Afgelopen vrijdagavond stond er opnieuw een sterke tegenstander op het programma voor ZVV BE’79, in sporthal ’t Ruiven was asv Lebo de tegenstander. Na de ruime nederlaag van vorige week tegen Hovocubo was er deze keer een nipt verlies. Na een matige eerste helft van de thuisploeg vocht BE’79 zich in de tweede helft terug na een 1-3 ruststand, na de 3-3 van Imad Kharichef leek er zelfs een overwinning in te zitten maar het waren uiteindelijk de gasten uit Amsterdam die er met de volle buit vandoor ging.

BE’79 begon slap aan de wedstrijd, al in de tweede minuut was het Youssef Makraou die zijn ploeg op voorsprong schoot, 0-1. Twee minuten later was het alweer gelijk, Denzel van Houtum gaf het laatste tikje, 1-1.

Door doelpunten van Oulad Ben Youssef en Bendidi liepen de Amsterdammers in de eerste helft uit naar een 1-3 voorsprong. Kansen van Kenneth van de Wiel en Reggy Elias werden niet benut waardoor de thuisploeg na een stroeve eerste helft met een achterstand de kleedkamer opzocht.

Hoe anders was de tweede helft, de thuisploeg leek herboren uit de kleedkamer en speelde een sterke tweede helft. In de 26e minuut was het opnieuw Denzel van Houtum die de aansluitingstreffer binnen schoot, 2-3. De gasten hadden het zichtbaar moeilijk en kwamen geen moment meer in de wedstrijd. Halverwege de tweede helft was het Imad Kharichef die na een prima aanval de gelijkmaker binnen schoot, 3-3. Het publiek ging er eens goed voor zitten en voelde dat er meer in zat.

Toch was het asv Lebo dat op voorsprong kwam, Omar Tissoudali zette zijn ploeg op een niet verdiende voorsprong, 3-4. In de laatste drie minuten speelde BE’79 met een extra veldspeler en kreeg kansen op de gelijkmaker. De grootste kans was voor Reggy Elias, hij wipte de bal vrij voor doelman De Haas net over het doel.

Coach Jeroen Hakkens was na de wedstrijd teleurgesteld. “we laten wekelijks zien dat we voldoende weerstand kunnen geven aan topploegen, alleen lijkt het maar één helft te kunnen. Tegen Eindhoven speelde we een prima tweede helft, vorige week tegen Hovocubo gaan we de rust in met een 1-1 gelijke stand en vandaag spelen we weer een prima tweede helft. Te weinig op dit niveau en we zullen hard moeten werken om het langer vol te houden. Maar die overwinning gaat er een keer komen.”