Competitie
Stand Eerste Divisie B
FCK De Hommel 20 50
LZV/Kuypers 20 44
ZVV BE '79 20 42
ZVG/Cagemax 20 41
CFM Transito 20 30
ZVV Ede 20 26
Futsal A'doorn 2 20 26
Excelsior '31 20 26
Madereros CF 20 14
Bristol Team 20 13
FC Brasil '77 20 07

Zwaar gehavend BE’79 speelt gelijk tegen Excelsior


Er viel weinig te puzzelen voor speler/coach Jeroen Hakkens afgelopen vrijdagavond. Hij moest het doen zonder maar liefst zeven vaste krachten in de thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31. Zonder wisselspelers werd er zeven seconden voor het einde van de wedstrijd op karakter een puntje binnen gesleept.

Met een waslijst aan afwezigen, Dennis Kapteijns en Imad Kharichef waren geschorst en Mo Gigold, Luca Farci, Mohamed Marouane, Soufiane Allach en Kenneth van de Wiel waren door blessuren en uitlopende redenen niet beschikbaar. De gasten begonnen fel en probeerde een hoog tempo te spelen, wetende te de thuisploeg geen wisselmogelijkheden had. Al na vijf minuten stond BE’79 op een 0-2 achterstand, tot twee keer toe profiteerde Rik Harbers van slap verdedigen bij de thuisploeg. Maar BE’79 herpakte zich na de beginfase en kwam beter in de wedstrijd, het kreeg een aantal goede kansen maar miste scherpte in de afronding. Uit een corner leek Jeroen Hakkens raak te schieten maar doelman Baan voorkwam een treffer. Ook kansen voor Piet Adams en Reggy Elias troffen geen doel. In de veertiende minuut was het Jeroen Hakkens, hij omspeelde de doelman, die de aansluittreffer binnen tikte, 1-2. Een minuut later leek Reggy Elias de gelijkmaker binnen te schieten maar de paal voorkwam een treffer. Even later was het diezelfde Reggy Elias die de vrijstaande Piet Adams bediende, 2-2. Excelsior leek opnieuw op voorsprong te komen maar doelman Pawan Mohanlal kon ternauwernood op de doellijn redding brengen.

De eerste minuten van de tweede helft waren voor de thuisploeg, maar kansen van Piet Adams en Ilias Belhaj werden niet benut. Ook de gasten kwamen er een aantal keren gevaarlijk uit, maar vooralsnog bleef de wedstrijd in evenwicht. Halverwege de tweede helft was het toch Excelsior dat weer op voorsprong kwam, met een punter in de verre hoek schoot Jan Borghuis zijn ploeg op een 2-3 voorsprong. Je zou verwachten dat de krachten bij de formatie uit Berkel-Enschot langzaam weg vloeiden maar niets was minder waar. Ondanks de vermoeidheid bleef de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg een aantal prima kansen maar het zat niet mee, een schot van Piet Adams ging net voorlangs en even later kwam de BE-spits net een stapje tekort na een prima actie van Reggy Elias. Maar ook Excelsior kreeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, drie minuten voor tijd kwam BE’79 met de schrik vrij toen een schot van Nikzad Mahbobi via de kruising over ging.

Maar de thuisploeg kreeg loon naar werken, op karakter en inzet ging het in de laatste twee minuten op zoek naar de gelijkmaker. Piet Adams wist met een lobje de doelman te passeren maar de bal ging net over het doel. Excelsior leek er met een overwinning vandoor te gaan maar met nog zeven seconden op de klok was er dan eindelijk toch de verdiende gelijkmaker. Ilias Belhaj speelde op Piet Adams, hij legde vervolgens terug op de inkomende Reggy Elias die uiteindelijk in de verre hoek doel trof, 3-3.

Gezien de omstandigheden een prima resultaat en met nog 1 competitiewedstrijd te gaan, aanstaande vrijdag de uitwedstrijd tegen LZV Kuypers, kan BE’79 zich op gaan maken voor de nacompetitie. Daarin zal het in de eerste ronde uitkomen tegen de nummer 10 uit de eredivisie. De mogelijke tegenstander zal White Stones uit Egmond of ZVV Eindhoven worden.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 28
Reggy Elias 19
Jeroen Hakkens 14
Soufiane Allach 08
Mo Gigold 08
Mohamed Marouane 08
Kenneth van de Wiel 07
Imad Kharichef 04
Ilias Belhaj 02
Luca Farci 01
Dennis Kapteijns 01
Archief