ZVV BE’79 leed afgelopen vrijdag een onnodige nederlaag tegen HV/Veerhuys, de gemiste kansen in de eerste helft waren de reden van het verlies. De ploeg uit Berkel-Enschot creëerde in de eerste helft wel zeven opgelegde kansen maar wisten niet tot score te komen. De gasten waren een stuk effectiever en gingen met een 0-1 stand rusten. In de tweede helft kwam Veerhuys niet echt meer in de problemen en konden met drie punten huiswaarts.

In de eerste minuut was het direct de thuisploeg dat een kans kreeg, de inzet van Mohamed Marouane miste precieze. Even later was het Piet Adams die de paal raakte en één minuut later miste dezelfde Piet Adams uit een rebound na een schot van Ramon Dekkers. Het was BE’79 dat in de hele eerste helft kans na kans miste, ook kort voor rust. Een lange bal van doelman Dennis Kapteijns werd door Piet Adams doorgekopt, de paal bracht opnieuw redding voor de gasten uit Hoorn.

In de laatste minuut van de eerste helft was het Jorg Ooievaar die doelman Kapteijns omspeelde en zijn ploeg op een onverdiende voorsprong schoot.

De eerste kans in de tweede helft was opnieuw voor de thuisploeg, maar ook deze keer stond het vizier niet op scherp bij de afronding. Een onoplettendheid in de verdediging bij BE’79 werd direct afgestraft, Sem Biezen verdubbelde de voorsprong. Met nog 8 minuten op de klok ging BE’79 met een extra veldspeler op zoek naar de aansluittreffer. Die kwam er al vrij snel, Ramon Dekkers vond de vrijstaande Kenneth van de Wiel, 1-2.

Vier minuten voor het einde besliste Veerhuys de wedstrijd, Sem Biezen kon de bevrijdende treffer in een leeg doel schieten. BE’79 probeerde het nog wel maar echte kansen kwamen er niet meer.