De doelpunten waren zeldzaam in Egmond aan Zee, de enige treffer van de wedstrijd viel voor ZVV BE’79 aan de goede kant waardoor de ploeg uit Berkel-Enschot opnieuw drie punten bij kon schrijven. Hierdoor staat er aanstaande vrijdag een, op papier, heuse topper op het programma. Koploper ZVV Hovocubo komt op bezoek in sporthal ’t Ruiven.

Vooral in de eerste helft waren de kansen schaars, de thuisploeg verdedigde sterk en gaf weinig ruimte weg. Doordat White Stones aanvallend weinig kon gingen beide ploegen met een 0-0 stand de rust in.

In de tweede helft werd het een stuk aantrekkelijker, vooral BE’79 kreeg kansen op de openingstreffer. In de vijfde minuut was topscoorder Mohamed Marouane die na een prachtige actie van Romano Ter Linden zijn ploeg op voorsprong schoot, 0-1. Nog geen minuut later was het Appie Marouane die de keeper omspeelde en leek te scoren maar miste op een haar het doel. Vervolgens had BE’79 de wedstrijd naar zich toe moeten trekken, het creëerde kans op kans maar een tweede treffer bleef uit. Aan de andere kant moest doelman Dennis Kapteijns in actie komen om de gelijkmaker te voorkomen, met succes.

In deze fase van de wedstrijd had BE’79 zichzelf moeten belonen door de vele kansen af te maken, White Stones bleef in de wedstrijd en kreeg in de laatste minuut zelfs nog een unieke kans op de gelijkmaker. Een ‘gekregen’ zesde overtreding bood de thuisploeg de kans om vanaf 10-meter de scoren, het schot ging echter naast het doel.

Aanstaande vrijdag komt ZVV hovocubo op bezoek in sporthal ’t Ruiven, voor BE’79 de eerste echte testcase tegen een topteam. Het zal dan in ieder geval beter met kansen om moeten gaan. Aanvang van de wedstrijd is 21.30 uur.