Het leek een prachtige avond te worden voor de zaalvoetballers uit Berkel-Enschot, tien minuten voor het einde van de wedstrijd stond er een mooie 4-1 voorsprong op het scorebord. Maar Tigers Roermond wisselde de doelman in voor een veld speler en wist uiteindelijk nog met een punt huiswaarts te keren.

De ploeg van coach Jeroen Hakkens startte prima aan de wedstrijd, in de beginfase waren er direct kleine mogelijkheden. Al na vijf minuten was het raak, een intrap van Imad Kharichef kwam via Mohamed Marouane in het doelgebied en daar was het Kenneth van de Wiel die met een listig hakje achter het standbeen de 1-0 scoorde. Ondanks het overwicht kwamen de bezoekers op gelijke hoogte toen Aimane M’Rabat uit een snelle counter doelman Dennis Kapteijns kansloos liet, 1-1.

Maar het was de thuisploeg dat het spel bleef domineren en doelman Bence Meszaros een aantal keer op de proef stelde. Halverwege de eerste helft was diezelfde doelman kansloos na een ingestudeerde intrap. Via drie schijven was het uiteindelijk Denzel van Houtum die aanvoerder Piet Adams een niet te missen kans gaf, 2-1. BE’79 bleef de druk op de gasten houden, gaf bijna niets weg en kreeg mogelijkheden om voor rust verder uit te lopen. Opnieuw werd het gevaarlijk uit een intrap, Joey van Hoof lobte de bal op maat en Mohamed Marouane raakte met een hard schot de lat.

In de tweede helft was het spelbeeld niet veel anders, de gasten moesten ver achteruit en de thuisploeg kreeg kansen. Een corner van Imad Kharichef werd door Appie Marouane in de 27e minuut met een volley onhoudbaar achter doelman Bence Meszaros Geschoten, 3-1. Nog geen minuut later ontsnapte doelman Meszaros aan een rode kaart toen Piet Adams de doelman omspeelde en hard werd onderuit gehaald. Het leverde wel een vrije trap op, Imad Kharichef vond Denzel van Houtum en hij schoot de bal snoeihard in de kruising, 4-1.

De wedstrijd leek binnen met nog ruim tien minuten op de klok. Tigers Roermond ging risico nemen en ging met een meespelende doelman proberen terug in de wedstrijd te komen. In eerste instantie lukte het niet, het was BE’79 dat tot tweemaal toe vanaf eigen helft de bal in een leeg doel kon schieten maar net de juiste richting miste.

Zeven minuten voor tijd viel de 4-2. De bezoekers putte energie uit deze treffer en sloegen twee minuten later opnieuw toe, 4-3. Het waren lastige laatste vijf minuten maar BE’79 leek stand te houden en leek zelfs de bevrijdende treffer te maken toen Denzel van Houtum de bal onderschepte en vanaf eigen helft richting een leeg doel schoot, de bal rolde net naast.

In de laatste minuut kwamen de bezoekers toch nog op 4-4, een scrimmage voor doelman Kapteijns werd met een laatste tikje van Jasco Dzurlic tot de gelijkmaker gepromoveerd, 4-4. De druiven waren zuur voor BE’79 dat voetballend een prima wedstrijd speelde. Tigers Roermond keerde met een veel beter gevoel huiswaarts.

Volgende week zaterdag speelt ZVV BE’70 de uitwedstrijd op en tegen Texel, aanvang van deze wedstrijd is 18.00 uur en voor de thuisblijvers is deze wedstrijd live te zien via internet. Livestream wordt t.z.t. medegedeeld.