ZVV BE’79 plaatste zich gisterenavond bij de eerste 8 van de eredivisie. In een spannend duel tegen ZVV Den Haag moest het van heel ver komen, zeven minuten voor het einde van de wedstrijd keek de ploeg nog tegen een 3-1 achterstand aan maar met een extra veldspeler werd de stand nog omgebogen in een 3-5 overwinning.

Het was aan alles te merken dat de spanning groot was, er moest gewonnen worden en de spanning was zichtbaar in het spel van de ploeg uit Berkel-Enschot. Door blessures van Piet Adams, Romano Ter Linden en Kenneth van de Wiel stond trainer/coach Jeroen Hakkens in plaatst van langs het veld binnen de lijnen. Ook Amine Boussihmad, speler van het tweede debuteerde in de selectie. Precies de twee spelers die uiteindelijk mede beslissend waren met belangrijke doelpunten.

Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat de wedstrijd open gebroken werd. Na enkele kleine kansen voor BE’79 was het Abdelhak Bojaada die doelman Dennis Kapteijns kansloos liet met een schot in de kruising. In de twaalfde minuut was het Appie Marouane die na een corner van Joey van Hoof de bal hard in het doel punterde, 1-1. Kort voor rust kwam BE’79 opnieuw op achterstand, Farid El Hammouchi ronde een snelle counter af, 2-1.

De tweede helft was nog maar twee minuten bezig of de thuisploeg vergrootte de voorsprong, na balverlies was het Hamza Boukhari die de zorgen bij BE’79 nog groter maakte en de 3-1 binnen schoot. Kansen waren er voldoende voor BE’79, maar tot vier keer toe stonden paal en lat de aansluittreffer in de weg. Met nog tien minuten op de klok werd doelman Dennis Kapteijns ingewisseld voor een extra veldspeler, twee minuten later was het Jeroen Hakkens die met een punter de 3-2 aantekende. Een schot van Appie Marouane spatte uiteen op de lat en Reggy Elias kopte de bal op de paal. Vijf minuten voor tijd was het opnieuw Jeroen Hakkens die scoorde, hij tikte de gelijkmaker binnen, 3-3.

Amine Boussihmad is de gevierde man na de 3-4 voorsprong

De thuisploeg had geen vat op de extra veldspeler bij de gasten en met nog ruim drie minuten op de klok kwam BE’79 voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong. Goudhaantje was Amine Boussihmad, hij schoot de bevrijdende treffer binnen. Toen Imad Kharichef even later de 3-5 binnenschoot was de opluchting groot en verzekerde ZVV BE’79 zich van een plek bij de eerste acht van de eredivisie.

Aanstaande maandag staat er nog een inhaal duel op het programma, in sporthal ’t Ruiven komt FC Eindhoven op bezoek. Aanvang van de wedstrijd is 21.00 uur. Helaas is er geen publiek toegestaan maar zal de wedstrijd via een livestream te volgen zijn via www.eredivisie-zaalvoetbal.nl