Competitie
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 20 50
LZV/Kuypers 20 44
ZVV BE '79 20 42
ZVG/Cagemax 20 41
CFM Transito 20 30
ZVV Ede 20 26
Futsal A'doorn 2 20 26
Excelsior '31 20 26
Madereros CF 20 14
Bristol Team 20 13
FC Brasil '77 20 07

Be’79 verliest van EDE, FCK de Hommel kampioen


De laatste kleine kans op een eventueel kampioenschap werd in Ede teniet gedaan, ZVV BE’79 kon geen vuist maken en ging met 6-3 onderuit. Een wedstrijd met 4 rode en 11 gele kaarten en dat terwijl je niet kan spreken over een onsportieve wedstrijd. Door deze uitslag kon FCK De Hommel zich kronen tot de kampioen.

ZVV Ede had nog wat punten nodig om op een veilige 8e plaats te blijven, en dat liet de thuisploeg direct vanaf het begin van de wedstrijd zien door scherp en gedreven te starten. Al na drie minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, Achraf Benahmed schoot de 1-0 binnen. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, nog in dezelfde minuut was het Imad Kharichef die een vrije trap binnen schoot, 1-1. Opvallend was het optreden van de scheidsrechters, waar vorige week in een topwedstrijd fysiek gevoetbald kon worden, stond halverwege deze wedstrijd de teller al op 5 overtredingen in het voordeel van BE’79. Beide teams kregen kansen maar de afwerking liet te wensen over, doelman Dennis Kapteijns kon enkele malen redding brengen en aan de andere kant trof Mo Gigold de paal en Soufiane Allach de kruising. Ondanks de vroege 5 overtredingen kwam er in de laatste minuut van de 1e helft pas een 10-meter trap voor BE’79. De inzet van Mo Gigold was een prooi voor doelman Robin Koenders.

De tweede helft was er een waar van alles gebeurde, opstootjes, gele en rode kaarten, warrig leidende arbiters en nog zeven doelpunten. Het was opnieuw de thuisploeg dat op voorsprong kwam, onoplettendheid in de verdediging werd direct afgestraft, 2-1. Twee minuten later was het opnieuw gelijk, Mohamed Marouane onderschept de bal en het was Soufian Allach die de gelijkmaker noteerde. Opnieuw was het Ede dat op voorsprong kwam, Youssef el Hammouchi draaide handig weg na een lange bal, omspeelde doelman Kapteijns en nadat zijn inzet via de paal terug kwam tikte hij binnen, 3-2. Vervolgens was het diezelfde Hammouchi die voor het slaan van doelman Kapteijns met rood de zaal uit werd gestuurd, terwijl doelman Dennis Kapteijns ook nog met geel bestraft werd voor duwen. BE’79 kon vervolgens met een man meer twee minuten lang op zoek naar de gelijkmaker. Maar echt daadkrachtig waren ze niet in het overtal, de thuisploeg hield stand en de wedstrijd werd grimmiger. In de 34e minuut kon Imad Kharichef na een terechte 2e gele kaart ook vertrekken en moest BE’79 twee minuten met een man minder verder. De thuisploeg profiteerde wel van dit voordeel en kwam op een 4-2 voorsprong.

Met nog vijf minuten op de klok ging Dennis Kapteijns als meespelende doelman naar voren, hij was het die BE’79 hoop gaf door de 4-3 binnen te tikken. Toch was het de thuisploeg die aanspraak maakte op meer, ze vochten voor iedere meter en kwamen er enkele keren gevaarlijk uit. Even later werd balverlies bij BE’79 afgestraft en leek Ede de wedstrijd te beslissen, 5-3. Toch probeerde BE’79 met een extra speler iets te forceren maar twee minuten voor het einde moest ook Dennis Kapteijns met een tweede gele kaart vertrekken. Na de zesde overtreding en de toegekende 10-meter trap was het Achraf Benahmed die de eindstand bepaalde en de sfeervolle harde kern van Ede opnieuw liet juichen, 6-3.

Door dit verlies kon in ‘s Hertogenbosch FCK De Hommel zich kronen tot kampioen en kan BE’79 zich met nog twee competitie wedstrijden zich al op gaan maken voor de nacompetitie. Op vrijdag 5 april speelt BE’79 in sporthal ‘t Ruiven tegen Excelsior ’31, aanvang van deze wedstrijd is 21.30 uur.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 28
Reggy Elias 19
Jeroen Hakkens 14
Soufiane Allach 08
Mo Gigold 08
Mohamed Marouane 08
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Dennis Kapteijns 01
Archief