Na de winst van afgelopen vrijdag en de plaatsing voor de kampioensronde kon ZVV BE’79 in de wedstrijd tegen titelkandidaat FC Eindhoven het goede gevoel geen vervolg geven. Al moet gezegd worden dat het geenszins werd weggespeeld tegen de ploeg die komende week met vijf internationals hofleverancier is van Oranje.

De gasten begonnen fel en drukte de thuisploeg terug op eigen helft, na een schot op de paal van Eindhoven was het BE’79 dat tot twee keer toe vrij voor doelman Manuel Kuijk verscheen. Toch waren het de Eindhovenaren die, met enig fortuin, op voorsprong kwamen. Een intrap van FC Eindhoven werd door Reggy Elias achter zijn eigen doelman Dennis Kapteijns gewerkt. Diezelfde Reggy Elias was aan de andere kant dichtbij, een lange bal volleerde hij uit de draai op de paal. Even later was het Joey van Hoof die op aangeven van Appie Marouane geheel vrijstaand over schoot.

Maar ook de gasten kregen kansen, Said Bouzambou zag zijn inzet via onderkant lat terug het veld in komen en even later stond de paal een treffer in de weg. Vijf minuten voor rust was het Appie Marouane die uit een vrije trap de gelijkmaker binnen punterde, 1-1. Kort voor rust had Bouzambou wel succes en zette zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. Met nog 30 seconden op de klok vergrootte Ayoub Boukhari de voorsprong naar 1-3, maar het was diezelfde Boukhari die 20 seconden later in zijn eigen doelgebied in de fout ging, Joey Van Hoof strafte het prima af, 2-3.

Binnen twee minuten in de tweede helft werd het duel beslist door FC Eindhoven. Door doelpunten van Oualid Saadouni en Said Bouzambou liepen de gasten uit naar 2-5. BE’79 probeerde met een extra veldspeler nog iets te forceren maar Zakaria Amrani gooide het duel op slot, 2-6.

De thuisploeg kreeg met een treffer nog wel loon naar werken, Amine Boussihmad kapte naar binnen en met een schot in de hoek bepaalde hij de eindstand, 3-6.

Voorlopig ligt de competitie stil, na een wisselende eerste fase van de competitie met een uiteindelijke prima achtste plaats kan ZVV BE’79 gaan werken aan de tweede fase waarin het zich mag meten met de top van het Nederlandse zaalvoetbal. De competitie wordt half februari hervat, na het Europees kampioenschap dat vanaf half januari in Nederland gehouden wordt.