Voor de derde keer op rij moest ZVV BE’79 een nederlaag slikken, tegen ASV Lebo werd het uiteindelijk 1-6. Een wedstrijd van de gemiste kansen want er had echt veel meer ingezeten, de gasten uit Amsterdam waren een stuk doeltreffender en gingen uiteindelijk met een ruime overwinning naar huis.

De wedstrijd begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van erelid Jan Robben. De gasten probeerde in de beginfase de thuisploeg onder druk te zetten maar via snelle combinaties wist BE’79 er prima onderuit te spelen. Toch was het Lebo dat vroeg in de wedstrijd op voorsprong kwam, een lange bal van de Lebo doelman kwam uiteindelijk bij Mouad Belhacen, hij schoof simpel binnen. Even later was het BE’79 die moest scoren. Een lange bal van doelman Dennis Kapteijns werd door Appie Marouane met het hoofd klaar gelegd voor de vrij staande Kenneth van de Wiel, zijn inzet vrij voor doelman Fernandez verdween over het doel.

In de tiende minuut een discutabele rode kaart voor ASV Lebo, aanvoerder Omar Tissoudali moest na een vermeende ellenboog het veld verlaten. De twee minuten met een man meer leverde geen doelpunt op. Net nadat Lebo weer compleet was viel het tweede doelpunt, een fout in de BE verdediging werd genadeloos afgestraft, 0-2. Twee minuten later was het opnieuw raak voor Lebo, vanuit een corner was het Redouan El Bousklaoui die binnen schoot. Aan de andere kant waren er ook kansen, maar het vizier stond bij de thuisploeg niet op scherp. In de laatste seconden voor rust viel zelfs de 0-4, een steekbal door het midden was een prooi voor Saber Ben Khalou.

Ondanks de ruime achterstand begon BE’79 goed aan de tweede helft, ASV Lebo moest met overtredingen de BE aanvallen teniet doen. Na twee minuten was het Appie Marouane die uit de rebound doel trof, 1-4. Lebo had overtredingen nodig om de thuisploeg in toom te houden, al na twee minuten in de tweede helft stonden ze op 4 fouten. Opvallend dat ondanks het fysieke spel van de gasten er verder geen enkele fout op het bord kwam. BE’79 speelde aardig maar creëerde te weinig om de gasten echt in de problemen te brengen. In het laatste deel van de wedstrijd werd doelman Dennis Kapteijns gewisseld voor een extra veldspeler, maar grote kansen leverde het niet op. Het was zelfs ASV Lebo dat nog twee keer in het lege doel scoorde en de eindstand bepaalde op 1-6.

Aanstaande vrijdag opnieuw een tegenstander van formaat in sporthal ’t Ruiven in Berkel-Enschot, FCK De Hommel is dan de tegenstander.