Het was opnieuw een teleurstellende avond voor de zaalvoetballers van ZVV BE’79. In de derby tegen FCK De Hommel kon er opnieuw geen resultaat behaald worden, in een gelijk opgaande wedstrijd was het de Bossche ploeg die met drie punten huiswaarts keerden en de thuisploeg teleurgesteld achter lieten.

De thuisploeg begon prima aan de wedstrijd en kreeg in de beginfase een aantal kansen. Een schot van Mohamed Marouane werd gekeerd door doelman Coen Burg en de daaropvolgende corner werd maar net gemist door Appie Marouane. De eerste kans voor de gasten was wel raak. Een hard schot vanaf de zijkant van Adil Zouthane leek via de paal gemist te worden maar via het been van Joey van Hoof verdween de bal alsnog achter doelman Dennis Kapteijns, 0-1.

Halverwege de eerste helft kreeg BE’79 loon na werken. Joey van Hoof zette de aanval zelf op en het hakje van Mohamed Marouane was op maat, Joey van Hoof schoot laag binnen, 1-1. Even later opnieuw een kans voor de thuisploeg. Reggy Elias omspeelde zijn tegenstander en na een een-twee met Mohamed Marouane leek hij binnen te schieten maar doelman Burg voorkwam een treffer. De grootste kans op een voorsprong kwam even later toen Denzel van Houtum de bal onderschepte op eigen helft en vrij richting het vijandelijk doel kon. Maar ook deze vrije kans kon niet bezegeld worden.

Binnen 1 minuut in de tweede helft was het FCK De Hommel dat op voorsprong kwam. Aboubakr Ouaddouh kwam van buiten naar binnen en schoot tegendraads binnen, 1-2. Maar BE’79 toonde veerkracht en vocht zich opnieuw terug. Een inzet van Imad Kharichef werd nog gered maar op het schot van Appie Marouane was doelman Burg kansloos, 2-2.

Toch was het uiteindelijk FCK De Hommel dat de wedstrijd naar zich toe trok. Niet omdat ze beter waren dan BE’79 maar op de individuele klasse van bepalende spelers. Met een weergaloze actie van Ismaïl Ouaddouh en vervolgens het snoeiharde schot dat via de paal binnen vloog zette hij zijn ploeg weer op voorsprong. BE’79 probeerde het nog wel en voerde de druk op, maar even later was het Younes Hadouir die bij de tweede paal de 2-4 aantekende.

Met nog ruim vier minuten op de klok werd met een meespelende doelman nog geprobeerd het tij te keren maar tot doelpunten kwam het niet meer.

Aanstaand weekend speelt ZVV BE’79 op vrijdag een bekerwedstrijd tegen RKAV Volendam in sporthal ’t Ruiven en twee dagen later, op zondag 21 november de competitiewedstrijd tegen HV Veerhuys in Hoorn.