Competitie
Vrijdag 13 september
ASV Lebo 3 - 3 JCK/Aisco
Den Haag 4 - 2 ZVV E'hoven
Madereros CF 1 - 2 CFM Transito
ZVV Ede 2 - 2 LZV/Kuypers
BE'79 3 - 2 ZVG/Cagemax
Bristol Team 4 - 7 ZVS/Bodemflex
Stand Eerste Divisie B
ZVS/Bodemflex 01 03
ZVV Den Haag 01 03
ZVV BE '79 01 03
CFM Transito 01 03
JCK/Aisco 01 01
A.S.V. LEBO 01 01
LZV/Kuypers 01 01
ZVV EDE 01 01
ZVG/Cagemax 01 00
Madereros CF 01 00
ZVV Eindhoven 01 00
Bristol Team 01 00

Gelijkspel voor BE’79 in nacompetitie


ZVV BE’79 heeft haar eerste wedstrijd in de nacompetitie, voor promotie naar de eredivisie, gelijk gespeeld tegen eredivisionist White Stones. Na een matige eerste helft en een 1-3 ruststand was er in de tweede helft BE’79 dat de wedstrijd domineerde. Uiteindelijk werd het 3-3 en blijft de return aanstaande vrijdag spannend.

De ploeg uit Berkel-Enschot moest noodgedwongen uitwijken, het het vertrouwde sporthal ‘t Ruiven maar sporthal De Drieburcht in Tilburg was het strijdtoneel. Het waren de gasten die scherp aan de wedstrijd begonnen, de nummer 10 van de eredivisie speelde fysiek sterk en kreeg in de beginfase direct een aantal mogelijkheden. Doelman Dennis Kapteijns moest enkele keren handelend optreden. In de zevende minuut was het White Stones dat op voorsprong kwam, een 1-2 combinatie door het midden met met een schot in de verre hoek afgewerkt. 0-1.

BE’79 krabbelde iets op en kwam wat meer aan voetballen toe, een schot uit de tweede lijn van Soufiane Allach werd prima gered door doelman Wesselink. Even later was er opnieuw een redding van de doelman toen Mo Gigold, op aangeven van Imad Kharichef, de gelijkmaker leek binnen te schieten. Toch kwam even later de gelijkmaker, een prima uitgevoerde intrap van Jeroen Hakkens werd door Piet Adams binnen geschoten, 1-1. Inmiddels stond White Stones op 5 overtredingen, de scheidsrechters floten veelvuldig voor kleine overtredingen, en 3 minuten voor rust kreeg de thuisploeg een tien meter trap. De inzet van Imad Kharichef werd door de doelman gered.

Beide ploegen leken met een gelijke stand te gaan rusten maar het waren de gasten die in de laatste twee minuten keihard toesloegen. Doelman Dennis Kapteijns moest ver zijn doel uit om een counter te onderscheppen, hij werkte de bal weg maar precies in de voeten van een White Stones aanvaller, hij schoot hard in het dak van het doel, 1-2. Luttele seconden voor rust werd het nog erger voor de thuisploeg, matig verdedigen werd opnieuw afgestraft en zo konden de gasten met een 1-3 voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft was het BE’79 dat vanaf het begin domineerde, Mohamed Marouane onderschepte de bal en via een been van de tegenstander verdween de bal in het doel, 2-3. Even later leek BE’79 op gelijke hoogte te komen, een combinatie tussen Imad Kharichef en Mo Gigold leek door Imad Kharichef te worden binnen geschoten maar opnieuw was het de White Stones doelman die redding bracht. Een schot uit de tweede lijn van de gasten werd door doelman Kapteijns tot corner verwerkt maar veel gevaarlijker werd White Stones niet. Het was de thuisploeg die vol energie op zoek gingen naar de gelijkmaker. Halverwege de tweede helft was het Mohamed Marouane die op de middenlijn de bal onderschepte en alleen op de doelman af ging, hij omspeelde de doelman maar kwam net te kort om af te werken.

In de veertiende minuut kreeg Piet Adams, na een lichte overtreding, zijn tweede gele kaart en kon met rood vertrekken. BE’79 moest twee minuten met een man minder verder. Maar White Stones profiteerde niet en BE’79 bleef simpel overeind. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd kwam de verdiende gelijkmaker. Een combinatie over vier schijven, Reggy Elias speelde op Jeroen Hakkens, deze legde terug op Mohamed Marouane en hij vond de vrijstaande Imad Kharichef bij de tweede paal, 3-3.

Met deze stand is alles nog mogelijk en aanstaande vrijdag is de return, in sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee valt de beslissing wie er verder gaat naar de halve finale van de nacompetitie.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 00
Reggy Elias 00
Jeroen Hakkens 00
Anes Beslija 00
Kevin Cornet 01
Appie Marouane 00
Mohamed Marouane 00
Kenneth van de Wiel 01
Imad Kharichef 00
Joey van Hoof 01
Sergio Kawarmala 00
Jop Poeliejoe 00
Dennis Kapteijns 00
Archief