Competitie
Stand Eerste Divisie B
ZVV BE '79 16 44
ZVV Den Haag 16 33
ZVG/Cagemax 16 30
ZVV EDE 16 30
JCK/AISO 16 23
Madereros CF 16 23
LZV/Kuypers 16 21
ZVS/Bodemflex 16 18
CFM Transito 16 17
ZVV Eindhoven 16 17
ASV Lebo 16 11
Bristol Team 16 08

Zaalvoetbal topper eindigt onbeslist, 2-2.


Het eerste puntenverlies voor koploper ZVV BE’79 is een feit, in de topper tegen ZVG/Cagemax kon de winnende reeks niet worden doorgezet. Met het 2-2 gelijkspel kon de koploper niet ontevreden zijn maar gezien het spel in vooral de tweede helft had er veel meer ingezeten.

 

ZVG/Cagemax moest winnen om nog enigszins aansluiting te krijgen terwijl ZVV BE’79 met een overwinning definitief afstand kon nemen in de strijd om het kampioenschap. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd en probeerde in een hoog tempo de gasten onder druk te zetten. Na vier minuten was het Zeki Laaiti die de wedstrijd openbrak en ZVG/Cagemax op voorsprong schoot, 1-0. ZVV BE’79 raakte niet onder de indruk en kwam steeds beter in de wedstrijd zonder tot grote kansen te komen. De gasten voerde de druk op en halverwege de eerste helft was het Joey van Hoof die de gelijkmaker binnenschoot na slecht uitverdedigen bij de thuisploeg, 1-1.

Nog geen minuut later was het opnieuw ZVG/Cagemax dat op voorsprong kwam, doelman Coen Burg onderschepte een inzet en kon met de bal aan zijn voet vanuit zijn doelgebied helemaal opstomen naar het vijandelijk doel. Zijn schot verdween laag in de hoek achter de kansloze doelman Dennis Kapteijns, 2-1. ZVV BE’79 moest opnieuw in de achtervolging en was enkele malen gevaarlijk uit spelhervattingen. Vijf minuten voor rust was het BE’79 dat via een corner succesvol was. Jeroen Hakkens zijn zijn corner via het been van verdediger Naser El Mousati achter doelman Burg verdwijnen, 2-2. Kort voor rust kreeg ZVV BE’79 nog een uitgelezen mogelijkheid om met een voorsprong te gaan rusten toen Naser El Mousati na zijn tweede gele kaart met rood het veld af moest. Het overtal van twee minuten leverde echter geen doelpunt op.

In de tweede helft was het ZVV BE’79 dat domineerde, het kreeg kans op kans om op voorsprong te komen. De thuisploeg had enkele malen gelukt dat het niet op achterstand kwam, paal en lat voorkwam een doelpunt voor de gasten. Toch leek het doelpunt te vallen toen Reggy Elias na een prima actie in kon schieten maar het was doelman Burg die een treffer voorkwam. Even later was hij kansloos toen Kevin Cornet met een geweldige stift Burg kansloos liet, op de doellijn werd zijn inzet echter voorkomen.

Aan de andere kant kwam ZVV BE’79 nauwelijks echt in gevaar, verdedigend stond het prima en doelman Dennis Kapteijns hoefde enkel op schoten vanuit de tweede lijn in actie te komen. In de laatste fase van de wedstrijd zat de wedstrijd op slot, de thuisploeg leek er conditioneel doorheen te zitten en voor BE’79 was het zaak om niet tegen een counter aan te lopen. De uiteindelijke 2-2 eindstand was op basis van de hele wedstrijd verdiend, ZVG/Cagamax had in de eerste helft het betere van het spel terwijl ZVV BE’79 op basis van de tweede helft de wedstrijd zomaar naar zich toe had kunnen trekken.

Het verschil op de ranglijst blijft 8 punten met nog tien competitiewedstrijden te gaan. Afgelopen donderdagavond was er ook nog geloot voor de halve finale beker, ZVV BE’79 speelt een thuiswedstrijd tegen competitiegenoot ZVV EDE terwijl de andere halve finale een duel wordt tussen eredivisionisten ZVV Hovocubo en ASV/Lebo. Op vrijdag 7 februari speelt ZVV BE’79 een thuiswedstrijd, tegenstander is dan ZVS/Bodemflex uit Sint Michielsgestel.

Comments are closed.

Topscoorders(Comp.)
Mohamed Marouane 16
Piet Adams 13
Kenneth vd Wiel 13
Reggy Elias 12
Appie Marouane 11
Kevin Cornet 10
Anes Beslija 09
Jeroen Hakkens 08
Joey van Hoof 06
Sergio Kawarmala 01
Imad Kharichef 01
Milan Lebens 00
Dennis Kapteijns 00
Eigen doelpunt 07
Topscoorders(Beker)
Piet Adams 03
Appie Marouane 03
Mohamed Marouane 03
Joey van Hoof 03
Kevin Cornet 02
Reggy Elias 01
Anes Beslija 01
Jeroen Hakkens 01
Kenneth van de Wiel 00
Imad Kharichef 00
Sergio Kawarmala 00
Milan Lebens 00
Dennis Kapteijns 00
Eigen doelpunt 01
Archief