Afgelopen vrijdagavond werd er eindelijk weer competitie zaalvoetbal gespeeld, in sporthal ’t Ruiven kwam titelkandidaat FC Eindhoven op bezoek. Na een kansloze eerste helft vocht BE’79 zich terug in de wedstrijd en ging uiteindelijk strijdend ten onder, 1-3.

De thuisploeg begon direct met een extra veldspeler in plaats van doelman Dennis Kapteijns aan de wedstrijd. De eerste vijf minuten verliep dat prima, het kon daardoor de tegenstander terug drukken op eigen helft. Buiten veelvuldig balbezit leverde het geen echte kansen op. In de vijfde minuut waren het de gasten die scoorde, Jordany Martinus schoot vanuit een intrap snoeihard binnen, 0-1. Één minuut later was het opnieuw raak voor de gasten, een foute breedte pass werd simpel door Said Bouzambou onderschept en vanaf eigen helft binnen geschoten, 0-2.

Halverwege de eerste helft stond het plotseling 0-3, opnieuw werd een fout in de verdediging van BE’79 afgestraft, via doelman Dennis Kapteijns belande de bal in het doel. De thuisploeg leek aangeslagen en kwam door eigen fouten op een ruime achterstand. FC Eindhoven gaf weinig weg en kreeg nog een aantal kansen om de voorsprong verder uit te bouwen. Doelman Dennis Kapteijns voorkwam echter een grotere achterstand, al had hij daar ook twee keer het houtwerk bij nodig.

In de tweede helft leek BE’79 zicht te herstellen van een matige eerste helft en creëerde zowaar enkele kansen maar tot een treffer kwam het niet. De wedstrijd kantelde en het was de thuisploeg dat veel dreigender was, de gasten kwamen niet meer in de buurt van het niveau uit de eerste helft. Met nog zeven minuten op de klok leek BE’79 eindelijk het verdiende doelpunt te scoren. Uit een ingestudeerde corner kwam Mohamed Marouane helemaal vrij voor het doel, zijn inzet kwam via de onderkant van de lat terug.

Twee minuten voor tijd kwam dan toch de verdiende treffer, de uitblinkende Imad Kharichef combineerde met de even verdienstelijk spelende Reggy Elias en wist uiteindelijk de 1-3 binnen te schieten. Er gloorde nog een sprankje hoop want in de laatste minuut waren er nog kansen maar het bleef 1-3.

Ondanks de nederlaag is er voldoende vertrouwen voor de komende wedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd staat voor aanstaande zondag 6 maart op het programma, opnieuw een thuiswedstrijd, aanvang in sporthal ’t Ruiven is 18.00 uur en tegenstander is FCK/De Hommel.