Het is een druk weekend voor de zaalvoetballer van ZVV BE’79. Vanavond staat de bekerwedstrijd tegen RKAV Volendam op het programma, in sporthal ’t Ruiven in Berkel-Enschot wordt om 21.30 uur afgetrapt. Twee dagen later, op zondag, reist de ploeg naar Hoorn voor de competitie wedstrijd tegen HV Veerhuys.

Met nog 3 competitie wedstrijden in de eerste fase van de competitie gaat BE’79 proberen om zich in de top 8 te handhaven, de eerste 8 ploegen spelen na de winterstop een hele competitie om uit te maken wie kampioen van Nederland wordt. De onderste 8 ploegen spelen op haar beurt ook een hele competitie om zich volgend seizoen opnieuw te verzekeren van Eredivisie zaalvoetbal. Na vier nederlagen op rij is de ploeg van coach Jeroen Hakkens er alles aan gelegen om nog wat punten te scoren in de komende 3 wedstrijden.

Maar eerst de bekerwedstrijd van vanavond, om door te stoten naar de laatste 8 moet er gewonnen worden van Eredivisionist Volendam, een ploeg die zich naar verwachting wel bij de eerste acht in de competitie zal mengen.

De selectie voor dit weekeinde herbergt nog wat onzekerheden, aanvoerder Piet Adams kampt met een kuitblessure en moet de duels missen terwijl Romano Ter Linden op de weg terug is van een hamstring blessure, twee wedstrijden in drie dagen zal voor hem nog iets teveel van het goede zijn. Daarnaast kan er geen beroep meer gedaan worden op Arda Havar, hij moet voorlopig pas op de plaats maken wegen persoonlijke omstandigheden.

Helaas is er geen publiek toegankelijk bij de komende wedstrijden, voor vanavond zal de wedstrijd wel live gestreamd worden en is te bekijken via eredivisie-zaalvoetbal.nl !