Competitie
Vrijdag 18 oktober
Den Haag - ASV Lebo
Vrijdag 25 oktober
ASV Lebo - Madereros
ZVS/Bodemflex - JCK/AISO
Bristol Team - ZVV E'hoven
LZV/Kuypers - ZVG/Cagemax
ZVV EDE Den Haag
BE'79 - CFM Transito
Stand Eerste Divisie B
ZVV BE '79 04 12
ZVV EDE 04 10
ZVG/Cagemax 04 09
LZV/Kuypers 04 07
CFM Transito 04 07
ZVV Den Haag 03 06
ASV Lebo 03 04
ZVV Eindhoven 04 03
ZVS/Bodemflex 04 03
Bristol Team 04 02
JCK/AISCO 04 02
Madereros CF 04 00

BE’79 start competitie met overwinning


De zaalvoetballers van BE’79 zijn prima aan het seizoen begonnen. De eerste wedstrijd van het seizoen was direct een topper. ZVG/Cagemax en ZVV BE’79 worden gezien als titelkandidaten in de landelijke eerste divisie. Beide ploegen lieten zien over prima selecties te beschikken, uiteindelijk was het ZVV BE’79 dat met een 3-2 overwinning verdiend de 3 punten in eigen huis hield.

De thuisploeg moest het doen zonder de geschorste Reggy Elias en de geblesseerden Imad Kharichef en Jeroen Hakkens. Na vier minuten was het Anes Beslija die met een schot vanuit de tweede lijn voor het eerste gevaar zorgde, ZVG doelman Coen Burg voorkwam de openingstreffer. Het was ZVV BE’79 dat domineerde en de gasten onder druk zette, uitgespeelde kansen leverde het veldoverwicht nog niet op. Halverwege de eerste helft werd BE’79 dreigender en kwamen er kansen, het was wachten op de voorsprong. In de dertiende minuut kwam die ook na een prachtige aanval vanaf eigen helft. Appie Marouane vond met een hak beweging Anes Belija die vervolgens de doorgelopen Appie Marouane vond, met een harde pass richting de tweede paal was het uiteindelijk Joey van Hoof die de verdiende treffer binnen schoot, 1-0.

ZVG had veel overtredingen nodig en met nog zeven minuten op de klok stond de teller al op vijf. In de veertiende minuut was het de sterk spelende Kevin Cornet die de bal onderschepte en op weg leek naar de tweede treffer, het was echter doelman Burg die een doelpunt voorkwam. Ook ZVG kreeg kansjes, een vrije trap van de gasten werd door doelman Dennis Kapteijns prima verwerkt. Kort voor rust viel de gelijkmaker, Anes Belija werd onderuit geschoffeld maar scheidsrechter Jansen floot niet en uit de snelle omschakeling was het Jouad El Yaagoubi die veertien seconden voor rust de gelijkmaker binnen schoot, 1-1.

De tweede helft begon voortvarend voor BE’79, al na dertig seconden was het raak. Een vrije trap van Appie Marouane smoorde in het doelgebied en het was Kenneth van de Wiel die attent reageerde en binnen kopte, 2-1. ZVG probeerde met meer druk naar voren kansen te creëren, met schoten van net buiten de cirkel waren ze gevaarlijk maar doelman Dennis Kapteijn was een ‘sta in de weg’ voor de gasten. Vervolgens was het de thuisploeg die goede mogelijkheden kreeg om de voorsprong te vergroten. Anes Beslija kreeg de grootste kans toen hij alleen op doelman Burg afging maar zag zijn inzet gekeerd. Ook het schot van Piet Adams, na een lange bal van Dennis Kapteijns was een prooi voor de ZVG-doelman.

De wedstrijd werd fysiek harder en de foutenlast liep op. Met nog zes minuten op de klok was er overtreding nummer 6 voor de thuisploeg, de tien meter trap van Kevin Cornet werd door doelman Burg tot corner verwerkt. Even later leek Kevin Cornet wel te scoren, alleen Coen Burg wipte hij de bal listig over de doelman maar zag de bal net aan de verkeerde kant van de paal rollen. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd beging aanvoerder Piet Adams een domme overtreding wat hem een tweede gele kaart koste en ZVG twee minuten een man meer in het veld.

De gasten wisten van de man meer te profiteren, al hadden ze wel wat hulp door slecht uitverdedigen van de thuisploeg, door twee minuten voor het einde de gelijkmaker binnen te tikken, 2-2. Maar BE’79 probeerde de winst te forceren en kreeg een ideale mogelijkheid. Een tien meter trap van Mohamed Marouane werd opnieuw gekeerd door doelman Burg. Toch was het de thuisploeg dat aan het langste eind trok, een schot vanaf de zijkant werd door Kevin Cornet in de korte hoek binnen geschoten, 3-2. ZVG probeerde het nog wel door met een meespelende doelman de gelijkmaker te forceren, maar tot grote kansen kwamen ze niet. BE’79 kreeg nog een tien meter trap maar opnieuw was het doelman Burg die erger voorkwam voor ZVG.

Aanstaande vrijdag speelt ZVV BE’79 een bekerwedstrijd, in sporthal ‘t Ruiven komt eredivisionist Groene Ster op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 03
Reggy Elias 02
Jeroen Hakkens 00
Anes Beslija 02
Kevin Cornet 03
Appie Marouane 00
Mohamed Marouane 04
Kenneth van de Wiel 03
Imad Kharichef 00
Joey van Hoof 02
Sergio Kawarmala 00
Milan Lebens 00
Dennis Kapteijns 00
Eigen doelpunt 02
Categorieën
Archief