Competitie
Stand Eerste Divisie B
ZVV BE '79 16 44
ZVV Den Haag 16 33
ZVG/Cagemax 16 30
ZVV EDE 16 30
JCK/AISO 16 23
Madereros CF 16 23
LZV/Kuypers 16 21
ZVS/Bodemflex 16 18
CFM Transito 16 17
ZVV Eindhoven 16 17
ASV Lebo 16 11
Bristol Team 16 08

BE’79 trein dendert door, 0-7 winst in EDE


ZVV BE’79 was afgelopen vrijdagavond oppermachtig in EDE, tegenstander ZVV EDE was kansloos in eigen huis en moest een 0-7 nederlaag slikken. Na tien competitiewedstrijden staat de formatie uit Berkel-Enschot met 30 punten ongeslagen aan kop.

Bijna halverwege de competitie lijkt er geen maat te staan op de zaalvoetballers van ZVV BE’79. In EDE werd vanaf het eerste fluitsignaal in een hoog tempo gespeeld en werd de thuisploeg flink onder druk gezet. In de vijfde minuut was het Piet Adams die, na een prima actie van Kevin Cornet, BE’79 op voorsprong schoot. EDE kwam maar niet in haar eigen spel en het waren de gasten die domineerde, doelman Dennis Kapteijns hoefde nauwelijks in actie te komen. In de negende minuut was het opnieuw Piet Adams die de voorsprong verdubbelde, op aangeven splijtende pass  van Mohamed Marouane schoot hij in één beweging de bal binnen, 0-2.

Nog voor rust leek BE’79 op rozen te zitten, uit een corner was het Appie Marouane die de vrijstaande Kenneth van de Wiel bij de tweede paal vond, 0-3. Kort voor rust leek het zelfs nog 0-4 te worden maar de geweldige stift van Kevin Cornet ging net langs het doel.

Ook in de tweede helft waren het de gasten die domineerde en de beste kansen kreeg, Piet Adams en Mohamed Marouane zagen hun inzet maar net naast gaan. In de zesde minuut kwam BE’79 op een 0-4 voorsprong, Mohamed Marouane speelde op spits Piet Adams, die vervolgens met een prachtig hakje de bal terug gaf waarna Mohamed Marouane binnen schoot. Even later was er aan de andere kant de eerste echt grote kans voor de thuisploeg maar de paal stond een treffer in de weg. Aan de andere kant was ook het houtwerk dat een doelpunt voorkwam, een combinatie tussen Joey van Hoof en Kevin Cornet kwam via de lat terug het veld in waarna Piet Adams de in de rebound naast schoot.

Een zesde overtreding van de thuisploeg gaf BE’79 de uitgelezen kans om de wedstrijd op slot te gooien. Mohamed Marouane schoot vanaf 10 meter binnen, 0-5. De wedstrijd leek beslist maar in een alles of niets poging ging EDE met nog tien minuten op de klok met meespelende doelman verder. Maar ook in dit onder tal werd er maar weinig weggegeven, EDE vond nauwelijks de vrije man en het was zelfs BE’79 dat opnieuw scoorde. Kevin Cornet onderschepte de bal en schoot vanaf eigen helft de bal in het lege doel, 0-6.

Vier minuten voor tijd was er opnieuw balverlies bij de thuisploeg, ditmaal was het Kenneth van de Wiel die de bal vanaf eigen helft in een leeg doel schoot, 0-7. De laatste minuten werden uitgespeeld zonder noemenswaardige momenten, ZVV EDE wist dat het de slag gemist had en ZVV BE’79 kan gaan genieten van het Kerstdiner met een voorsprong van 8 punten op de nummer 2 in de competitie. Op vrijdag 10 januari staat de kwartfinale bekerwedstrijd op het programma, in sporthal ‘t Ruiven is Zeemacht de tegenstander.

Comments are closed.

Topscoorders(Comp.)
Mohamed Marouane 16
Piet Adams 13
Kenneth vd Wiel 13
Reggy Elias 12
Appie Marouane 11
Kevin Cornet 10
Anes Beslija 09
Jeroen Hakkens 08
Joey van Hoof 06
Sergio Kawarmala 01
Imad Kharichef 01
Milan Lebens 00
Dennis Kapteijns 00
Eigen doelpunt 07
Topscoorders(Beker)
Piet Adams 03
Appie Marouane 03
Mohamed Marouane 03
Joey van Hoof 03
Kevin Cornet 02
Reggy Elias 01
Anes Beslija 01
Jeroen Hakkens 01
Kenneth van de Wiel 00
Imad Kharichef 00
Sergio Kawarmala 00
Milan Lebens 00
Dennis Kapteijns 00
Eigen doelpunt 01
Archief