Na het gelijke spel van vorige week boekte ZVV BE’79 deze week een moeizame overwinning op en tegen Texel. Ondanks het gemis van een aantal spelers, Arda Havar en Romano ter Linden moesten geblesseerd achterblijven en Appie Marouane vierde vakantie op Ibiza. Na een 2-1 ruststand in het voordeel van Texel was het ‘youngster’ Denzel van Houtum die met twee geweldige doelpunten het duel in het voordeel van BE’79 besliste.

De thuisploeg had in de beginfase geen vat op het hoge tempo van ZVV BE’79. In de zevende minuut was het Mohamed Marouane die uit een ingestudeerde corner de 0-1 binnen schoot. Zonder veel kansen te creëren was het BE’79 dat het tempo bepaalde, Texel kwam er zo nu en dan snel uit en probeerde vooral met afstand schoten tot score te komen. In de 15e minuut was het Yorgo Helleman die van afstand de gelijkmaker binnen schoot. Nog voor rust was het opnieuw een doelpunt van afstand, verdedigend was BE’79 niet schept en Stijn Arends maakte dankbaar gebruik, 2-1.

Voor het eerst dit seizoen moest BE’79 een achterstand goed maken. Al na 1 minuut in de tweede helft kwam BE’79 op gelijke hoogte toen Mohamed Marouane alert reageerde met een rebound na een schot van Reggy Elias 2-2. De gasten drongen verder aan en kreeg kansen maar Texel doelman Alexander Smit voorkwam een achterstand voor zijn ploeg. In de 27e minuut kwam het eerste hoogtepunt van de avond, Denzel van Houtum omspeelde op schitterende wijze zijn tegenstander en schoot fantastisch diagonaal in de verre hoek, 2-3.

Nu was het de thuisploeg dat de de druk opvoerde en het was BE doelman Dennis Kapteijns die enkele malen handelend op moest treden. De wedstrijd kwam in de eindfase en de spanning liep op, Texel probeerde de gelijkmaker te forceren en BE’79 verdedigde haar voorsprong. Twee minuten voor het einde van de wedstrijd werd de wedstrijd beslist, Reggy Elias bediende met een hakbal Denzel van Houtum die vervolgens met een geweldige stift doelman Smit kansloos liet, 2-4.

Met deze overwinning blijft BE’79 ongeslagen en bezet het een mooie vierde positie in de eredivisie achter topploegen Hovocubo, FC Eindhoven en ASV Lebo. Aanstaande vrijdag staat er een bekerwedstrijd op het programma en de zondag erna staat de thuiswedstrijd tegen Groene Ster Vlissingen op het programma.