De zaalvoetballers van ZVV BE’79 wonnen in een spectaculaire tweede helft van FCK De Hommel, na een 2-1 achterstand bij rust werd het uiteindelijk 3-6 voor de formatie uit Berkel-Enschot. Door de overwinning bezet de ploeg van coach Jeroen Hakkens momenteel de felbegeerde 6e positie.

Na zeven minuten opende Imaïl Ouaddouh de score voor de thuisploeg. Direct na de openingstreffer was Reggy Elias dichtbij de gelijkmaker, alleen voor doelman Burg stiftte hij echter net over het doel. Het duurde tot vier minuten voor rust dat de gelijkmaker viel, via Reggy Elias en Piet Adams was het uiteindelijk Appie Marouane die hard en laag binnen schoot, 1-1. Nog geen 30 seconden later stond BE’79 alweer op achterstand, Anouar Boukhari schoot uit de rebound raak, 2-1.

BE’79 kwam prima uit de kleedkamer, na ruim 1 minuut was het Reggy Elias die na een individueel actie fraai binnen schoot, 2-2. In de 26e minuut was er een 2e gele kaart voor Anouar Boukhri, hij moest na een keiharde charge op Denzel van Houtum met rood vertrekken. BE’79 profiteerde niet in de twee minuten met een man meer, al kreeg het tot tweemaal toe een uitgelezen mogelijkheid. Eerst miste Ramon Dekkers en even later kon ook Romano Ter Linden een vrije kans niet binnen werken. Het was zelfs de thuisploeg dat halverwege de 2e helft op voorsprong kwam door een doelpunt van Kenan Koseoglu.

Maar de gasten toonde veerkracht en voerde de druk op, het was Piet Adams die na een schot van Appie Marouane de gelijkmaker binnenschoot. Tussendoor voorkwam doelman Dennis Kapteijns met enkele katachtige reddingen een treffer en wist hij met een lange bal ploeggenoot Joey van Hoof te bereiken, met een schot uit de draai zette hij zijn ploeg met nog 8 minuten op de klok voor het eerst op voorsprong.

BE’79 kreeg kansen om de wedstrijd definitief te beslissen maar het duurde tot 2 minuten voor het einde van de wedstrijd, Reggy Elias onderschepte de bal en legde op Romano Ter Linden, hij schoot de bevrijdende 3-5 binnen. Twintig seconden later was het Reggy Elias die na een prima actie de bal hard en hoog in het dak van het doel schoot en de eindstand bepaalde, 3-6.