Het was goed te zien dat ze zaalvoetballers van ZVV BE’79 er klaar voor waren, scherp en gedreven verschenen ze aan de start van de wedstrijd. Ze gaven de tegenstander weinig ruimte en domineerde de beginfase van de wedstrijd. Er werd weinig weggegeven maar aan de andere kant werden er ook weinig grote kansen gecreëerd. In de 9e minuut kwamen de gasten op voorsprong, een vrije trap van Appie Marouane verdween onhoudbaar achter Feijenoord doelman Ben Selam.

Vier minuten later was het alweer raak en opnieuw was de doelman kansloos op een hard schot uit de tweede lijn, 0-2. De thuisploeg kon er weinig tegenover zetten en als ze al een keer door kwamen was het doelman Dennis Kapteijns die zijn ploeg van een tegentreffer behoede. Het arbitrale trio had het lastig en moesten regelmatig ingrijpen. Drie minuten voor rust maakte de thuisploeg haar 6e fout en dat betekende een tien meter trap voor de gasten. Snoeihard vloog de bal in de kruising en leek BE’79 met een 0-3 de rust in te gaan. Maar in de laatste minuut van de 1e helft was het Feijenoord dat scoorde, een overtreding op Imad Kharichef werd niet bestraft en uit de daaropvolgende corner was het Oussama Ebraymi die uit de rebound de 1-3 ruststand bepaalde.

De tweede helft was het de thuisploeg die direct vanaf de start hoge druk naar voren zette. BE’79 had het lastig om er onder uit te komen, maar het vele balbezit van Feijenoord leverde niet grote kansen op. Die kansen kwamen pas halverwege de 2e helft toen de foutenlast bij BE’79 tot zes was opgelopen. Het was doelman Dennis Kapteijns die de eerste tien meter trap van Feijenoord prima redde.

Aan de andere kant was het wel raak toen een intrap van Kenneth van de Wiel prima werd afgewerkt door Romano ter Linden, 1-4. Het leek de bevrijdende treffer voor BE’79. Ook de daaropvolgende twee tien meter trappen voor de thuisploeg troffen geen doel waarna de wedstrijd beslist leek. Feijenoord scoorde in de 40e minuut nog wel maar het was te laat om het nog echt spannend te maken.

Met de overwinning en drie punten op zak kan BE’79 tevreden terugkijken en kan het zich klaarmaken voor de eerste thuiswedstrijd. Tegenstander in sporthal ’t Ruiven is aanstaande vrijdag Tigers Roermond, aanvang van deze wedstrijd is 21.30 uur.