De thuiswedstrijd tegen FCK De Hommel begon met een minuut stilte in verband met het overlijden van ras zaalvoetbal man Marius Privee. Marius was trainer, coach, opleider en docent, een man die enorm veel betekend heeft voor het zaalvoetbal. Na de minuut stilte was het de thuisploeg dat het tempo bepaalde en een aantal maal gevaarlijk voor doelman Coen Burg verscheen. De gasten probeerde het tempo laag te houden en door individuele acties gevaarlijk te worden.

In de zesde minuut kwam BE’79 op voorsprong, een prachtig uitgevoerde corner werd uiteindelijk door Mohamed Marouane afgewerkt, 1-0. Twee minuten later was het opnieuw Mohamed Marouane die met een schot zijn ploeg op een comfortabele 20 voorsprong zette. De gasten kwamen terug in de wedstrijd door onoplettendheid in de verdediging van de thuisploeg, Anouar Boukhari schoot de 2-1 binnen. BE’79 reageerde direct en verdubbelde de voorsprong, een schot van Appie Marouane leek een prooi voor doelman Burg maar in de rebound was het Joey van Hoof die binnen tikte, 3-1.

Na rust kantelde de wedstrijd volledig, en dat had niet eens te maken met de tegenstander. BE’79 leek onrustig en simpele passes kwamen niet aan, FCK De Hommel werd steeds gevaarlijker en het was opnieuw Anouar Boukhari die scoorde, 3-2. Het was wachten op de gelijkmaker, BE’79 was geen schim meer van de eerste helft en in de 33e was het Ismail Ouaddouh die de gelijkmaker binnen schoot.

BE’79 ging met een meespelende doelman alsnog proberen om op voorsprong te komen. Maar het ging gigantisch mis, een corner voor de thuisploeg werd in de voeten van de tegenstander gespeeld en het was opnieuw Ouaddouh die profiteerde en FCK voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong schoot.

Nog geen minuut later werkte de meespelende doelman wel voor de thuisploeg, het was Reggy Elias die de gelijkmaker achter doelman Burg schoot. Echt tevreden was de thuisploeg niet, ondanks de gelijkmaker was er meer een kater van het slechte spel in de tweede helft. En de kater werd nog groter toen in de laatste minuut een duwtje bestraft werd met een zesde overtreding en een tien meter trap. Het was Anouar Boukhari die binnen schoot en de thuisploeg gedesillusioneerd achter liet. Een zuur verlies maar op basis van de tweede helft niet eens vreemd.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen titelkandidaat ZVV Hovocubo op het programma, aanvang van de wedstrijd in 19.30 uur.