De opluchting was groot na het laatste fluitsignaal in sporthal ’t Ruiven in Berkel-Enschot, met een 2-1 overwinning op ZVS/Bodemflex weet ZVV BE’79 zich verzekerd van het hoogste zaalvoetbal niveau in Nederland. Een moeizaam seizoen kon toch nog worden afgesloten met een feeststemming.

Kort voor aanvang kwam het bericht dat de winnaar van de wedstrijd tussen ZVV BE’79 en ZVS/Bodemflex zich verzekerd van Eredivisie Futsal. Door de terugtrekking van ZVV EDE en de samenwerking tussen ZVV HOVOCUBO en HV/Veerhuys kwam er een extra plek vrij in de Eredivisie.

In een bomvolle sporthal ’t Ruiven startte beide ploegen voorzichtig aan de wedstrijd, de spanning was groot en de risico’s die genomen werden klein. Het was dan ook geen verrassing dat beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamer opzochten.

In de tweede helft kwam de wedstrijd los, het was de thuisploeg dat meer en meer domineerde en kansen kreeg. ZVS/Bodemflex, met enkele oud BE’79 spelers Dennis Kapteins en de gebroeders Marouane moesten steeds verder terug. Na vijf minuten in de 2e helft leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Amin Nyali trof snoeihard de lat. Een minuut later was het wel raak, opnieuw was het Amin Nyali die hard uithaalde, dit keer verdween de bal in de kruising, 1-0. Niet veel later werd de voorsprong verdubbeld, een actie en voorzet van Amin El Allouchi werd door ZVG speler Mohamed Marouane in eigen doel gewerkt, 2-0.

De gasten probeerde wat meer druk te zetten maar hele grote kansen leverde het niet op. Vijf minuten voor tijd zorgde een extra veldspeler bij de gasten wel voor enkele kansen. Met kunst en vliegwerk bleef de marge 2 doelpunten, tot ruim drie minuten voor tijd toen Yusuf Ogutcu het overtal benutte, 2-1. Kort voor het einde was het nog even billen knijpen voor de thuisploeg maar tot scoren kwamen de gasten niet meer.

Een verdiende overwinning waardoor ZVV BE’79 volgend seizoen opnieuw op het hoogste zaalvoetbal niveau van Nederland speelt.