In de eerste helft kon ZVV BE’79 nog goed mee met het hoge tempo van de gasten, ondanks een vroege 0-1 achterstand kreeg de thuisploeg een paar goede kansen. Maar in de tweede helft verslapte HOVOCUBO niet en bleef in een ongekend hoog tempo spelen, BE’79 raakte vermoeid en kon een ruime nederlaag niet voorkomen.

In de vierde minuut was het Attahiri die in de korte hoek raak schoot en vijf minuten later was het opnieuw Attahiri die de bal op een presenteerplaatje van de thuisploeg kreeg en doelman Kapteijns kansloos liet, 0-2. Vervolgens was het BE’79 dat beter in de wedstrijd kwam, in de dertiende minuut was het Appie Marouane die helemaal vrij bij de tweede paal binnen kon schieten maar miste jammerlijk. Even later was het opnieuw Appie Marouane die na een voorzet van Mohamed Marouane vrij voor het doel kwam, maar ook deze keer kon de robuuste verdediger niet afmaken.

Al snel in de tweede helft leek de thuisploeg tegen een grotere achterstand aan te lopen maar het was doelman Dennis Kapteijns die met enkele uitstekende reddingen de score op 0-2 hield. In de vijfde minuut was hij kansloos na opnieuw fout in de verdediging, nu was het Hicham Aklalouch die een niet te missen kans van een BE-speler kreeg. Het hoge tempo van HOVOCUBO brak de thuisploeg op en opnieuw werd er een fout in de verdediging afgestraft, dit keer was het Soufian Charraoui die dankbaar gebruikt maakte, 0-4. BE’79 scoorde ook, al was het met enig fortuin. Een corner van Reggy Elias werd door Karim Mossaoui achter zijn eigen doelman gewerkt, 1-4.

Het was aan doelman Dennis Kapteijns te danken dat de score niet uit de hand liep, met enkele fabelachtige reddingen hield hij stand. Maar in de laatste vier minuten moest hij toch nog drie keer ‘vissen’, ook in deze laatste fase verslapte de gasten niet en konden via Bouzit, Mellah en Velsenboer uitlopen naar 1-7. Een compliment nog aan de prima leidende scheidsrechters Van Leeuwen en Moerbeek, zij lieten aan beide kanten veel toe in een sportieve wedstrijd zonder kaarten.

ZVV BE’79 vs ZVV HOVOCUBO [met dank aan Leo Giovanangelo]

Ondanks deze ruime nederlaag blijft men optimistisch bij de ploeg uit Berkel-Enschot. Aanstaande vrijdag is er geen programma en en een week later staat de uitwedstrijd tegen AGOVV op het programma.