De zaalvoetballers van BE’79 gingen bij zesvoudig landskampioen Hovocubo strijdend ten onder. Na een verdienstelijke 1-1 stand bij rust kon in de tweede helft het hoge tempo niet meer bijgebeend worden en werd het uiteindelijk toch nog een royale 8-2 overwinning voor Hovocubo.

Be ’79 kwam via Ramon Dekkers verrassend op voorsprong in Zwaag. De Horinezen hadden de grootste moeite om door de prima georganiseerde verdediging van de gasten een gaatje te vinden. De thuisploeg domineerde wel maar grote kansen kregen ze niet, pas vier minuten voor rust viel de gelijkmaker.

Na de pauze was het gedaan met de Berkel-Enschotse dadendrang, al kreeg het direct na rust een beste kans toen Denzel van Houten alleen voor doelman Stet van achter werd aangetikt. Het matig leidende duo Jansen en Visser lieten doorgaan en enkele seconden later lag de bal aan de andere kant in het netje, 2-1. Amin Amghar was de doelpuntenmaker. Even later was het Iliass Bouzit die de 3-1 binnenschoot en daarmee leek het verzet van BE’79 definitief gebroken.

Door doelpunten van Iliass Bouzit, Appie Atthiri, Faisal Mellah, Soufian Charraoui en Amin Amghar liepen de Noord-Hollanders nog ver weg van de bezoekers. Bij 5-1 scoorde Reggy Elias nog een keer voor BE’79.