Competitie
Stand Eerste Divisie B
ZVV BE '79 16 44
ZVV Den Haag 16 33
ZVG/Cagemax 16 30
ZVV EDE 16 30
JCK/AISO 16 23
Madereros CF 16 23
LZV/Kuypers 16 21
ZVS/Bodemflex 16 18
CFM Transito 16 17
ZVV Eindhoven 16 17
ASV Lebo 16 11
Bristol Team 16 08

BE’79 naar halve finales bekercompetitie


ZVV BE’79 bereikte afgelopen vrijdagavond de halve finales van de beker na een benauwde 2-1 overwinning op Zeemacht, de overwinning was meer dan verdiend maar door het missen van de vele kansen bleef het tot het einde spannend. Uiteindelijk plaatst ZVV BE’79 zich voor de halve finales van de KNVB beker.

 

De zaalvoetballers uit Berkel-Enschot begonnen vol vertrouwen aan de bekerwedstrijd, de eerste seizoenshelft werd met alleen maar overwinningen afgesloten en voor het eerst dit seizoen was de selectie helemaal compleet. Het was de thuisploeg dat het initiatief nam, Zeemacht liet zich terugzakken op eigen helft en probeerde via snelle omschakelingen gevaarlijk te worden. De eerste speldenprikken waren van BE’79 maar schoten van Joey van Hoof en Kevin Cornet troffen geen doel. In de 9e minuut leek de thuisploeg op voorsprong te gaan komen toen Reggie Elias de bal onderschepte en met twee medespelers richting doel ging, maar zijn inzet verdween naast het doel.

Het duurde tot kort voor rust voordat de openingstreffer viel. Het was Reggy Elias die zijn tegenstander het bos instuurde en vervolgens de bal voor het doel gaf, voordat Piet Adams binnen kon tikken verdween de bal al via het lichaam van een tegenstander in het doel, 1-0. Dit was ook de ruststand. al had die zomaar verdubbeld kunnen zijn toen een lange bal van doelman Dennis Kapteijns net niet het juiste zetje kreeg van Piet Adams om binnen te vallen.

Ook de tweede helft begon de thuisploeg goed, een inzet van Appie Marouane werd door doelman Rietveld gered en uit een corner kreeg Kenneth van de Wiel een vrije schietkans die maar net naast ging. In de vierde minuut was het wel raak, met een prima actie buitenom en een schot in de verre hoek was het Joey van Hoof die zijn ploeg op een 2-0 voorsprong schoot. Zeemacht reageerde direct met een tegentreffer, het was Encho Margaritha die na een vrije trap de aansluittreffer binnen tikte, 2-1. Even later kwam de thuisploeg goed weg, een snelle counter werd prima gered door Dennis Kapteijns en in de rebound leek de gelijkmaker te vallen maar op de doellijn bracht Kenneth van de Wiel redding. Dat daar een arm voor nodig was zag of vond de scheidsrechter niet waardoor er een kleine voorsprong op het scorebord bleef staan.

Vervolgens was het de thuisploeg dat domineerde en kans op kans kreeg om de voorsprong uit te breiden. De op dreef zijnde Reggy Elias was keer op keer gevaarlijk met individuele acties maar tot een treffer kwam het niet. Het was doelman Sander Rietveld die keer op keer een sta in de weg was, soms met onnavolgbare reddingen hield hij zijn ploeg op de been. Op een schot van Piet Adams was hij kansloos maar was het de paal die hem redding bracht. BE’79 mocht het ook zichzelf aanrekenen dat het niet verder uitliep, uit de vele kansen had het de wedstrijd al lang in haar voordeel moeten beslissen. Maar dit gebeurde niet waardoor het tot de laatste minuut spannend bleef, zonder dat de gasten echt gevaarlijk werden.

Uiteindelijk werd de 2-1 overwinning over de eindstreep getrokken waardoor BE’79 als een van de laatste vier clubs aanstaande maandag in de pot zit voor de loting van de halve finales.

Comments are closed.

Topscoorders(Comp.)
Mohamed Marouane 16
Piet Adams 13
Kenneth vd Wiel 13
Reggy Elias 12
Appie Marouane 11
Kevin Cornet 10
Anes Beslija 09
Jeroen Hakkens 08
Joey van Hoof 06
Sergio Kawarmala 01
Imad Kharichef 01
Milan Lebens 00
Dennis Kapteijns 00
Eigen doelpunt 07
Topscoorders(Beker)
Piet Adams 03
Appie Marouane 03
Mohamed Marouane 03
Joey van Hoof 03
Kevin Cornet 02
Reggy Elias 01
Anes Beslija 01
Jeroen Hakkens 01
Kenneth van de Wiel 00
Imad Kharichef 00
Sergio Kawarmala 00
Milan Lebens 00
Dennis Kapteijns 00
Eigen doelpunt 01
Archief