In een matig gevulde sporthal De Opperdam in Volendam wist ZVV BE’79 eindelijk de volle buit binnen te halen. Na een 0-1 ruststand werd het in de tweede helft een spannend duel met uiteindelijk een nipte zege voor de formatie uit Berkel-Enschot.

De gasten begonnen scherp aan het duel, de eerste de beste aanval was direct een kans. De inzet van Kenneth van de Wiel verdween net naast het doel. In de 6e minuut kwam BE’79 op voorsprong, een corner van Imad Kharichef kwam via Reggy Elias bij Piet Adams, de BE’79 aanvoerder schoot uit de draai binnen, 0-1.

Tot aan de rust wist de thuisploeg bijna geen enkele kans te creëren, doelman Dennis Kapteijns kwam nauwelijks in de problemen. Enkele seconden voor rust leek BE’79 de voorsprong uit te breiden. Imad Kharichef vond de vrijstaande Ramon Dekkers, hij miste vrij voor doelman Steur.

In de tweede helft kwam er veel meer vuur in de wedstrijd. Kenneth van de Wiel bediende Romano Ter Linden, zijn lob over de doelman werd nog net voor de doellijn weggehaald. In de 5e minuut schoot Nick Schilder de thuisploeg op gelijke hoogte. Maar de gasten schroefde het tempo op en halverwege de tweede helft was het raak. Denzel van Houtum schoot op aangeven van Reggy Elias hard op de kruising, in de rebound was het Romano Ter Linden die onberispelijk binnen schoot, 1-2. Twee minuten later was het opnieuw prijs voor de gasten, een lange bal van Dennis Kapteijns werd prima gecontroleerd door Reggy Elias, na een individuele actie schoot hij de 1-3 binnen.

BE’79 leek op rozen te zitten met een ongekende voorsprong maar met een extra veldspeler wist Volendam snel terug in de wedstrijd te komen. Tim Taylor benutte de man meer, 2-3. De thuisploeg bleef met een extra veldspeler spelen maar de kansen waren voor BE’79. Het was Imad Kharichef die de verlossende 2-4 op het scorebord schoot. Opnieuw was een lange bal van doelman Dennis Kapteijns de aanleiding.

In de laatste minuut kwam Volendam toch nog met de aansluittreffer, Nick Schilder schoot met nog 1 minuut op de klok de 3-4 binnen. Het was nog even spannend maar uiteindelijk bleef het bij de krappe voorsprong. Een moeizame maar verdiende overwinning voor de gasten uit Berkel-Enschot.

Aanstaande zondag(1e paasdag) staat opnieuw Volendam als tegenstander op het veld, ditmaal in thuishaven sporthal ’t Ruiven. Aanvang van deze zondagse wedstrijd is 14.30 uur.