Zaalvoetbal vereniging BE’79 speelde tegen FC Marlene een prima wedstrijd, tot twee keer toe kwam de ploeg uit Berkel-Enschot op voorsprong. De thuisploeg domineerde wel maar de uitblinkende doelman Dennis Kapteijns hield zijn ploeg keer op keer in de wedstrijd.

In de achtste minuut kwam BE’79 op voorsprong, een corner van Denzel van Houtum werd door Joey van Hoof achter doelman De Wit geschoten, 0-1. Twee minuten later was het alweer gelijk, een steekbal van Mohamed Attaibi werd op waarde geschat door Stefan Dol, 1-1. Marlene bepaalde het spel maar de gasten kwamen er een aantal keer gevaarlijk uit. Kort voor rust moest Reggy Elias met rood vertrekken na een vermeende kopstoot. Marlene kon niet profiteren in de twee minuten met een speler meer.

Ook in de tweede helft bleef de scherpte en concentratie bij BE’79 hoog. Na vijf minuten was het een prima uitworp van Dennis Kapteijns waardoor Romano Ter Linden alleen voor doelman De Wit verscheen, hij punterde beheerst de bal in de verre hoek, 1-2. De thuisploeg had het zichtbaar moeilijk met het compacte spel van BE’79, het drong wel aan maar miste scherpte in de afwerking. En als ze al doorkwamen dan was het doelman Dennis Kapteijns die een doelpunt voorkwam.

Halverwege de tweede helft was hij kansloos op een 1-2 combinatie door het midden, Younes Darri schoot onhoudbaar binnen in het dak van het doel, 2-2. Aan de andere kant kreeg BE’79 prima counter kansen, Ramon Dekkers kwam vrij voor de doelman maar miste jammerlijk. Even later was Ramon Dekker de reddende engel aan de andere kant, vanaf de cirkel van het vijandelijk doel wist hij met een lange sprint en een sliding een tegentreffer te voorkomen.

Marlene voerde de druk op, kreeg een aantal prima kansen op de voorsprong maar de hechte verdediging van BE’79 gaf geen krimp. Toch leek de thuisploeg drie minuten voor tijd op voorsprong te komen maar met een fantastische redding was het opnieuw doelman Dennis Kapteijns die zijn doel schoon hield. Aan de andere kant had BE’79, geheel tegen de verhouding in, de wedstrijd in haar voordeel kunnen beslissen toen Romano Ter Linden alleen voor doelman De Wit verscheen. Hij wist de bal net niet de juiste richting te geven. Ook de meespelende doelman bij Marlene bracht geen succes, de gasten vochten voor iedere centimeter en gaf nauwelijks iets weg.

Het zwaarbevochten punt voelde als een overwinning voor BE’79. Coach Jeroen Hakkens was blij en opgelucht. “We zitten iedere week dicht tegen een succesje aan, werken hard tijdens de trainingen en dan is het lekker als we een keer beloond worden.”

Aanstaande vrijdag speelt BE’79 een thuiswedstrijd tegen HV Veerhuys, in sporthal ’t Ruiven wordt om half tien afgetrapt.