vrijgelopen Imad Kharichef maar zijn inzet strandde en aan de andere kant trof een vrije trap van Adil Zouthane de kruising. Kort voor rust was er nog een lange uitworp van Dennis Kapteijns die door Piet Adams maar net naast het doel werd gewerkt.

ZVV BE’79 startte ook in de tweede helft voortvarend, de eerste kans was voor Piet Adams maar doelman Ian Williams voorkwam de gelijkmaker. Maar het waren de gasten die de wedstrijd controleerde en vanuit de omschakeling gevaarlijke momenten kende. Uit een snelle counter was het Karim Bali die de paal trof. De prima leidende arbitrage van Gino D’Onorio en Michael Mastenbroek lieten veel toe en zorgde voor fysiek harde duels maar de wedstrijd liep geen moment uit de hand. De thuisploeg probeerde het wel maar het was de ervaring bij de tegenstander die ervoor zorgde dat er weinig weggegeven werd. Echt uitgespeelde kansen kreeg BE’79 niet, de gevaarlijke momenten kwamen uit schoten uit de tweede lijn. In de 33e minuut sloeg FCK De Hommel toe, Karim Bali onderschepte een BE-aanval en stoomde op, kapte zijn tegenstander uit en in eerste instantie kon doelman Dennis Kapteijns nog redding brengen maar in de rebound was het diezelfde Karim Bali die binnen tikte, 1-3.

De thuisploeg kon weinig openingen creëren en ging met nog zes minuten op de klok met meespelende doelman verder. Maar ook in deze situatie werd er weinig weggegeven door de gasten, en als er wel een vrije man gevonden werd dan was de eindpass niet goed. De gasten waren nog een paar keer dichtbij de definitieve beslissing door vanaf eigen helft richting het lege doel te schieten maar tot een doelpunt kwam het niet. Pas luttele seconden voor tijd was het Imad Kharichef die een gaatje vond en de 2-3 binnen kon schieten. Maar de tijd was te kort en het was FCK De Hommel die er uiteindelijk met een verdiende overwinning vandoor ging. Voor ZVV BE’79 resten nog drie wedstrijden, met de eerste periodetitel op zak lijkt een serie nacompetitie wedstrijden om promotie naar de eredivisie het hoogst haalbare. FCK De Hommel speelt, met zes punten voorsprong, nog twee competitie wedstrijden en lijkt verzekerd van het kampioenschap en promotie naar de eredivisie.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 00
Reggy Elias 00
Jeroen Hakkens 00
Anes Beslija 00
Kevin Cornet 01
Appie Marouane 00
Mohamed Marouane 00
Kenneth van de Wiel 01
Imad Kharichef 00
Joey van Hoof 01
Sergio Kawarmala 00
Jop Poeliejoe 00
Dennis Kapteijns 00
Archief