ZVV BE’79 is er niet in geslaagd om door te dringen tot de kwartfinales van de landelijke beker. In de wedstrijd tegen RKAV Volendam werd er met 3-3 gelijk gespeeld, vervolgens waren het de Volendammers die de penalty serie beter namen en zich bij de laatste 8 ploegen voegen.

De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd maar het duurde tot halverwege de eerste helft voordat er een doelpunt viel. Uit een lobcorner was het Appie Marouane die de bal in het doel volleerde, 1-0. Niet veel later was het Joey van Hoof die Volendam doelman Jack Steur kansloos liet met een schot uit de tweede lijn, 2-0.

Vanaf het begin van de tweede helft was de thuisploeg de controle volledig kwijt, na vier minuten schoot Kevin Muhren de volendammers terug in de wedstrijd, 2-1. BE’79 kwam nog wel op een marge van twee toen Jeroen Hakkens alleen op doelman Steur af ging en de 3-1 binnen kon schieten. Maar één minuut later was het alweer 3-2, dit keer was het Robin Kwakman die van afstand raak schoot.

Vier minuten voor het einde van de wedstrijd was het Nick Schilder die de gelijkmaker binnen schoot, opnieuw was doelman Dennis Kapteijns kansloos op een schot van afstand, 3-3.

De penalty serie begon met een misser aan Volendam kant, maar met twee missers van de thuisploeg gaf het de overwinning aan de gasten. BE’79 moet zich herstellen van deze domper, morgen staat er alweer een competitie wedstrijd op het programma, tegenstander is Hoorn is HV Veerhuys.