Competitie
Vrijdag 18 oktober
Den Haag - ASV Lebo
Vrijdag 25 oktober
ASV Lebo - Madereros
ZVS/Bodemflex - JCK/AISO
Bristol Team - ZVV E'hoven
LZV/Kuypers - ZVG/Cagemax
ZVV EDE Den Haag
BE'79 - CFM Transito
Stand Eerste Divisie B
ZVV BE '79 04 12
ZVV EDE 04 10
ZVG/Cagemax 04 09
LZV/Kuypers 04 07
CFM Transito 04 07
ZVV Den Haag 03 06
ASV Lebo 03 04
ZVV Eindhoven 04 03
ZVS/Bodemflex 04 03
Bristol Team 04 02
JCK/AISCO 04 02
Madereros CF 04 00

Bekerwinst voor BE’79 na winst op Groene Ster, 4-1.


ZVV BE’79 plaatste zicht afgelopen vrijdagavond voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Bekerfinalist van afgelopen seizoen Groene Ster uit Vlissingen was kansloos, met een 4-1 einduitslag was de ploeg uit Berkel-Enschot nog mild voor de eredivisionist.

 

Zonder de geschorste Piet Adams en Reggy Elias en de geblesseerden Mohamed Marouane en Jeroen Hakkens liet de ploeg van coach Jeroen Hakkens direct zien dat er weinig te halen was voor Groene Ster. Het was de thuisploeg dat de toon zette en de gasten werden vanaf de beginfase flink onder druk gezet. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat het eerste doelpunt viel. Kevin Cornet omspeelde zijn tegenstander en wipte handig de bal over doelman Ben Sellam, 1-0.

Één minuut later werd de score verdubbeld. Groene wilde druk zetten op de helft van BE’79 maar met een prachtige combinatie tussen Anes Beslija en Appie Marouane werd er onder uitgespeeld. Vervolgens was het Joey van Hoof die de doorgelopen Anes Beslija vond, 2-0. De gasten probeerde vervolgens wat meer naar voren te spelen maar tot echte kansen kwamen ze niet, enkele schoten van afstand waren een simpele prooi voor gelegenheid aanvoerder Dennis Kapteijns.

 

Ook in de beginfase van de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, het was BE’79 dat met prima combinaties voor gevaar zorgde. Al in de vierde minuut leek de thuisploeg de wedstrijd al te beslissen. Vanuit een intrap ver op eigen helft was het Anes Beslija die Appie Marouane de diepte instuurde, de ervaren Tilburger wist wel raad, 3-0. Twee minuten later kregen de gasten een cadeautje van scheidsrechter Koene, Hicham Bouzambou benutte dit buitenkansje, 3-1. Toch was het de thuisploeg die de beste kansen kreeg, Kenneth van de Wiel schoot uit de draai net voorlangs. Met nog vijf minuten op de klok probeerde Groene Ster met doelman Ben Sellam als extra veldspeler de marge te verkleinen. Maar BE’79 gaf niets weg, stond in ondertal verdedigend prima en kreeg nog de beste kansen. Twee minuten voor tijd was het Kevin Cornet die de wedstrijd definitief besliste, hij schoot van eigen helft de bal in het lege doel, 4-1.

De score had in de laatste twee minuten nog veel hoger uit kunnen vallen maar tot drie keer toe was Kenneth van de Wiel ongelukkig in de afwerking. Aanstaande vrijdag speelt ZVV BE’79 een competitiewedstrijd in Sint Michielsgestel, tegenstander is ZVS/Bodemflex. In sporthal Theereheide wordt er om 20.00 uur afgetrapt.

Comments are closed.

Topscoorders
Piet Adams 03
Reggy Elias 02
Jeroen Hakkens 00
Anes Beslija 02
Kevin Cornet 03
Appie Marouane 00
Mohamed Marouane 04
Kenneth van de Wiel 03
Imad Kharichef 00
Joey van Hoof 02
Sergio Kawarmala 00
Milan Lebens 00
Dennis Kapteijns 00
Eigen doelpunt 02
Categorieën
Archief